caipirinha
Foto: Yelena Yemchuk
Food & Drink

Cum sa faci caipirinha perfecta

Cel mai tare cocktail al Braziliei nu mai este de mult un secret pentru turistii care vin in America de Sud, el devenind ‘noul mojito’. In cele ce urmeaza te invatam sa prepari aceasta bautura si la tine acasa. Asadar, iata cum sa faci caipirinha perfecta:

caipirinha
Foto: HandMadePictures

Exista multe variatiuni pe aceeasi tema cand vine vorba despre caipirinha, dar reteta de fata este cea clasica. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il tii minte este acela de a cauta cele mai bune ingrediente – sunt numai trei, asa ca nu intra in panica.

Asigura-te ca folosesti limete (lamai verzi) proaspete. Nu le alege pe cele zbarcite sau excesiv de moi. Foloseste de asemenea, zahar superfin, pentru ca se amesteca mai bine.

Cel mai important ingredient este Cachaça (sau Pitu), un alcool tare facut din trestie de zahar (in timp ce romul se face de obicei din melasa). Oricine a incercat vreuna dintre aceste bauturi iti va spune acelasi lucru – ai grija sa nu abuzezi, intrucat Cachaça are de la 75 de grade in sus. Gasesti Pitu in hipermarketurile din Romania.

caipirnha
Foto: Claudio Ventrella

Pentru a prepara o singura bautura, taie lime in 8 feliute si amesteca-le intr-un shaker. Daca nu ai unealta traditionala cu care se amesteca, poti folosi pisalogul cu care faci mujdei de usturoi. Adauga doua lingurite de zahar si amesteca in continuare pana ce fructul este maruntit iar zaharul s-a dizolvat in sucul obtinut de la lime.

Pune gheata, de preferat cuburi mici, adauga cam 60 mililitri de Cachaça şi agita cu putere. Amestecul rastoarna-l apoi intr-un pahar de cocktail.

Ia o feliuta de lime, taie-o pe mijloc si presar-o cu putin zahar, apoi pune-o pe marginea paharului.

Citește și: Totul despre limoncello

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!