America de Sud

Brazilia, vedeta turistica a viitorului apropiat

Brazilia te va tine ocupat cativa ani de acum incolo. Nebunia fotbalului va cuprinde aceasta tara in timpul Cupei Mondiale din 2014, iar mai apoi Rio de Janeiro va straluci pentru Jocurile Olimpice din anul 2016. Inainte ca actiunea sa inceapa, arunca un ochi asupra randurilor ce urmeaza si fa cunostinta cu cela mai tari orase braziliene.

Urmatoarele doua cele mai mari evenimente sportive ale planetei vor fi gazduite de Brazilia.

Rio De Janeiro – Bikini cat cuprinde, un peisaj care iti taie rasuflarea si viata de noapte la cote maxime

Reputatia orasului Rio de Janeiro, considerat cel mai sexy oras de pe planeta este una bine-meritata. La prima vedere, Cariocas (rezidentii din Rio) par ca isi petrec tot timpul fie pe plaja, fie facand turul petrecerilor salbatice din favela – nu ca nu ar trebui sa incluzi aceste puncte pe agenda ta de calatorie.

O imagine clasica a coloratului Rio de Janeiro

Restul timpului ti-l poti petrece bifand si alte activitati din lista clasica a lucrurilor obligatoriu de facut in Rio: fa o poza statuii lui Isus Mantuitorul, fa o plimbare cu telecabina pana pe Muntele Sugarloaf, sau bea niste suc de açai (o specie de palmier care face niste fructe asemanatoare cu afinele).

Insula tropicala Ilha Grande, aflat dincolo de linia de coasta din Rio, este locul ideal in care iti poti petrece o zi sau doua, daca vrei sa te relaxezi. Plimbari, inot, bai de soare si viata salbatica din zona te asteapta sa le incerci, totul intr-un cadru de vis, inconjurat de paduri cu vegetatie luxurianta si golfuri linistite.

Plaja pe Ilha Grande

Ti s-a facut foame? Rezerva-ti o seara pentru un adevarat festin culinar la unul dintre vestitele restaurante din Rio. Porcão (Avenida Infante Dom Henrique, Aterro do Flamengo) este renumit pentru mancarurile sale, stropite din abundenta cu sosuri suculente.

São Paolo – Cocktailuri, cluburi de noapte si o viata artistica dinamica, intr-unul dintre cele mai cautate orase din Brazilia.

Orasul São Paulo este cu siguranta forta conducatoare a economiei braziliene, dar oamenii de aici pun la fel de multa energie si in activitatile pe care le au in timpul liber. Latura glamour a orasului o vei gasi in cartierul Moema, acolo unde restaurantele elegante si barurile in care se servesc cocktailuri delicioase, alcatuiesc punctul de inceput al unei seri perfecte. Viata de noapte se desfasoara aici la cote maxime – ea fiind intretinuta in mare parte de marea comunitatea de homosexuali si lesbiene – asa ca pregateste-te sa petreci o noapte fierbinte.

Orasul de la care Brazilia isi trage puterea financiara: Sao Paulo

In timpul zilei, ai la dispozitie galerii de arta in care poti vedea unele dintre cele mai bune exponate din São Paulo – nu rata amestecul eclectic din Choque Cultural (Rua João Moura 997), operele de arta contemporana de la Museu de Arte Contemporânea (Rua da Praça do Relógio 160) sau lucrarile tinerilor artisti, expuse la Galeria Raquel Arnaud (Rua Fidalga 125).

Nu poti rezita cateva zile departe de plaja? Fa ce fac localnicii si mergi pe Coasta Paulista, pentru a te bucura de soare si de savuroasele fructe de mare.

Duminica dimineata, da-te jos din pat devreme si mergi la Praça Dom Orione din Bixiga, unde vei gasi suveniruri pentru cei dragi, avand posibilitatatea sa alegi din marea varietate de obiecte traditionale braziliene, antichitati si postere.

