Cum să găsești cele mai bune oferte de cazare
Cum sa Ponturi Tuk

Cum să găsești cele mai bune oferte de cazare la hoteluri și hosteluri. Sfaturi și ponturi

Au trecut zilele când trebuia să te mulțumești cu cazări scumpe, impuse, care îți epuizau bugetul de vacanță sau călătorie. Toată lumea caută oferte de vacanțe cât mai bune, cât mai echilibrate în ceea ce privește raportul calitate-preț. Dar nu toată lumea știe cum să caute aceste oferte. De aceea, ne-am propus să aducem în lumina reflectoarelor câteva strategii simple și mici secrete la care apelează călătorii profesioniști atunci când își rezervă cazări la hoteluri, resorturi sau hosteluri din întreaga lume. Dacă apelezi la ele, cu răbdare și tenacitate, nu doar că vei economisi sume importante din bugetul de vacanță și călătorie, dar vei învăța să te descurci de fiecare dată în jungla rezervărilor de cazare fără să fii nevoit să apelezi la alți intermediari.

1 Planifică în avans și fii pregătit să ai date de călătorie flexibile

planificare calatorie

Una dintre regulile de aur ale economisirii la cazare este să planifici călătoria sau sejurul din timp și să fii flexibil cu datele de plecare și întoarcere. Rezervarea în avans poate aduce adesea economii semnificative, deoarece hotelurile și hostelurile oferă în mod obișnuit reduceri pentru rezervările din timp. Prin planificarea în avans, poți profita de promoții speciale și oferte (eventual de tip early booking), asigurându-ți cele mai bune tarife disponibile.

În plus, flexibilitatea în privința datelor de călătorie îți permite să profiți de perioadele în care cererea e scăzută și când prețurile sunt, în general, mai mici. Ia în considerare călătoriile în timpul săptămânii sau în timpul sezonului intermediar (perioada dintre sezonul de vârf și cel de scădere a cererii) pentru a face economii semnificative. De exemplu, dacă planifici o evadare la plajă, evită să faci rezervări în timpul vacanțelor școlare sau a evenimentelor importante, când prețurile au tendința să crească vertiginos.

2 Folosește agențiile de turism online și site-urile cu oferte comparative. Apoi contactează hotelul

booking

Site-urile cu oferte comparative la cazări sunt instrumente excelente pentru găsirea celor mai bune oferte de hoteluri și hosteluri. Aceste platforme agregă informații de la diferiți furnizori de cazare, permițându-ți să compari prețurile, să citești recenzii și să iei decizii bine informate.

Site-uri populare precum Booking.com, Expedia și Hotels.com oferă tarife competitive și adesea furnizează reduceri și recompense exclusive pentru utilizatorii lor. Site-urile comparative, precum Trivago și Kayak oferă o privire de ansamblu asupra opțiunilor disponibile, premițându-ți să filtrezi rezultatele în funcție de preferințe.

Mulți preferă să rezerve de pe aceste platforme, însă de fiecare dată, cel mai bun sfat este ca odată ce ai găsit hotelul care-ți place și ai văzut un preț decent pe platforma de rezervări, să te duci pe site-ul hotelului și să verifici dacă nu cumva o rezervare directă îți va aduce o economie. De multe ori se întâmplă acest lucru, pot exista oferte de moment ș.a.m.d.

De exemplu, să presupunem că planifici o călătorie la Roma. Intrând pe Trivago, poți compara prețurile pentru diferite hoteluri și hosteluri în locația dorită, poți citi recenzii de la foști oaspeți și, într-un final, poți alege cea mai bună opțiune care se potrivește cu bugetul și nevoile tale. Înainte de a rezerva însă, introdu numele hotelului pe Google, mergi pe pagina acestuia și verifică prețurile pentru perioada pe care ți-o dorești.

Pont: Folosește Booking.com de pe telefonul mobil. Mulți spun că ai parte de prețuri cu circa 10% mai mici dacă intri pe acest site de pe mobil decât de pe desktop. Deoarece mai mult de jumătate din toate rezervările de pe Booking.com sunt făcute de pe un dispozitiv mobil, platforma oferă hotelurilor oportunitatea de a profita de acest lucru. Aceștia primesc o „insignă” lângă proprietatea lor pentru a contribui la creșterea vizibilității și a numărului de rezervări, în schimbul oferirii unei reduceri de cel puțin 10%.

3 Înregistrează-te în programele de loialitate și beneficiază de reduceri pentru membri

membership

O altă modalitate excelentă de a economisi bani la cazare este să te înregistrezi în programele de loialitate și să profiți de reducerile pentru membri. Multe lanțuri hoteliere și platforme de rezervări oferă programe de loialitate care recompensează oaspeții frecvenți cu avantaje exclusive, cum ar fi tarife reduse, upgrade-uri gratuite și acces la promoții speciale.

De exemplu, Marriott Bonvoy, Hilton Honors și IHG Rewards Club sunt programe populare de loialitate care oferă membrilor diverse beneficii. În România, unul dintre grupurile hoteliere care oferă astfel de programe de loialitate este grupul Ana Hotels. Prin aderarea la aceste programe, beneficiezi de tarife reduse, și acumulezi puncte ce pot fi folosite pentru șederi viitoare.

