Sharm El Sheikh
Foto: Enjoylife2
Africa

Sharm El Sheikh, nestemata Marii Rosii

Situat in cadrul pitoresc al unui golf si al unui port natural, Sharm el Sheikh – pe vremuri un oras pescaresc – a fost transformat intr-o statiune turistica la moda. In ultimele trei decenii, Sharm el Sheikh, cunoscuta mai simplu sub numele de Sharm, a devenit una dintre cele mai populare destinatii turistice din Egipt si din zona Marii Rosii, cu peste cinci milioane de turisti care vin aici in fiecare an.

Sharm el Sheikh este renumita pentru frumusetea sa naturala si pentru imprejurimile spectaculoase. Acest istoric oras pescaresc se afla in Peninsula Sinai, care este inconjurata de apele Marii Rosii. Datorita locatiei sale strategice, de-a lungul Stramtorii Tiran si a Golfului Aqaba, Sharm a fost transformata dintr-o asezare pescareasca linistita intr-un port si o baza navala extrem de puternice. In prezent, Sharm el Sheikh si imprejurimile sale constituie atractii turistice de prim rang, care se mandresc cu frumusetile lor naturale, dar si cu cele artificiale, printre care se numara cazinouri, discoteci, cluburi de noapte moderne, bazaruri arabe, parcuri nationale si rezervatii marine in care se afla unele dintre cele mai frumoase recifuri si habitate subacvatice din lume.

diving Sharm El Sheikh
Divingul si snorkelingul, marile atractii din Sharm El Sheikh / Foto: John Walker

Cea mai populara atractie turistica din zona este Golful Na’ama, unde se afla numeroase magazine, restaurante, cluburi de noapte, shisha (baruri in care poti fuma narghilea) si hoteluri de lux. Zi sau noapte, acest cartier aflat pe malul oceanului, este un loc minunat de vizitat. Stanca Ras Um Sid ofera turistilor acces la faimoasele recifuri de corali. Centrul din Na’ama si orasul vechi din Sharm se afla la numai cinci minute distanta. Alta destinatie turistica populara este orasul istoric Sharm el Maya, care constituie de fapt partea veche a statiunii Sharm el Sheikh. Aceasta zona care inconjoara portul Sharm, reprezinta locul ideal pentru a te relaxa pe o plaja cu nisip auriu si scaldata de soare. Aici poti intalni insa si mici ambarcatiuni de pescuit, palmieri de dimensiuni impresionante si un farmec istoric aparte.

Parcul Național Ras Mohammed
Parcul Național Ras Mohammed / Foto: Dzmitry Karchashkin

Peninsula egipteana Sinan este scaldata de apele calme si limpezi precum cristalul, ideale pentru inot, scufundari, scuba diving si alte sporturi acvatice populare, printre care windsurfing, kite boarding, para-sailing, iahting si caiac. Nestemata coroanei acestei regiuni de coasta este insa Parcul National Ras Mohammed, cel mai vechi parc national din Egipt si una dintre cele mai populare destinatii pentru turistii din toata lumea. Cei 480 de kilometri patrati ai acestei zone adapostesc un habitat marin spectaculos, regiuni terestre si partea de coasta a  insulei Tiran. Inaugurat in anul 1983 si extins recent, Parcul National Ras Mohammed este locul in care poti vedea locuri cu adevarat unice in lume, printre care se numara gradinile de corali ale Marii Rosii si formatiuni care coboara pana la 2600 de metri sub nivelul marii. Ras Mohammed gazduieste si un observator pentru rechini, unde poti vedea peste 1000 alte specii de pesti, distribuiti de-a lungul a 250 de recifuri distincte.

sharm el sheikh
Foto: Kichigin

Nu exista limita pentru ceea ce poti vedea in Sharm el Sheikh si in imprejurimile sale. Aici te poti relaxa pe plaja, poti practica golf pe unul dintre numeroasele terenuri sau poti sa te aventurezi in natura, atat in Ras Mohammed cat si in Parcul National St. Katherine, unde exista numeroase izvoare cu apa sulfuroasa, situri religioase antice si cea mai veche manastire din zona, care este inca functionala. Sharm el Sheikh este o destinatie minunata de vacanta si care ofera celor care vin aici, sansa  de a cunoaste cultura egipteana si stilul de viata care poarta amprementa beduinilor care traiesc in aceste locuri.

Citeste si: Top 10 atracții turistice din Egipt

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!