Salvador – Descopera remarcabila mostenire africana dintr-un oras plin de personalitate

Salvador este mai putin haotic decat marile orase din Brazilia, dar este la fel de excitant. Renumite pentru festivalurile de arta si muzica, strazile din Salvador sunt invadate in mod constant de sunetele tobelor si de mirosul preparatelor prajite oferite de catre vanzatorii ambulanti. Fosta capitala coloniala a Braziliei, influentele africane se regasesc aici in festivalurile religioase pline de culoare, muzica live, moda plina de stralucire si bucataria plina de savoare. Petrece-ti timpul hoinarind pe strazi si sorbind din sucul proaspat din nuca de cocos, in timp ce admiri arhitectura coloniala si reprezentatiile de ‘capoeira’ (o forma de dans combinata cu arte martiale) care au loc in pietele din oras.

Salvador, un oras mai boem si mai linistit

Fa o excursie de o zi pe coasta, pana la Praia do Forte, unde poti petrece cateva ore colindand magazinele, plimbandu-te pe tarm sau admirand testoasele incluse in Proiectul TAMAR.

Cel mai bun loc de unde poti admira apusul de soare este Solar do Unhão, un complex care exista inca din secolul 18 si unde gasesti un restaurant, un muzeu si numeroase gradini pline de verdeata.

Manaus – Punctul de plecare intr-o aventura fascinanta prin jungla

Aflat in mijlocul padurii amazoniene, majoritatea turistilor vin in Manaus pentru a-si planifica expeditiile si excursiile cu barca prin padurea tropicala. Dar nici orasul in sine nu e de ocolit. Printre cele mai reprezentative atractii turistice din Manaus se numara cladirea Operei, Teatrul Amazon (Praça São Sebastião), unde poti asculta interpretarile de exceptie ale Orchestrei filarmonice Amazonas.  Fatada cladirii este inspirata de Encontro das Águas (care inseamna ‘Intalnirea apelor’). In Manaus gasesti si multe piete in care se vand de toate, de la obiecte de artizanat amazoniene, pana la peste proaspat.

Teatrul Amazon, din Manaus

Inainte de a patrunde in jungla, fa o vizita de o zi la Encontro das Águas. La 20 de kilometri in josul fluviului, apele intunecate ale Rio Negro le intalnesc pe cele ale Rio Solimões. Din cauza diferentelor de flux si temperatura, ele nu se amesteca de-a lungul a cativa kilometri, dar curg in schimb unul langa altul, alcatuind un peisaj cu adevarat ireal.

Trezeste-te la rasaritul soarelui si mergi in port pentru a vedea nenumaratele specii de peste, descarcate de pe ambarcatiunile de pescutit, gata pentru a fi vandute in piata.

Manaus este punctul de pornire in explorarea junglei braziliene

Natal – In ‘Orasul Soarelui’, totul se invarte in jurul plajei

Totul are legatura cu plaja, barurile si plimbarile cu trasura, in insoritul oras Natal. Aceste locuri sunt inconjurate de dune imense de nisip, inalte pana la 9 metri – escaladarea unei astfel de formatiuni reprezinta o parte esentiala a unei vizite aici. Cei care prefera sa se relaxeze pe plaja, vor adora intinderile de nisip din Rio Grande do Norte. Aici poti practica nenumarate sporturi – surful si kite-surfing-ul sunt foarte populare si in randul localnicilor. Petrece noaptea intr-unul din restaurantele si barurile elegante din Alto de Ponta Negra, unde distractia continua pana dupa miezul noptii.

Natal e un alt oras brazilian care se invarte dupa soare

Fa o vizita la Maracajau, locatie cunoscuta drept ‘Caraibele din Brazilia’. Scufundarile reprezinta principala atractie aici, gratie unui recif  de corali si speciilor de pesti tropicali care isi fac veacul in zona.

Comanda unul dintre cele mai fine cocktailuri din Brazilia, in barul Sgt Pepper’s Rock (Rua Dr Manoel A B de Araújo 130, Rio Grande do Norte): caipirinha, un amestec delicios de ananas, menta si scortisoara sau cuisoare, toate amestecate cu ‘cachaca’ (rom brazilian). Muzica live este si ea de exceptie.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!