Cum sa Techno Tuk

Cum sa te conectezi la internet, la hotel, fara sa platesti

Majoritatea hotelurilor ofera conexiune wi-fi, dar te vor taxa pentru asta cu banii pe care i-ai plati pentru o camera la un hostel. IN multe locuri internetul e scump. Dar exista cateva trucuri si smecherii pe care le poti incerca pentru a accesa reteaua. Unele dintre ele cu siguranta nu sunt legale. Daca le aplici sau nu ramane la latitudinea ta.

Incepe cu ce e evident

Mergi la receptie si intreaba daca exista vreo promotie, cupoane sau mijloace prin care poti testa conexiunea la Internet, fara a plati pentru ea. Ca si la magazinele cu cadouri din aeroporturi, poti beneficia uneori de o ora in plus de conexiune, numai daca intrebi. Presupunem ca varianta asta nu merge si ca nu exista Internet gratis. Pasul urmator este sa descarci NetStumbler, sau o alta aplicatie asemanatoare, pentru a detecta toate retelele wireless active din zona (iti poti extinde cautarea folosind o antena USB cu raza mare de actiune). Trebuie sa existe un punct de acces in apropierea unui apartament pe care il poti folosi pentru a te conecta.

  • Tine minte, poarta-te ca un hacker si mergi de la simplu la complicat. Incearca sa fentezi securitatea, nu sa intri in contact cu ea.
  • Fa un pic de hacking. In conformitate cu aceasta metoda, poti avea success daca adaugi ?.jpg la sfarsitul denumirii website-ului pe care vrei sa-l accesezi, s-ar putea sa mearga (ex. http://www.google.com/search?.jpg)

Identifica firewall-ul

Aceste metode nu sunt garantate 100%, si vei avea nevoie de 10-15 minute pentru a testa cateva lucruri, dar strategia e aceeasi. Pentru majoritatea oamenilor, a fi “online” este sinonim cu a avea un browser web. Majoritatea hotelurilor care au acces wireless stiu acest lucru si vor pune o piedica intre computerul tau si net, care va bloca cu siguranta anumite tipuri de trafic si interogari. De asemenea, tot pentru blocarea accesului, aceasta piedica are nevoie de o modalitate de autentificare a computerelor si utilizatorilor care au platit pentru a li se permite accesul la Internet.

  • Schimba anumite HTML –uri – ai aici o metoda inteligenta de alterare a retelei wireless la hotelurile Hilton, care codifica preturile practicate de acestia pentru accesul wi-fi. Asta inseamna ca acestea pot fi usor schimbate si poti face asta usor, descarcand un Firebug gratuity, gasind pretul (in dolari) si schimbandu-l in ceva apropiat de zero.

Metode de alterare avansate

Aceste doua metode se adreseaza utilizatorilor avansati sau celor care sufera de insomnie si incearca sa se conecteze pentru a viziona ultimul episod din serialul lor preferat. Ele te ajuta sa lucrezi folosind NSTX (pentru asta ai nevoie de propriul server) sau ICMPTX. Retine inca o data faptul ca aceste metode sunt destul de complicate, dar nu te costa nimic sa le incerci (preferabil de pe un computer).

Mai jos este descrisa o metoda (demonstrata pe sistemele de operare Mac, dar se poate aplica la fel de bine si pe Windows/Linux) in care iti poti schimba IP-ul si adresa, pentru a te potrivi cu cineva care este deja autentificat si este pe retea.

[media id=17 width=638 height=515]

Acesta e doar inceputul initierii in alterarea retelelor wireless; majoritatea locatiilor implementeaza diferite tipuri de blocari si trebuie sa fii in stare sa gasesti si sa manipulezi IP si adrese MAC. Poate suna intimidant, dar esti liber sa incerci si chiar daca dai gres, nu va trebui sa platesti pentru asta.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!