În plus, verifică dacă îndeplinești criteriile de reduceri pentru membri. Anumite organizații, cum ar fi AAA, AARP sau asociațiile studențești, oferă reduceri exclusive la cazare. Asigură-te să ai întotdeauna la tine cardurile de membru și întreabă despre reducerile disponibile atunci când faci rezervări.

4 Ia în considerare opțiunile de cazare alternative

Desigur, hotelurile și hostelurile sunt cele mai comune opțiuni de cazare, dar dacă iei în considerare și alte opțiuni, poți face economii semnificative. Iată câteva alternative:

• Închirieri pentru vacanță: Platforme precum Airbnb și Vrbo oferă o gamă variată de cazări particulare pentru vacanță, inclusiv apartamente, case și chiar proprietăți unice precum case în copaci sau locuințe plutitoare. Închirierea unei case de vacanță poate fi mai rentabilă, mai ales pentru familii sau grupuri care călătoresc împreună, deoarece puteți face economii la cheltuielile cu mâncarea.

• Pensiuni și cazări de tip Bed & Breakfast: Pensiunile oferă experiențe de cazare confortabile și personalizate. Aceste unități sunt adesea deținute de familii și oferă tarife competitive în comparație cu marile hoteluri. În plus, adesea includ micul dejun în tariful camerei, economisindu-ți bani în privința primei mese a zilei.

• Couchsurfing: Călătorilor ceva mai aventuroși și cu buget redus, sistemul Couchsurfing le permite să stea gratuit la localnici. Este o modalitate fantastică de a te implica în cultura locală și, totodată, de a economisi bani la cazare. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere să acorzi întotdeauna prioritate siguranței, alegând gazde verificate, cu recenzii pozitive.

Atunci când iei în considerare opțiunile alternative de cazare, citește recenzii, verifică locația și asigură-te că aceste cazări îndeplinesc standardele de siguranță și confort.

5 Stai în afara centrului orașului

Dacă ești flexibil în preferințele legate de locație, ia în considerare posibilitatea de a sta în afara centrului orașului. Prețurile cazărilor tind să fie mai mici în zonele din afara destinațiilor turistice populare. Rețelele de transport public oferă adesea acces convenabil către centrul orașului, permițându-ți să explorezi destinația fără să dai o grămadă de bani pe o cazare în buricul târgului.

De pildă, dacă planifici o călătorie la Paris, o ședere în zone mai puțin centrale, precum Montmartre sau Belleville poate oferi economii semnificative în comparație cu hotelurile din inima orașului. În plus, aici experiența locală e posibil să fie mai autentică.

6 Profită de ofertele de tip last minute

last minute

În caz că ești mai degrabă un călător spontan sau ai un itinerar flexibil, ține ochii deschiși pentru ofertele de tip last minute și reducerile-flash. Hotelurile și hostelurile oferă uneori tarife cu reducere semnificativă pentru a umple camerele rămase neocupate.

Platforme precum HotelTonight sau lastminute.com sunt specializate în găsirea de oferte de ultim moment, permițându-ți să rezervi cazare în aceeași zi sau cu câteva zile în avans la tarife reduse. În plus, multe hoteluri și hosteluri anunță reduceri-flash pe site-urile lor sau pe canalele lor de social media, așa că merită să urmărești proprietățile preferate pentru a te menține la curent cu orice promoții speciale.

Pont: un site excelent pentru oferte de tip last minute (și nu numai) este și Holiday Pirates.

7 Asociază cazarea cu zborurile sau alte pachete de călătorie

Când faci o rezervare, ia în considerare asocierea cazării cu zborurile sau pachetele de vacanță. Multe site-uri de călătorie și companii aeriene oferă tarife reduse atunci când rezervi o combinație de zboruri și cazare laolaltă.

De exemplu, site-uri precum Expedia și Travelocity permit să personalizezi pachetul de călătorie selectând zborul dorit, hotelul și uneori chiar închirierea mașinii. Prin asociere, adesea poți economisi o sumă semnificativă în comparație cu rezervarea fiecărui component separat.

În plus, verifică și pachetele de călătorie oferite de turoperatori sau agenții de turism. Aceste pachete include de regulă cazare, transport și tururi ghidate sau activități, oferind un excelent raport calitate-preț.

8 Beneficiază de politicile de negociere ale hotelurilor

Știai că multe hoteluri și hosteluri au politici de aliniere a prețurilor? Dacă găsești un tarif mai mic pentru aceeași proprietate și tip de cameră pe alt site, acestea pot oferi același preț, ba chiar unul inferior. Profită de acest lucru prin efectuarea unei documentări amănunțite și prin compararea prețurilor pe mai multe platforme înainte de a face rezervarea.

Nu te teme să negociezi direct cu hotelul. Mai ales în perioadele de extra-sezon sau atunci când rezervi pentru o perioadă mai lungă, s-ar putea să obții reduceri suplimentare sau upgrade-uri gratuite doar punând o simplă întrebare. Așadar, nu strică să întrebi politicos despre orice avantaje disponibile sau tarife speciale.

