Cum sa

5 greseli de evitat atunci cand pleci in vacanta

A calatori prin toata lumea poate reprezenta o experienta de neuitat, prin faptul ca intalnesti oameni noi si participi la aventuri pe care ti le vei aminti toata viata. Exista insa unele capcane pe care le poti evita daca te protejezi cumva pe durata calatoriei tale. Iata 5 greseli uriase pe care nu trebuie sa le faci:

1. Prea multa planificare

Inainte de a pleca de acasa este foarte usor sa devii incantat peste masura si sa incepi sa iti planifici toate lucrurile pe care vrei sa le faci si sa le vezi. Ti-ai rezervat un zbor cu destinatia Bali, ti-ai planificat ruta prin Asia si totul pare ordonat in capul tau. Fii intelept si nu te agata intr-un mod prea rigid de planurile facute acasa, doar pentru ca ti-ai propus sa faci asta. Daca procedezi asa, vei sfarsi de multe ori prin a rata ceva ce ar fi putut functiona mai bine.

Intalnesti multi oameni care se indragostesc de un loc si care se simt de minune acolo, dar care trebuie sa plece, pentru ca si-au planificat sa petreaca numai cateva zile acolo si acum trebuie sa plece mai departe. De ce? E mult mai bine sa petreci majoritatea timpului intr-un loc in care te simti cu adevarat bine si nu-ti face griji daca ratezi ceva, pentru ca exista intotdeauna o data viitoare. Altfel, vei bifa toate locurile fantastice de pe lista ta, dar nu vei avea timp sa le apreciezi cu adevarat si sa te bucuri de ele. Pana la urma, ce rost are sa se intample asta? Ia-o incet si fa ce vrei, nu ce ti-ai planificat.

 2. Sa-ti petreci tot timpul pe Skype

Ai grija – unul dintre lucrurile care iti pot afecta calatoria este Skype-ul. Datorita diferentelor de fus orar, conversatiile pe Skype se poarta cel mai adesea dupa-amiaza, ceea ce te face sa pierzi toata ziua. E normal sa iti fie dor de cei de acasa, mai ales de prieteni si familie, care nu au putut veni cu tine, dar nu trebuie sa vorbesti cu ei tot timpul. E de ajuns sa le lasi un mesaj, in  care sa le spui ca esti bine si atata tot. Daca ei sunt genul de persoane care vor sa iti rapeasca tot timpul si sa te faca sa il pierzi prin Internet cafe-uri, daca au pretentia sa ii suni tot timpul, inseamna ca nu prea le pasa de ce vrei tu sa faci si e mai bine sa-i lasi balta si sa iti vezi de treaba ta.

 3. Sa te ingrijorezi prea mult cu privire la siguranta ta

Nu spune nimeni sa nu ai grija la locurile pe unde mergi si sa nu te preocupe siguranta personala. Dar nu  trebuie sa devii suspicios din orice, sa-ti fie teama sa te duci in anumite zone ale orasului si sa iti atingi din minut in minut buzunarul pentru a vedea daca mai ai portofelul acolo. E adevarat ca te afli intr-un loc nou si e bine sa fii prudent, dar pastreaza o balanta, pentru ca altfel nu te vei mai distra deloc.

4. Sa te agati cu disperare de ghidurile turistice

Asta merge cumva mana in mana cu o planificare prealabila prea stricta. A respecta cu strictete ce iti spun ghidurile turistice nu e greu, a manca, a dormi si a vizita ce scrie in paginile lor e util, dar de multe ori aceste ghiduri nu sunt actualizate si iti ofera o singura perspectiva. Asculta sfaturile celor care au fost inaintea ta intr-o anumita locatie si pe cele ale localnicilor in materie de restaurante sau alte locatii unde poti servi masa. Numai asa poti descoperi nestematele ascunse.

 5. Sa te intorci acasa!

Daca nu trebuie neaparat sa o faci, nu o face!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Dintre toate , sa iti petreci timpul pe Skype sau programe de gen, mi se pare chiar cea mai greseala. Acel timp poate fi utilizat cu folos:)

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!