Restaurante si cluburi

Restaurante cool in Venetia

A lua masa in Venetia reprezinta intotdeauna o provocare. In timp ce Italia pe de-a intregul are o reputatie culinara greu de egalat, Venetia nu este cunoscuta in general, ca fiind locul in care gasesti restaurante elegante. Prin urmare, e bine sa gasesti o strategie pentru a evita aglomeratia si pentru a merge in cartierele mai marginase, unde vei gasi restaurante autentice venetiene. Imparte o masa cu localnicii si poti fi sigur ca vei gasi mancare buna, o atmosfera prietenoasa si vei trai o experienta pozitiva care merita orice efort suplimentar din partea ta.

Venetia nu e tocmai renumita pentru restaurantele sale

Venetia este impanzita de alei, poduri si piete de explorat, care te pot face usor sa uiti ca trebuie sa mananci. Chiar si asa, in functie de momentul zilei, aromele vor umple aerul. Dimineata miroase a cafea tare si a produse proaspete de patiserie. La ora pranzului, miroase a pizza, peste la gratar si usturoi. La lasarea intunericului, ingredientele clasice italiene iti rasfata simturile: rosii, patrunjel proaspat si supe.

Locatii ferite de ochii curiosilor:

La Zucca

La Zucca e un loc plin de italieni care gesticuleaza. Aflat langa Piata San Giacomo, in linistitul cartier Santa Croce, acest restaurant se afla pe un canal pitoresc, langa un mic pod. Cand vremea e frumoasa, aici sunt scoase mese afara. Meniul include preparate proaspete, accentual fiind pus pe legume. Nu rata nici pastele si carnea fiarta. Savureaza mancarea ca un italian veritabil si comanda mai multe feluri.

La Zucca

Paradiso Perduto

Daca La Zucca este un loc mic si intim, perfect pentru o intalnire, Paradiso Perduto este un restaurant gen hala, unde vei sta la mese comunale, printre grupuri de italieni galagiosi, in majoritate tineri. Ascuns departe de atractiile turistice principale din cartierul Cannaregio, acest restaurant este bine cunoscut pentru reprezentatiile live de jazz si pentru bauturile si mancarea accesibile ca pret. Oricare ar fi meniul zilei, comada. De la delicioasele supe de peste pana la paste, meniul este simplu, dar delicios. Daca nu stapanesti prea bine limba, unul dintre avantajele servirii mesei la comun, este acela ca poti arata cu degetul inspre ce mananca vecinul tau, dand de inteles ca asta ai vrea sa incerci si tu.

Paradiso Perduto

Orange

Se spune ca Venetia duce lipsa de viata de noapte; dupa ce turistii se duc acasa, strazile devin pustii si nu mai ai ce face aici. Asta nu e adevarat – exista locuri unde te poti distra odata cu lasarea intunericului, trebuie doar sa le descoperi. Unul dintre ele este Campo Santa Margarita din cartierul Dorsoduro. La sfarsit de saptamana, la miezul noptii, aceasta piata se umple de oameni care misuna dintr-un bar in altul, in timp ce sorb din bautura locala, spritz. Orange este unul dintre barurile de top din piata – aici exista si DJ, terasa si ring de dans la ultimul etaj. Iar aceasta nu e singura locatie de acest gen, in Venetia existand multe baruri care se umplu de viata dupa lasarea noptii si care atrag tineri dar si pe cei care vor sa se simta tineri.

Orange

Nico

Asa cum te-ai astepta, exista numeroase gelaterii in Venetia, fiecare dintre ele atragandu-si clientii cu deliciile lor colorate, cremoase si stralucitoare. Orice cupa de inghetata va fi cum nu se poate mai nimerita intr-o zi insorita in Venetia, dar unul dintre cele mai bune locuri pentru a o savura este Nico. Gelateria se afla in cartierul Dorsoduro, chiar pe marginea Canalului Giudecca. Poti lua la pachet o cupa sau doua de straciatella sau bacio, sau poti lua un loc la una din mesele de langa apa, unde poti savura o inghetata imensa, cu topping de cafea. Venetia pana la urma inseamna sa le iei pe toate incet.

Harry’s Bar

Harry’s Bar

Pentru a evita cetele de turisti care se strang la simbolicul Harry’s Bar, trebuie sa vii aici devreme, in miezul zilei. Acest bar central este faimos, el fiind considerat locul de nastere al lui Bellini. Nu te aseza la masa ci ia un loc chiar la bar, pentru a putea vedea cum iti prepara barmanul celebrul cocktail. Da, e scump, dar atmosfera de aici merita toti banii. Zambeste-i barmanului si vei primi ceva in plus pe langa cocktailul comandat. Aceste restaurante si baruri sunt raspandite in mai toate cartierele din Venetia. Si daca pentru a ajunge acolo trebuie sa iei un vaporetto, mersul pe jos te va ajuta sa descoperi multe pe cont propriu, in acest oras fermecator, dar pe cale de a se scufunda.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!