Asia

Un periplu in Paradis: insulele Thailandei

Fie ca o faci intr-un tuk-tuk sau in mijlocul apei, intr-o piroga, o calatorie in insulele din Thailanda este intotdeauna o aventura. Frumusetea acestei tari nu mai este un secret pentru nimeni, dar exista inca cateva minuni care nu sunt foarte bine cunoscute de catre turisti. In cele ce urmeaza, vei fi purtat intr-o incursiune in insulele thailandeze.

Paradisul insulelor thailandeze

Parcul National Khao Sok

La doua ore de mers spre nordul statiunii Phuket, in acest parc national se gaseste una dintre cele mai vechi paduri tropicale de pe pamant, datand de mai bine de 160 de milioane de ani. Acoperind o suprafata de peste 1100 de kilometri patrati, aici traiesc cateva din speciile rare de flora si fauna din Thailanda, printre care ursul soare, caprioare si leoparzi, plus peste 300 de specii de pasari. Cea mai buna modalitate de a-l vizita este sa alegi un tur cu ghid, ideal in sezonul uscat, care tine din luna decembrie pana in aprilie. La marginea parcului exista bungalow-uri si cabane eco (khaosok.com).

Parcul national Khao Sok

Ko Tarutao

Putin oameni fac lunga calatorie in sud, pana pe insula unde se afla Parcul National Marin Ko Tarutao, dar daca vei descoperi peisajul de vis al acestor locuri, nu vei mai dori sa pleci de aici. Acest parc imens este alcatuit din 51 de insule, multe dintre ele nelocuite si ascunse de padurea tropicala virgina. Ele sunt un paradis pentru toate speciile de pasari, animale si mamifere acvatice si tot aici se afla si unele dintre cele mai frumoase recifuri de corali din Thailanda. Te poti caza intr-un bungalow de pe insula Ko Tarutao (dnp.go.th).

Ko Tarutao

Ko Kut

La scurta distanta de populara insula Ko Chang de pe coasta Golfului Thailandei, se afla insula Ko Kut, unde numarul vizitatorilor este mult mai redus. Insula este inca virgina in mare parte – exista numai in jur de 20 de statiuni turistice mici, de-a lungul liniei de coasta impadurite si aproape fiecare are propria sa zona de plaja privata. Cei mai activi vor gasi aici oportunitati pentru practicarea scufundarilor, plimbari si snorkeling, dar pentru majoritatea oamenilor, Ko Kut este un loc unde te poti relaxa si asculta valurile care se lovesc de tarm (kokood.com).

Cascade pe insula Ko Kut

Cum se ajunge in zona

Phuket: rezerva-ti urgent bilet de avion!

Majoritatea insulelor sunt deservite de curse regulate de feriboturi, desi calatoriile cu ele si orarul de functionare depind in mare parte de vreme, mai ales in perioada cuprinsa intre lunile mai-octombrie. Unul dintre cei mai mari operatori este compania Tigerline Travel, care face legatura cu insulele Ko Tarutao, Ko Lanta, Ko Phi-Phi, Ko Kradan si Phuket (tigerlinetravel.com). Tuk-tuk-urile sunt o modalitate facila de a explora uscatul, desi pot fi inchiriate si scutere si biciclete.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!