Restaurante si cluburi WTF

Primul bar subacvatic din lume, dedicat berii Guinness

Proiectat cu ocazia sarbatoririi a 250 de ani de la aparitia berii Guiness, submarinul actualmente transformat a vazut lumina marii adanci si a devenit primul si singurul bar subacvatic din lume. Firma de arhitecti cu sediul in Londra, Jump Studios, a fost responsabila cu lucrarile de amenajare si a acceptat provocarea realizarii acestui proiect.

Cei de la Jump Studios in colaborare cu inginerul Nicholas Alexander au efectuat masuratorile submarinului in Stockholm, Suedia, inainte de a construi interiorul pre-fabricat si au asamblat apoi componentele, la temperaturi sub zero grade, scufundand ulterior barul pe fundul Marii Baltice.

Interiorul cu o suprafata de 11 metri patrati al submarinului este realizat cu precizie, din discuri de cauciuc, care acopera materialul plastic armat cu sticla. Barul este aranjat astfel incat sa te duca cu gandul la niste bule, unele prevazute cu led-uri, altele putand fi utilizate drept suport pentru bauturi. Locasurile sculptate pentru a sta si mesele completeaza in mod fericit intregul cadru. Dat fiind faptul ca barul se afla la mare adancime, o atentie speciala a fost acordata ventilatiei si protocolului de aparare contra incendiilor, fara a mai mentiona operarea zilnica a submarinului, din punct de vedere mecanic.

Acest proiect, unic in felul sau in intreaga lume, a fost realizat cu ocazia competitiei “Experienta maritima Guinness”, un omagiu prilejuit de aniversarea a 250 de ani ai celebrei marci de bere – la aparitia careia Arthur Guinness a semnat un contract pe nu mai putin de 9000 de ani cu faimoasa berarie St. James’s Gate din Dublin. Ca parte a promovarii la nivel mondial, au fost oferite trei premii, printre care si o excursie la bordul spectaculosului submarin.

 

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!