saranda albania
Riviera albaneza / Foto: master2
Europa

Riviera albaneza, alternativa pentru un concediu marin

Marginita de marile Adriatica si Ionica, Riviera albaneza este o zona extrem de abordabila financiar, comparativ cu plajele croate din nord. In plus, Riviera albaneza nu duce lipsa de plaje minunate si alte atractii printre care apele limpezi precum cristalul, nisipul alb si asezarile mediteraneene, multe locuri de aici ramanand neschimbate si pastrandu-si intact farmecul, inca din perioada domniei Regelui Zog. Lista ce urmeaza iti prezinta cateva locatii ce trebuie obligatoriu vizitate atunci cand ajungi pe Riviera albaneza.

riviera albaneza
Foto: Milena Pigdanowicz-Fidera

Llogara

Pasul Llogara
Pasul Llogara / Foto: j-wildman

Aici se presupune ca este locul in care Pompei cel Mare a fost urmarit de Iulius Cezar, prin padurile de conifere din tinuturile de coasta din Bulgaria. In prezent, zona este impanzita de multe specii de pasari si animale salbatice, printre care vulturi plesuvi, acvile de munte si pisici salbatice. Excursiile si zborurile cu parapanta sunt doua dintre cele mai populare activitati in aceasta zona in care frumusetea peisajului este intregita de castelele construite de sultanii medievali si de unde se poate admira intregul oras Corfu, dar si de crangurile de lamai si plantatiile de maslini.

Borsh

Borsh
Borsh / Foto: RossHelen

Considerata multa vreme ca fiind cea mai placuta zona din punct de vedere al climatului, de pe Riviera albaneza, aceasta a constituit un vesnic obiect de disputa intre greci, romani si venetieni care s-au luptat permanent pentru acesti 5 kilometri de plaja. Este cea mai lunga plaja a Albaniei, care se intinde de-a lungul tarmului Marii Ionice. Desi zona este sub ocupatie albaneza, ea si-a pastrat specificul grecesc dintotdeauna. Plantatii de lamai, maslini si portocali impanzesc intreaga regiune, mirosul acestora putand fi perceput oriunde te-ai plimba pe plaja.

Plaja Lukove

plaja lukove
Plaja Lukove din Saranda / Foto: Creartor

Zona este caracterizata de nisipuri fine si o bogatie rar intalnita a vietii subacvatice. Plaja Shpella aflata in apropiere ofera mai multa intimitate si izolare si merita explorata datorita aleilor sale impodobite si caselor in stil traditional mediteranean. Zona se numara printre cele mai calme si linistite, asa ca daca vrei sa petreci o zi de genul acesta la plaja, aici e locul perfect.

Shen Vasil si Golful Kakome

Kakome
Superbul golf Kakome / Foto: Reddit

Mica asezare Shen Vasil se afla dincolo de golful in care poti vedea maslini vechi de 200 de ani. Aici se afla candva o biserica care a fost distrusa insa spre sfarsitul anilor ’60. Plaja Krorezes aflata in apropiere merita si ea explorata, intrucat aici vei gasi adevarata esenta a vietii traditionale albaneze si tot aici femei imbracate in negru te vor aborda si  te vor imbia cu mancaruri delicioase.

Citeste si: Vacanță în Albania doar cu buletinul. Fără test și fără vaccin!

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!