Asia

5 lucruri de stiut pentru prima vizita in India

Haotica, uimitoare, toxica, nebuneasca, exasperanta, sordida, descurajanta, coplesitoare. India le are pe toate si inca multe altele. Ce poti face ca sa fii pregatit pentru intalnirea cu ea? Incepe cu lecturarea acestor sfaturi daca ai de gand sa mergi in India si o faci pentru prima oara.

1. Alege-ti in mod inteligent itinerariul

Gandeste-te dinainte ce te intereseaza, ce iti place sa faci si organizeaza-ti excursia in cea mai buna maniera. Cel mai popular circuit turistic al Indiei este clasicul Golden Triangle. Suna cliseistic intr-adevar, dar daca nu ai prea mult timp la dispozitie, aceasta este o introducere fantastica catre cele mai tari trei destinatii din India. Incepe in Delhi (Hamayun’s Tomb, Old Fort) inainte de a ajunge in Agra (Taj Mahal, Agra Fort, Fatehpur Sikri), apoi du-te in Jaipur (Pink City, fort at Amber). Intoarce-te la final in minunatele bazare din Delhi, pentru o ultima sesiune de cumparaturi inainte de a te intoarce acasa.

“Triunghiul de aur” e un circuit popular dar necesar pentru vizita in India

Daca esti pasionat de cumparaturi, mergi in Delhi; plajele cele mai frumoase le gasesti in Goa, pentru plimbari, ai la dispozitie Himachal Pradesh, yoga poti face in Rishikesh, iar mancare gasesti peste tot. Tigrii ii poti vedea in Madhya Pradesh, aventurierii se vor simti in largul lor in Manali, cei mai religiosi trebuie sa mearga in Varanasi, iar pentru relaxare, te asteapta Kerala.

2. Ia-o incet

India e o tara extrem de aglomerata. Baile de multime sunt incluse.

Multa lume face greseala de a se inghesui peste tot, incercand sa vada cat mai mult din India. Nu comite si tu eroarea asta. A vedea anumite locuri intr-un ritm mai putin alert este mult mai bine decat sa vezi mai multe, intr-o singura strafulgerare. Vei fi mai putin stresat, vei intelege mult mai bine unde te afli si vei avea mult mai mult timp la dispozitie pentru a stabili contacte cu oamenii cu care te intalnesti.

3. Evita aglomeratia

In Ladakh, peisajul aglomerat se schimba radical

Un miliard de localnici reprezinta un pic prea mult pentru unii turisti, dar India are si multe locuri mai retrase. Daca vrei sa scapi de aglomeratia din marile orase, mergi catre sud, catre lagunele din Kerala, catre nord, unde se afla regiunile muntoase cu influente tibetane, precum Ladakh, sau fa o vizita in una dintre multele zone deluroase ale Indiei.

4. Ai grija de sanatatea ta

Evita apa de la robinet si orice mancare care a fost spalata cu ea. Nu te atinge de gheata sau de legume si fructe pe care nu le-ai curatat de coaja tu cu mana ta.

Multi turisti se axeaza pe meniurile vegetariene atunci cand ajung in India. Nu e o idee rea. Carnea iti va face mai mult rau decat niste legume. In plus, multi indieni sunt vegetarieni, asa ca meniurile vegetariene sunt extrem de variate. Daca mananci totusi carne, asigura-te ca ea este bine gatita. Daca ai vreun dubiu, mananc-o intr-un loc care este plin de localnici.

Toaletele au o foarte proasta reputatie in India, dar nu reprezinta totusi un pericol pentru sanatate. Ia in considerare spalatul cu apa dupa fiecare utilizare, metoda preferata de multi localnici (este mult mai igienic decat sa folosesti hartie igienica), dar nu uita sa ai la tine sapun, pentru a te putea spala bine pe maini dupa aceea.

India e o tara ce trebuie gustata cu bunele si mai putin bunele ei

5. Pastreaza-ti calmul

India este renumita pentru numarul mare al celor care te asalteaza cu oferte agasante si cel al escrocilor. Hartuirea este aici la ordinea zilei si la fel si agitatia. Exista multe metode prin care poti evita sa fii pacalit la bani sau inselat, dar nu exista o modalitate de a le evita pe amandoua, asa ca sfatul de baza pentru oricine vine in India pentru prima oara, este acela de a incerca sa isi pastreze calmul, indiferent ce s-ar intampla. Frustrarile apar aici la tot pasul si daca esti capabil sa le controlezi, respira adanc si mergi mai departe si astfel vei putea sa te bucuri de sederea ta in aceasta tara fascinanta.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

3 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!