Techno Tuk

Google Nexus 7 – o tableta pentru calatori

Tableta Nexus 7 de la Google, produsa de Asus, retine atentia cu un pret competitiv, are un hardware impresionant si foloseste ultima versiune a sistemului  Android – 4.1.1 Jelly Bean – ceea ce face ca aceasta masinarie sa fie una accesibila, dar si performanta. Cu alte cuvinte, perfecta pentru calatorul aflat pe drumuri, in avion, in tren sau care pur si simplu se odihneste in camera de hotel. Sa o disecam un pic…

Display-ul si calitatea 

Nexus 7 are un ecran LCD de 7 inci, facut din sticla Corning’s Fit, rezistenta la zgarieturi. Ea poate fi pusa fara nicio problema in buzunar sau in geanta. Are o rezolutie de 1,280 x 800, cu o densitate de pixeli de 216ppi, rezultand un super-contrast si un text lizibil. In plus, ecranul este suficient de luminos pentru a putea fi folosit in exterior, oferind in acelasi timp si posibilitatea de a fi privit din diverse unghiuri, gratie caracteristicii IPS (in-plane switching). Cantarind numai 350 de grame, este suficient de usoara pentru a fi tinuta o perioada mai lunga de timp intr-o singura mana, iar partea cauciucata din spate, face din ea un dispozitiv convenabil pentru a sustine prezentari.

Specificatii si conectivitate

Nexus 7 se remarca prin specificatiile sale tehnice. Are un procesor nVidia Tegra 3, utilizat si la alte tablete precum Eee Pad Transformer Prime si care are 1GB de memorie RAM. Atingerea si navigarea cu aceasta tableta este fluida si usoara, devenind mult mai unitara, prin implementarea lui Butter, interfata intuitiva de la Google, care a redus in mod notabil intarzierea timpului de raspuns si a imbunatatit meniul de transfer, aliniindu-se la software-ul Apple, iOS.

In privinta conectivitatii, Nexus 7 are Bluetooth incorporat. Pentru a mentine un pret cat de cat accesibil, conectivitatea 3G lipseste de la ambele modele disponibile pe piata, iar utilizatorii care vor sa navigheze pe net in absenta conexiunii Wi-Fi, vor trebui sa apeleze la tethering cu ajutorul unui smartphone. Acest lucru ridica probleme si utilizatorilor care vor sa faca plati prin sistemul de comunicare incorporat, NFC, pentru care este necesara conexiunea Internet.

Software si aplicatii

Nexus 7 este complet integrata Google, permitand utilizatorilor sa apeleze la servicii gen Gmail, Maps, Google+, Calendar si Google Chrome, care este browserul implicit. Cei care vor comanda o tableta Nexus vor putea folosi si aplicatii de birou, cum ar fi Documents To Go sau ThinkFree Office, compatibile cu suita Microsoft’s Office.

Este necesara o planificare a aplicatiilor ce vor fi instalate, intrucat versiunea de 8 GB lasa aproximativ 6 GB de memorie liberi, dupa instalarea sistemului de operare, iar absenta posibilitatii de extindere a memoriei face ca servicii precum Google Drive sau Dropbox sa devina o necesitate. Nexus 7 este construita special pentru videoconferinte, avand camera video, microfon incorporat si integrare Google+ – niciuna dintre aceste facilitati neafectand bateria rezistenta de 16Wh, care asigura functionarea continua timp de 10 ore. [sws_pullquote_right]Printre alte imbunatatiri aduse de sistemul Jelly Bean se numara o tastatura performanta, care permite mutarea widget-urilor pe diferite ecrane si Google Now – un asistent personal care te ajuta sa cauti prin istoric, sa localizezi pozitia GPS, sa actualizezi informatiile de calatorie si sa-ti tii evidenta intalnirilor. [/sws_pullquote_right]

In loc de concluzie

Cu Nexus 7, Google a creat un exemplu de urmat, demonstrand faptul ca tabletele Android atragatoare si functionale din toate punctele de vedere, pot fi vandute la preturi extrem de competitive si sunt si aducatoare de profit (e drept, modest). Cu toata lipsa unor caracteristici cheie cum ar fi conectivitatea 3G si posibilitatea de extindere a memoriei, pretul, durata de viata a bateriei, designul excelent si sistemul de operare sunt considerente demne de luat in seama atunci cand te gandesti sa-ti achizitionezi o tableta. NU e cea mai buna optiune de pe piata, insa e una cu un raport calitate-pret de invidiat.

Tableta Google Nexus 7 poate fi achizitionata in Romania din diverse magazine online, intre care Quick Mobile, in versiunile 8 GB (pret 1199 lei) si 16 GB (pret 1399 lei)

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!