9 Ia în considerare platformele de rezervări alternative

hoteluri japonia

Precum spuneam mai sus, platformele de rezervări sunt excelente în vederea găsirii ofertelor de prețuri la cazare, dar nu te limita doar la acestea. Unele hoteluri și hosteluri pot oferi reduceri exclusive sau tarife mai bune atunci când rezervi direct prin intermediul site-urilor lor. Verifică întotdeauna site-ul oficial al proprietății care te interesează pentru a vedea dacă au promoții speciale sau reduceri disponibile.

Dar, în plus față de site-urile oficiale, ia în considerare și căutarea pe platforme locale de rezervări sau site-uri care se adresează în mod specific destinației tale. Aceste platforme pot avea parteneriate cu unitățile de cazare locale, permițându-ți să găsești oferte unice sau bijuterii ascunse care nu sunt disponibile pe site-urile de rezervări obișnuite.

De exemplu, dacă planifici o călătorie în Japonia, site-uri precum Rakuten Travel sau Jalan.net sunt specializate în oferirea de opțiuni de cazare în întreaga țară având oferte exclusive pentru călătorii japoneze. Prin comparație, în România și Bulgaria (dar și alte țări) poți folosi site-ul Direct Booking.

10 Ia în calcul opțiunile de cazare partajate

Dacă ești deschis să întâlnești persoane noi și să eperimentezi un mediu de viață comun, opțiunile de cazare partajate pot fi o modalitate excelentă de a economisi bani. Pe scurt: hostelurile. Platforme precum Hostelworld sau Hostelz sunt specializate în conectarea călătorilor cu hosteluri la prețuri accesibile.

Cazarea într-un hostel nu numai că reduce cheltuielile de călătorie, dar oferă și oportunități de socializare cu alți călători din întreaga lume. Multe hosteluri oferă zone comune – bucătării, livinguri – și activități organizate, creând o atmosferă vibrantă și inclusivă.

Dacă vrei să stai într-un hostel e foarte important să citești înainte recenzii făcute de alți călători, pentru a te asigura că alegerea ta are o reputație bună în privința curățeniei și siguranței.

Alte ponturi legate de rezervarea de camere de hotel ieftine

oferte hotel

Urmărește rețelele de socializare ale hotelurilor – dă un like paginilor de Facebook și Instagram ale hotelurilor pe care le vizezi, sau urmărește-le pe rețeaua X (fosta Twitter). Se întâmplă din ce în ce mai des ca acestea să lanseze oferte de cazare ieftine prin intermediul acestor canale media.

Abonează-te la newslettere – O simplă abonare la newsletterele site-urilor de rezervări preferate îți poate aduce oferte de cazare cu un pas înaintea altora. Unele hoteluri au oferte și cupoane speciale oferite doar abonaților.

Șterge cookies-urile și history-ul din calculator – Când cauți a doua oară oferte ieftine pe o platformă de rezervări, utilizează un alt browser sau intră printr-o pagină incognito, ca să scapi de cookie-ul pe care site-ul respectiv ți l-a implantat inițial și care nu-ți permite să vezi eventualele noi oferte.

Banii înapoi – Dacă ai un site sau un blog de călătorii, înscrie-te în programele de afiliere ale marilor platforme de rezervări. Astfel, nu doar că vei avea un mic comision la fiecare rezervare ce se va face prin intermediul blogului tău, ci tu însuți îți vei face rezervările la hoteluri de pe link-urile pe care le ai pe blog, urmând apoi să-ți recuperezi, din comision, o parte din bani. De asemenea, poți ruga prietenii sau colegii, ca de fiecare dată când rezervă prin Booking.com, de pildă, să o facă de pe blogul tău.

Nu rezerva în weekend – Pe cât se poate, încearcă să nu rezervi camera de hotel vineri și sâmbătă, fiindcă de regulă atunci sunt cele mai mari tarife. În schimb, rezervă de duminică seara și vei vedea diferențele de preț.

Folosește aplicații – multe hoteluri au parteneriate cu diverse aplicații, autorizându-le să ofere camere la prețuri reduse, uneori și până la 60 de procente, vizitatorilor care fac rezervări în aceeași zi. Printre cele mai bune aplicații de last minute, disponibile atât pentru iPhone cât și pentru Android, se numără: HotelTonight, OneNightStandard sau, pentru Romania, LastMinute.

Concluzie

În concluzie, există o multitudine de modalități de a economisi bani la cazare în timpul călătoriilor. De la planificarea în avans și folosirea platformelor cu oferte comparative la explorarea opțiunilor alternative de cazare și negocierea directă cu hotelurile, poți găsi modalități adecvate pentru bugetul și preferințele tale. Cu un pic de documentare și creativitate, folosind ponturile noastre legate de cele mai bune oferte de cazare, îți poți transforma călătoria într-o experiență memorabilă, fără a fi nevoit să spargi banca.

Foto: CanvaPro

Citește și: Cum sa-ti invingi teama de zbor


Acest articol a fost scris de pe un laptop ASUS ZenBook Pro 14 Duo.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!