mancare craciun italia
Foto: FC Stock
Food & Drink

5 retete traditionale de Craciun din Italia

Fiecare tara are traditiile sale in ce priveste masa de Craciun. In unele case se mananca friptura de pasare cu sos, in timp ce alte mese pot fi mult mai colorate. Daca vrei sa incerci ceva nou anul acesta, poti sa te inspiri din una dintre cele mai respectate bucatarii din intreaga lume. In cele ce urmeaza ai cinci dintre cele mai autentice retete italienesti pentru masa de Craciun, de la gustari pana la deserturi delicioase.

Gustari traditionale italienesti (Antipasto)

antipasti
Foto: sveta_zarzamora

Un aperitiv cu stil, in cadrul caruia se servesc mezeluri traditionale italienesti (prosciutto si salami), impreuna cu masline, ansoave, anghinare, ardei copti, ciuperci marinate si branza. Printre alte variatiuni pe aceeasi tema se numara oua umplute, smochine si alte legume la gratar, printre care dovlecei sau vinete. Nu uita sa pui pe masa si niste paine prajita si ulei de masline.

Paste Gnocchi

Gnocchi
Foto: estefaniavizcaino

Aceste paste se pot face din faina, cartofi sau chiar pesmet. In magazinele cu produse de import poti gasi gnocchi autentice sau cauta o reteta pentru a  le prepara tu insuti. Gnocchi se fierb si se servesc cu sos pesto, sos de rosii, unt sau branza. Oaspetii tai vor fi cu siguranta impresionati.

Braciole

braciole
Foto: from_my_poin_of_view

Acest preparat iti va lasa cu siguranta gura apa. Asezoneaza carnea cu usturoi, unt, rozmarin proaspat, sare si piper si incepe sa o gatesti! Porneste de la o temperatura de 200ºC, timp de aproximativ 20 de minute, apoi redu-o la 160 si mai las-o in cuptor timp de o ora, o ora si ceva.

Panettone

Panettone
Foto: bhofack2

Cozonacul traditional de Craciun se bucura de o popularitate atat de mare, incat poate fi gasit in prezent aproape oriunde in Europa. Este o prajitura pufoasa, nu foarte dulce, cu fructe confiate si stafide. Se serveste de obicei cu vin dulce si se spune ca un Craciun in Italia nu este cu adevarat Craciun, daca nu ai pe masa panettone. Cumpara-l din magazin, iar daca vrei sa iti scoti in evidenta talentele de bucatar, incearca sa il pregatesti singur, acasa.

Struffoli

Struffoli
Foto: enzobernardo

Alt desert traditional de Craciun in Italia, struffoli sunt niste gogosi dulci, servite cu zahar pudra. Ele sunt usor de facut si vor adauga o nota de autenticitate mesei tale de Craciun.

Citeste si: Targuri de Craciun din Europa

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!