Hoteluri de lux

Hoteluri de top: Ciragan Palace Kempinski (Istanbul)

Pe malurile magnificului Bosfor, in inima fabulosului Istanbul, se desfasoara intr-un real spectacol, maiestuosul hotel Ciragan Palace Kempinski. O singura fraza ar putea caracteriza acest magnific stabiliment: lux si stralucire in stil otoman. Locatie de vis, arhitectura eleganta, privelisti fascinante, ambianta de exceptie in mijlocul unei splendide gradini de palmieri – unicul palat de pe malul Bosforului asigura celor carora ii trec pragul toate conditiile pentru petrecerea unui sejur de neuitat, care va imbina perfect Europa cu Asia, fascinatia istoriei cu contemporaneitatea prezentului.

Prezentare generala

[slider_pro id=”6″]

Care sunt ingredientele cu care isi rasfata acest hotel de cinci stele oaspetii? Mai intai ar trebui sa vorbim despre cele 313 camere, intre care 20 de apartamente in cadrul hotelului si 11 in palatul istoric. [sws_pullquote_left] O imbinare a prezentului cu trecutul, care va satisface atat clientul aflat in oras pentru business cat si turistul cel mai exigent. [/sws_pullquote_left]

Intre aceste camere se remarca in mod special apartamentul Sultan, unul dintre cele mai mari apartamente aflate in hotelurile europene: nu mai putin de 376 m.p., in cadrul carora se afla doua dormitoare si o fantastica baie de marmura, placata cu aur. Oaspetii acestui apartament de exceptie au la dispozitie un valet 24 de ore din 24 dar si o receptie privata, un lounge in care pot servi masa, transfer cu limuzina la/de la aeroport si alte multe privilegii. Printre cei care au stat in Sultan Suite de-a lungul timpului se numara Regele Spaniei, Juan Carlos al II-lea, Regele Iordaniei, H. E. Hussein, fostul presedinte amrican Bill Clinton, Luciano Pavarotti, Lisa Minelli, Madonna, Oprah Winfrey…

O noapte in Sultan Suite costa 30.000 euro fara TVA.

Camerele

[slider_pro id=”7″] [sws_pullquote_right] Numele “Ciragan” inseamna “lumina care se raspandeste” in limba persana si vine de la fantasticele serbari care se tineau pe timpuri in jurul palatului. [/sws_pullquote_right] Povestea acestui hotel minunat ar trebui sa inceapa cu “A fost odata…”. A fost odata, la inceputul secolului 17, amiralul Kilic Ali Pasha, care a ridicat un mansion pe terenul de pe malul  Bosforului.In anul 1719, Damat Ibrahim Pasha, sau Marele Vizir, cum i se spunea, a construit pe acelasi loc o resedinta de vara pentru sotia sa, fiica sultanului Ahmet al Treilea. Mai tarziu, in secolul 19, sultanul Mahmut al Doilea a reamenajat zona, ridicand o moschee, o scoala, a daramat vechea vila si a construit primul palat. Dar in 1857, sultanul Abdulmecid a demolat palatul lui Mahmut, in dorinta de a ridica altul, dupa propriile lui gusturi. Doar ca sultanul a incetat din viata pe neasteptate iar misiunea “arhitectonica” i-a revenit fratelui sau, sultanul Abdulaziz, care a terminat palatul in 1871. In anii urmatori, Ciragan a devenit resedinta lui, apoi a lui Murat al Cincilea.

Restaurante si baruri

Hotelul ofera o mare varietate de restaurante, fiecare dintre acestea avand terase si balcoane cu privelisti de exceptie catre Bosfor. In Gazebo Lounge se serveste un excelent breakfast continental. Elegantul Tugra Restaurant & Lounge isi delecteaza clientii cu cine otomane de neuitat. Laledan este principalul restaurant al hotelului, renumit pentru micul dejun si pranz. Legendarul Ciragan Brunch este servit aici duminica intre orele 12-16. Bosphorus Grill este un alt restaurant de top, unde se prepara barbeque-uri delicioase. In Ciragan Bar, clientii au posibilitatea sa serveasca sampanii de lux, cocktailuri de martini, coniacuri, lichioruri si alte asemenea bauturi asortate perfect cu o selectie orientala de tapas.

Nu trebuie uitate nici barurile: in Le Fumoir Bar vei gasi o ambianta posh, un decor de Orient Departat, dar si coniacuri premium, malt-uri de calitate, o selectie fina de vinuri, trabucuri si cocktailuri epatante. Varianta de vara, Le Fumoir Pavillon isi rasfata oaspetii cu experienta unica a unui “shisha cu stil”, in decor verde.

Spa si evenimente

[slider_pro id=”8″]

Pentru ca vorbim despre un adevarata palat, nu trebuie sa uitam, de rasfatul pe care Ciragan il ofera oaspetilor sai, in termeni de spa si relaxare. Centrul spa, deschis 24 de ore din 24, dispune de o piscina infinity, care-ti va oferi senzatia ca plutesti pe deasupra Bosforului, un autentic hamam turcesc, masaj, vestiare si, in general, tot ceea ce e necesar pentru a te elibera de stressul cotidian.

Deoarece Ciragan Palace este un punct de referinta al orasului Istanbul, el gazduieste deseori evenimente si intalniri de top, aici organizandu-se si cele mai spectaculoase nunti. Atmosfera romantica, terase deschise, sala de bal cu priveliste asupra Bosforului – nimic mai mult nu si-ar putea dori participantii la un eveniment gazduit de Palat.

Cum se ajunge

Ciragan Palace este localizat in centrul orasului, langa cartierul Besiktas, la 45 de minute de mers cu masina de aeroportul international Ataturk, in imediata apropiere a districtului de business dar si a celui istoric al Istanbulului. Transferul de la aeroport, pentru clientii de top, se poate face cu llimuzina privata, cu un van de lux (unicul Maybach de inchiriat din oras), cu elicopterul sau cu vaporul.

Ciragan Palace – lux otoman pe malurile Bosforului.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!