Aventura

(P) 1001 Adventures in Kerala

Kerala este unică, nu doar rară sau neobişnuit de frumoasă. Kerala este doar una în tot universul. Cei de la National Geographic Traveller au desemnat-o unul din cele 10 paradisuri verzi ale planetei. Vei fi cucerit de abundenţa formelor de manifestare a naturii, de bogăţia culturii, dar şi de tradiţiile şi istoria locurilor. Călătoria te va purta prin temple făcute de om, dar şi prin templele naturii (plantaţii de ceai, mirodenii, jungle, lagune, canale, plaje tropicale la Marari).

k6
Amprentele trecerii englezilor, portughezilor, evreilor sau chinezilor le vei descoperi în monumentele pe care le vei vizita în Cochin, dar şi în Munnar, fostă reşedinţă de vară a colonialiştilor britanici.
Pe măsură ce vei înainta în această călătorie, cântecul păsărilor îţi va vrăji paşii, iar miresmele puternice ale dealurilor acoperite de plantaţii de ceai şi condimente te vor face să uiţi a porni aerul condiţionat sau televizorul. Simţurile îţi vor fi răsfăţate, iar timpul va curge cu o altă viteză. Ajunş în lanţul muntos Ghaţii de Vest, habitat protejat UNESCO, vei fi întâmpinat de privelişti panoramice peste păduri şi plantaţiile de ceai. La o privire mai atentă vei descoperi o uimitoare biodiversitate a naturii.
În junglă, alături de mahut, te vei plimba pe elefanţi şi îi vei cunoaşte mai bine. Serile vei asista la spectacole de dansuri tradiţionale (kathakali dance, tribal dance) şi demonstraţii de străvechi arte marţiale (kalaripayattu). Croaziera de o zi şi o noapte printre lagune, canale şi lacuri (backwaters) îţi va dezvălui de ce zona este numită şi Veneţia Estului. Farmecul şi confortul croazierei va fi asigurat de un kettuvallam, o ambarcaţiune tradiţională dar echipată modern, a cărei istorie este legată de transportul orezului cultivat în abundenţă în această zonă.
Kerala, numită şi Tărâmul lui Dumnezeu, este cel mai curat stat din India, oferind un mediu sănătos şi armonios de a trăi. Nu întâmplător în aceste locuri s-au născut şi dezvoltat terapiile naturiste ayurvedice timp de mii de ani. Şi cum îngrijirea sănătăţii înseamnă şi o alimentaţie sănătoasă, fii pregătit să descoperi o gastronomie fascinantă. Cei interesaţi pot opta atât pentru tratamente ayurvedice, cât şi pentru lecţii culinare.

[slider_pro id=”45″] Călătoria în timp printre culturi, mitologie şi religii poate continua prin explorarea următoarelor monumente UNESCO: peşterile Ellora şi Ajanta din apropierea oraşului Aurangabad, dar şi Chhatrapati Shivaji Terminus şi peştera Elephanta de pe insula cu acelaşi nume situată în portul Mumbai. Oraşul Viselor sau Bombay, te va primi în lumea lui tumultuoasă şi fascinantă.
Citeste mai multe AICI.
Like us on facebook: www.facebook.com/1001Adventures

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!