tren catalonia
Europa

O calatorie prin Catalonia, cu trenul

Marginita la est de Marea Mediterana, la nord de Andorra si Franta, la sud de Valencia si la vest de Aragon, Catalonia se afla in Peninsula Iberica, in regiunea de nord-est a Spaniei, impreuna cu capitala tarii, Barcelona.  Catalonia ofera turistilor care o viziteaza o adevarata diversitate culturala, precum si atractii spectaculoase, iar cea mai buna modalitate de a vedea aceasta parte a Spaniei, o reprezinta calatoria cu trenul.

Manastirea Montserrat
Manastirea Montserrat / Foto: Roberto Perra

Daca iti plac atractii precum ruinele castelurilor de pe stanci, vinul rosu, bucataria din sudul Spaniei, peisajele montane uluitoare si arta suprarealista a lui Salvador Dali, atunci trenul este mijlocul ideal de transport. Desi exista multe alte mijloace de transport care te vor duce in Tara Bascilor, Madrid, Valencia si Zaragoza, acesta este prima optiune, daca vrei cu adevarat sa vezi Catalonia in toata splendoarea ei.

Puente del Diablo
Puente del Diablo / Foto: JackF

Pe masura ce calatoresti, vei vedea atractii pe care le vei putea fotografia spre aducere aminte. Vei face un tur al teritoriilor Catalane, vei vedea castelele Cathar, care intregesc peisajul de pe dealuri, Chateau de Queribus, “orasul celor 1000 de asedii” (Girona) si teatrul-muzeu Dali. In plus, exista trenuri care pleaca fac legatura cu orasele Girona, Lleida si Tarragona.  Exista si cateva care traverseaza Muntii Pirinei.

Lleida
Frumosul oras Lleida / Foto: lafuente18

Desi Costa Brava nu este atat de bine deservita de serviciile de cale ferata, Costa Daurada este, atunci cand calatoresti prin Tarragona. FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) este o alta companie catalana de cale ferata care te va duce in multe destinatii aflate in apropiere de Barcelona, strabatand rute turistice notabile. Compania opereaza si cateva trenuri care traverseaza Pirineii.

Itinerariul de sapte zile foloseste trenurile Eurostar si are rute catre Paris, venind din Ebbsfleet sau St. Pancras si catre Perpignan, in partea de nord a Cataloniei Franceze. Dupa ce petreci a doua zi dimineata in Perpignan, vei pleca catre Collioure, urmat de un tur de o zi in Figueres, in ziua a treia si in Cerdagne, in ziua a patra.

besalu
Besalu / Foto: alexsalcedo

In a cincea zi vei vedea Girona si Besalu.  Ziua a sasea include un tur prin orasele Salses, Corbières si Chateau de Queribus.  Desigur, itinerariul poate varia din cand in cand, in functie de vreme si de cum hotaraste managerul turului.

Citeste si: Catalonia de pe stanca: Castellfollit de la Roca

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!