romania travel
News Stiri TukTuk

4 moduri în care te poți distra într-o vacanță în România

În cazul în care te pregătești să îți petreci o vacanță în România, iată câteva propuneri prin care te poți distra în țara noastră.

Recomandările sunt următoarele:

1. Fă drumeții montane

cascada cailor
Cascada Cailor

Tot mai mulți oameni sunt pasionați de drumețiile montane, mai ales că în țara noastră sunt unele dintre cele mai frumoase trasee din Europa, accesibile indiferent de nivelul de pregătire. Indiferent în ce parte a țării locuiești, poți ajunge în doar câteva ore într-o zonă de munte, în așa fel încât să te bucuri de aer proaspăt. Iar mersul pe munte are numeroase avantaje. În primul rând, îți va îmbunătăți condiția fizică, având în vedere că vei face ceva efort pentru a putea urca.

În plus, vei reuși să te reconectezi cu natura, iar acest lucru te va ajuta să te deconectezi de la grijile zilnice. Ține cont că dacă mergi într-o drumeție montană ai nevoie de echipament specializat, în așa fel încât să nu ai probleme. De asemenea, dacă ești la început, este recomandat să mergi cu cineva care are mai multă experiență și te poate ajuta cu sfaturi. Ideal ar fi să nu iei un rucsac prea greu după tine.

2. Alege un loc ferit de aglomerație, în care te poți relaxa

În cazul în care nu îți dorești o vacanță în care să faci efort, te poți retrage într-un loc ferit de aglomerație, dar în care poți să beneficiezi de peisaje superbe, aer proaspăt și, în același timp, să te și distrezi și relaxezi. Printre cele mai bune localități în care poți să faci acest lucru sunt Șirnea, Râmetea, Breb, Jurilovca, Botiza și Pleșa. Dincolo de peisajele superbe și de oamenii calzi pe care îi vei întâlni, dacă îți dorești doar să găsești un loc rupt de aglomerație, poți să citești ori să încerci diverse jocuri de cărți. În plus poți chiar să încerci table online, un joc care multora le aduce aminte de vacanțe. În tara noastră, singurul loc în care poți să te distrezi astfel este secțiunea table online NetBet.

3. Fă un city break într-un oraș

biserica neagra
Biserica Neagră din Brașov / Foto: draghicich

Suntem obișnuiți să facem city break-uri în marile orașe europene, dar poți încerca să faci unul chiar și în România. Printre cele mai populare orașe din țara noastră pentru city break-uri sunt Sibiul, Brașov, Oradea, Timișoara și Iași. Dacă nu ești din București, și Capitala este potrivită pentru un city break, mai ales că poți îmbina vizitele culturale de la numeroasele muzee din București, cu plimbările prin parcuri precum Herăstrău și Cișmigiu, iar seara distracția este la un nivel înalt în Centrul Vechi. În plus, ca o alternativă chiar mai ieftină, poți să încerci să fii turist în propriul oraș și să îți creezi un itinerariu într-un week-end.

4. Mergi în Delta Dunării

delta dunarii

Este a doua deltă ca mărime din Europa, dar în același timp este și cel mai bine conservată dintre toate deltele de pe continent. A intrat în patrimoniul UNESCO tocmai în anul 1991, iar aici vei putea să vezi peste 360 de specii de pasări, dar și 45 de specii de pește de apă dulce. În plus, în Delta Dunării ajung anual milioane de pasări din diferite colțuri ale lumii pentru a cuibări. Fauna deltei este bogată și conține amfibieni, reptile, melci, crustacee, moluște și multe altele. De asemenea, în Deltă vei mai găsi mistreți, enoți, vidre de râu, nurci europene, dihori pătați și bizami. E un loc cu un farmec aparte, în care vei avea ocazia să te întorci la tradiții vechi de sute de oameni și să faci numeroase plimbări pe canalele Dunării.

Tags
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!