Hoteluri de lux

Hoteluri de top: Four Seasons Sharm El Sheikh (Egipt)

Four Season Resort Sharm el Sheikh este un hotel luxos, aflat in Peninsula Sinai din Egipt. Prin facilitatile pe care le ofera, printre care se numara un centru de scufundari si un centru spa impresionant, locatia este perfecta pentru o evadare romantica, dar si pentru o vacanta cu familia.

[slider_pro id=”35″]

Acest hotel iti pune la dispozitie tot ceea ce vrei – in fiecare zi poti incerca ceva nou aici, oferta activitatilor fiind extrem de variata. Pentru familii, dar si pentru raportul calitate pret, cele doua apartamente ‘Gezira Suites’ reprezinta alegerea ideala.

Cu un design in stilul constructiilor traditionale marocane (kasbah), arhitectura complexului Four Seasons Resort se potriveste de minune cu peisajul desertic. Peninsula Sinai este o combinatie magnifica de zone denivelate si abrupte, carora li se alatura kilometri intregi de plaje fantastice si recifuri de coral, care fac ca aceasta regiune sa fie extrem de diversa din punct de vedere al reliefului.

CAZARE SI RESTAURANTE

Four Seasons se afla la capatul peninsulei, iar de aici poti porni in explorarea vietii marine si a nenumaratelor specii de pasari, care traiesc in Parcul National Mohammed Ras, care se intinde atat pe uscat cat si pe apa. Luxoasele camere si apartamente ale hotelului sunt raspandite aidoma unui orasel aflat pe colina unui deal, asa cum sunt multe dintre asezarile de pe malul Marii Rosii, fara a mai pune la socoteala faptul ca sunt impecabil decorate, cu tesaturi bogate si culori opulente. [sws_pullquote_left] Toate camerele au saloane spatioase si terase sau balcoane private, multe dintre ele cu vedere la mare. [/sws_pullquote_left] Apartamentele dispun si de living separat si pot avea pana la trei dormitoare; in plus, unele dintre ele au si piscina privata. Serviciile la Four Seasons Sharm el Sheikh sunt impecabile si prompte, iar numeroasele baruri si restaurante de aici iti ofera o selectie variata de preparate, de la specialitati libaneze pana la mancaruri arabesti si fructe de mare proaspete. Daca esti mai comod si vrei sa te bucuri de ambianta terasei private, poti servi cina si aici.

[slider_pro id=”34″]

Four Seasons Sharm el Sheikh pune la dispozitia turistilor 136 de locatii de cazare, dintre care 27 de apartamente. Camerele variaza de la Superior si Deluxe la Premier si Panorama, toate fiind spatioase si confortabile, cu bai din marmura si terase private. Din camerele Superior se poate admira privelistea gradinii, iar din cele Deluxe si Premier, cea a Marii Rosii. Exista si cateva apartamente cu 1 sau 2 dormitoare – acestea sunt duble ca suprafata fata de o camera obisnuita – avand in plus un living room separat si oferind privelisti diferite in functie de pozitionarea lor si etajul la care se afla. Toate au insa balcane sau terase, iar cele cu 2 dormitoare sunt ideale pentru familii. Pentru un rasfat deplin, apartamentele Presidential si Royal dispun de bucatarie, salon pentru servirea mesei, piscina privata si sunt extrem de spatioase atat la interior cat si la exterior.

In ce priveste servirea mesei, exista 5 restaurante si 3 saloane in care pot fi servite preparate pe baza de fructe de mare, salate, specialitati marocane si libaneze si mancaruri delicioase italienesti. Lista bauturilor este si ea variata, dar si cea a delicateselor precum fondue si sushi. Hotelul dispune si de un centru spa, dotat cu 15 camere pentru tratamente corporale si faciale, o sauna, piscina, sala de fitness si zona de relaxare. Tot aici te poti rasfata cu masaje, yoga si sedinte de meditatie.

ACTIVITATI PENTRU CEI MICI, SPA SI RELAXARE

Familiile cu copii vor fi bucuroase se descopere cat de multe activitati le sunt oferite celor mici; acestia au la dispozitie piscina si teren de joaca, meniuri speciale pentru ei si chiar si halate de baie. Programul ‘Kids For All Seasons’ se adreseaza copiilor cu varste intre 4 si 12 ani, cei cu varsta sub 4 ani putand sa vina si ei aici daca sunt insotiti de un adult. Printre activitatile ce pot fi practicate aici se numara cele educationale, teatru de papusi, tenis, pictura pe fata, arta si mestesuguri, gatit si modelaj. Cei mai mari pot juca biliard, ping pong, hochei; in plus au acces la Internet si pot viziona filme. Copiii sub 6 ani beneficiaza de mese gratuite la restaurantul Il Frantoio, iar la cerere exista si servicii de babysitting. [sws_pullquote_right] Copiii sunt intampinati inca de la sosire cu daruri adecvate varstei lor, iar bebelusilor li se ofera echipamente specifice. [/sws_pullquote_right] [slider_pro id=”33″]

In timp ce cei mici sunt ocupati sa-si faca noi prieteni sau sa invete arta de a construi zmee sau alte jocuri pe plaja, parintii se pot relaxa la centrul spa al hotelului, care ofera tratamente, sedinte de meditatie si yoga. Incearca ‘masajul faraonic’, rezervat pe vremuri regalitatilor egiptene sau ‘ritualul cafelei arabice’, care consta intr-un gomaj aplicat corpului, cu cafea proaspat macinata. Scufundarile sunt aici la ordinea zilei, fiind unele dintre cele mai apreciate din intreaga lume. Atat adultii cat si copiii se pot bucura de sansa de a explora frumusetile subacvatice ale Marii Rosii si pot alege – in functie de experienta pe care o au – locatii cu grade diferite de dificultate. Cursurile de scufundari sunt oferite tuturor, inclusiv copiilor cu varsta peste 8 ani.

Activitatile pe care familiile cu copii le pot practica aici sunt variate, iar personalul de la receptie iti sta permanent la dispozitie pentru a te ajuta in alegerea unui restaurant, a unei activitati sau pentru a apela la serviciile de babysitting atunci cand ai nevoie. In Four Seasons Sharm el Sheikh poti inota, pot face gimnastica, sau poti juca baschet, fotbal si volei. Tot aici iti sunt oferite cursuri de gatit, de tenis, tratamente spa, sporturi acvatice, plimbari cu iahtul si scufundari si ai si posibilitatea de a juca golf sau de a calari. Hotelul organizeaza mici excursii sau cu durata de o zi, in imprejurimi.

CAND SA MERGI LA FOUR SEASONS

Hotelul este deschis tot timpul anului, dar vara (din luna iunie pana in august) poate fi foarte cald, cu temperaturi ce depasesc uneori 40 de grade. Acesta este insa si extra-sezonul, cand preturile sunt scazute comparativ cu alte perioade. Daca poti, este bine sa eviti Ramadanul, cand unele locatii sunt inchise toata luna. Festivalurile islamice Eid al-Adha si Ras as-Sana se bucura de prezenta multor localnici, intrucat acestia sunt toti in vacanta. Datele acestor sarbatori se schimba insa de la un an la altul, asa ca este bine sa iti planifici din timp calatoria.

Hotelul Four Seasons Sharm el-Sheikh se afla la 10 minute distanta de Aeroportul International Sharm el-Sheikh.

Ca mai toate locatiile egiptene si aici vei avea sansa de a petrece o vacanta de vis, din care vei ramane cu multe amintiri de neuitat.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!