Food & Drink

Mancare japoneza ieftina in Paris

E usor sa mananci bine in Paris, dar de multe ori aceasta activitate poate sa te coste mult mai mult decat ti-ai planificat initial. Dupa o saptamana de ospaturi cu foie gras, rata si platouri cu branzeturi, poate ca-ti doresti ceva simplu si ieftin. Si… exotic.

La mai putin de 5 minute de mers pe jos de Muzeul Luvru, cartierul japonez poate fi locul pe care il cauti. Cu majoritatea localurilor unde poti servi mancaruri traditionale concentrate pe Rue Sainte-Anne in zona dintre Palais Royal si Opéra Garnier, locul pare a fi o reflectie a spatiilor mici unde se poate manca bine, precum si a atractiei universale exercitata de mancarurile accesibile. Aici exista doua locuri unde poti servi cina pentru mai putin de 10 euro.

Naniwa-ya (Rue Sainte-Anne 11)

Acest spatiu mic are sase mese si un bar, unde poti sta si vedea cum bucatarul pregateste taiteii. In timp ce te gandesti cat bacsis a lasat cel de langa tine, poti sa ai supriza sa afli ca taiteii sunt mai buni la gust decat orezul donburi. Cu ceai te poti servi singur, de undeva de langa intrare. Pentru numai 6,50 euro, poti sa savurezi taitei cu ou fiert tare, bucati de carne de porc si supa miso. Dupa asa ceva te vei simti prea plin pentru a mai comanda si alte feluri din meniu.

Hokkaido (Rue Chabanais 14)

In acest restaurant aparent mic, o scara ingusta te duce jos intr-o incapere aglomerata, pictata in alb, cu arcade pe tavan. Afli ca cel mai popular fel de mancare e Champon Ramen, pe care il savurezi pe nerasuflate. La un pret de 8,30 euro, aceasta versiune e mai concentrata decat cea de la Naniwa-ya: bucati mari de carne de porc, varza Napa, morcovi, ciuperci si o cantitate suficienta de seminte de susan. Din nefericire, dupa un asemenea festin, iar te simti prea plin pentru a mai comanda si altceva – asta e unul din dezavantajele servirii mesei de unul singur, e mult mai greu sa incerci si alte feluri din meniu. Poti reveni insa aici in viitoarea excursie.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!