Techno Tuk

Top 5 camere foto pentru toate gusturile

Te simti coplesit de numarul camerelor digitale de pe piata? Nu stii care este diferenta dintre DSLR si SLT? Separa graul de neghina si alege din topul 5 al camerelor digitale, pe cea care ti se potriveste cel mai bine.

Cea mai buna camera DSLR din clasa intermediara – Canon EOS 650D

Canon EOS 650D

Canon este de multa vreme un jucator de baza pe piata camerelor digitale SLR, iar suprematia sa continua in urma lansarii excelentului model EOS 650D.

Cunoscuta sub numele de Rebel T4i in SUA, aceasta frumusete are la baza caracteristicile popularului sau predecesor, EOS 600D, la care se adauga facilitati imbunatatite, care insa nu reinventeaza roata. Un ecran tactil inteligent si usor de manevrat (care te duce cu gandul la un smartphone) este cea mai radicala imbunatatire, prima de acest gen pentru un model DSLR si care face navigarea cu aceasta camera mult mai usoara si chiar amuzanta. Cu cei 18 megapixeli ai sai, calitatea imaginii este una ridicata. Camera dispune si de un senzor imbunatatit APS-C CMOS si procesor DIGIC 5, care ii confera performante unice in conditii de luminozitate slaba, ceea  ce inseamna ca te poti descurca de minune cu ea pe timpul noptii. Cei pasionati de filmari vor fi impresionati de capacitatea HD a camerei, posibilitatea de auto-focus continuu, plus filtrele creative care creeaza efecte elegante. In plus, EOS 650D costa 3999 lei, un pret excelent pentru un model DSLR cu aceste calitati.

Cea mai accesibila camera SLT (cu oglinda translucida) – Sony Alpha A77

Sony Alpha A77 poate fi descrisa ca fiind Usain Bolt al camerelor digitale avansate. Cu o viteza de declansare impresionanta, de 12 cadre pe secunda, aceasta camera nu are rival in clasa sa. Si mai important, calitatea imaginii produsa de aceasta camera este fantastica, avand o rezolutie uluitoare de 24,3 megapixeli, ceea ce are ca rezultat culori si contraste de exceptie. Camera realizeaza si filme HD, avand integrata optiunea de defocalizare a fundalului. In fapt, Alpha A77 este o creatie care dispune de facilitati impresionante, printre care sistem GPS incorporat, mod de fotografiere panoramic si vizor electronic avansat, ceea ce face ca aceasta bijuterie sa fie alegerea numarul 1 dintre camerele SLT, cu pretul de 5249 lei.

Cel mai bun model compact “incadreaza si fotografiaza“- Canon Powershot G1 X

Canon Powershot G1 X

Canon Powershot G1 X este fara indoiala una dintre cele mai impresionante camere digitale din aceasta clasa, care exista pe piata. Avand un dispozitiv imens de 1,5 inch, camera are o putere de fotografiere de 14 megapixeli, invidiata de multe camere  DSLR. Intr-adevar, G1 X pare sa fie proiectata cu scopul de a oferi o imagine de calitate ridicata, sub forma unei camere compacte. Modelul are capacitate de inregistrare video de 1080p, lentile cu zoom 4x si se lauda cu operatiuni rapide, control inteligent si un procesor Digic 5 de invidiat. Nu este un model foarte ieftin (si este si un pic cam greu fata de alte camere compacte), dar G1 X face cu siguranta toti banii (pretul este de 3299 lei).

Cea mai buna camera pentru cei care iubesc aventura – Olympus Tough TG-1

Olympus Tough TG-1

Olympus Tough TG-1 este un client tare si de cursa lunga si care are toate calitatile pentru a te nauci. Alegerea perfecta pentru aventuri in aer liber, modelul TG-1 poate rezista la caderi de la inaltimea de 2 metri, la temperaturi de -10ºC, la socuri de 100 de kilograme si poate plonja in apa pana la adancimea de 12 metri. Plus ca are si sistem incorporat de urmarire prin GPS si mai face si niste poze extrem de reusite, atat inauntru cat si afara, gratie celor 12 megapixeli ai sai. Indiferent ca faci drumetii sau ascensiuni montane, scufundari sau practici schiul, modelul TG-1 este indispensabil. Pretul sau este de 1699 lei.

Cea mai buna camera compacta in stil retro – Fujifilm FinePix X100

Fujifilm FinePix X100

Fujifilm FinePix X100 este o camera cu adevarat deosebita. La fel de suava precum James Bond in smoching, aceasta mica frumusete compacta este extrem de eleganta si se remarca prin stilul sau retro, la care se adauga tehnologia inovativa de la care te astepti la o camera digitala Fujifilm. Modelul X100 este dotat cu senzor puternic si sistem hibrid sofisticat de captare a imaginii (un amestec unic de de electronic si optic, elemente care pot fi combinate prin simpla apasare a unui buton), ceea ce il face extrem de popular in randul fotografilor, atat profesionisti cat si amatori. Camera are senzor de 23.6mm x 15.8mm, capacitate de inregistrare video HD, sunet stereo si dispune de 12,3 megapixeli, rezultatul fiind poze cu adevarat fantastice. La toate acestea, se adauga diferitele optiuni de filtrare, pentru a crea imagini sepia  sau usor colorate, care confera stil unor poze altfel obisnuite. Un amestec perfect de vechi si nou, modelul X100 este ideal pentru cei cunoscatori in ale fotografiei. Pretul sau este de 4299 lei.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!