barcelona cu copiii
Barcelona / Foto: Canva Photos
Europa

Lucruri de văzut și făcut în Barcelona împreună cu copiii

Barcelona e un oraș superb, gata să ofere în orice clipă o sumedenie de lucruri de văzut și făcut pentru orice tip de turist și de călător. Poate că ai fost în Barcelona cu iubitul sau iubita și poate că, în amintirea unor clipe minunate, vrei să te reîntorci pentru a o vizita și împreună cu copiii care au apărut între timp în familia ta.

Nu te teme să vizitezi Barcelona cu copiii, fie ei mai mari sau mai mici. Vei găsi multe locuri în care să mergeți și care să nu-i plictisească, ba dimpotrivă, să le țină atenția sporită și să-i bucure. Am selectat câteva dintre lucrurile de văzut și făcut în Barcelona împreună cu copiii, care în mod cert fac în egală măsură deliciul adulților:

Fântâna magică (Font màgica de Montjuïc)

Fântâna magică barcelona
Fântâna magică din Barcelona / Foto: J-Picture

Fântâna magică se află în Plaça d’Espanya, iar spectacolul oferit de acest încântător obiectiv turistic este deopotrivă accesibil și distractiv. Fântâna a fost inaugurată pe data de 19 mai 1929, în timpul Marii Expoziții Universale din Barcelona. Designerul Carles Buigas înaintase municipalității planurile fântânii cu doar un an înainte de începerea expoziției, iar mulți au considerat ideea prea ambițioasă, având în vedere timpul scurt de realizare. 3000 de muncitori au lucrat la ea, reușind s-o termine la termen (de fapt, sunt patru fântâni care compun acest adevărat monument).

Fântâna oferă un spectacol unic de sunet, lumini și acrobație acvatică, transpus într-o experiență audio-vizuală de neuitat, atât pentru copii cât și pentru adulți. Show-ul începe la ceas de seară (în funcție de lună, programul e afișat pe site-ul oficial) iar intrarea e liberă.

Parcul Ciutadella

parcul ciutadella
Parcul Ciutadella, Barcelona / Foto: neirfy

O idee foarte bună este să mergi împreună cu copiii în cel mai cunoscut parc al Barcelonei: Ciutadella. Departe de a fi plictisitor, parcul mustește de bărci, fântâni, locuri de joacă și adăpostește chiar replica în mărime naturală a unui mamut, alături de o monumentală cascadă!

Parcul a fost amenajat la sfârșitul secolului 19, fiind prima zonă a orașului desemnată a fi spațiu de relaxare pentru cetățenii lui. Poți face un picnic în parc și poți petrece câteva ore liniștite împreună cu familia. Ciutadella se află la adresa Passeig de Picasso, nr. 21.

În Parcul Ciutadella se află inclusiv Grădina Zoologică, un alt punct de atracție pentru copii, accesul în Zoo făcându-se, însă, pe o intrare separată.

Zoo Barcelona

gradina zoologică barcelona
Grădina zoologică din Barcelona / Foto: Barcelona Zoo

Copiii adoră să meargă la grădina zoologică, iar cea din Barcelona e cu adevărat impresionantă. Zoo Barcelona adăpostește circa 5500 de animale din 400 de specii diferite și se întinde pe o suprafață de aproximativ 13 hectare.

Grădina zoologică din Barcelona are mai multe zone, în care copiii au ocazia să descopere animale din întreaga lume: dragonii komodo, casa reptilelor, păsările, ferma cu animale domestice, casa maimuțelor, casa gorilei (dedicată celebrei gorile albinoase, Fulg de nea, care a fost senzația grădinii zoologice din 1966 până la moartea ei, din 2003) etc.

Recomandarea e să vizitezi grădina zoologică dimineața, atunci când se organizează diverse activități pentru copiii între 4 și 11 ani, când pot vedea spectacolul delfinilor și când pot face cunoștință cu un veterinar. Biletele costă 19,25 euro / adult și 11,65 euro / copil între 3 și 12 ani. Adresa: Parc de la Ciutadella, 08003.

Acvariul din Barcelona

acvariu barcelona
Acvariul din Barcelona / Foto: Barcelona Metropolitan

L’aquarium Barcelona se află în Port Vell (portul Barcelonei), iar principalul său punct de atracție este tunelul prin care te poți plimba în timp ce, în jurul tău înoată rechini uriași, pisici de mare, pești-înger și alte creaturi marine. Este cel mai lung tunel marin din Europa. În total, acvariul adăpostește 11000 de animale, reprezentând 450 de specii

Pe timpul verii, acvariul e deschis până la ora 21.00, dar recomandarea este să-l vizitezi dimineața sau după-amiaza. Biletul de intrare e 21 euro / adult, 16 euro / copil 5-10 ani, 8 euro / copil 3-4 ani. La cerere, acvariul organizează inclusiv petreceri pentru copiii cu vârste între 3 și 10 ani.

Muzeul ciocolatei

muezul ciocolatei barcelona
Muzeul ciocolatei din Barcelona / Foto: GetYourGuide

Ei, iată un loc cu un magnetism aparte, în care orice copil și-ar dori să ajungă: Museu de la Xocolata. Aici, cei mici află câte ceva despre istoria ciocolatei, învață cum se produce aceasta și se plimbă printre diverse sculpturi făcute în întregime din ciocolată. Cea mai bună parte este că o pot și testa, desigur. Prin urmare, dacă vremea nu e prea bună și cauți un loc în care să te distrezi în Barcelona, cu copiii, atunci acesta este cel mai potrivit.

Biletul de intrare costă 6 euro. Muzeul e deschis în fiecare zi, de luni până sâmbătă, de la 10 la 19, iar duminica și de sărbătorile legale, de la 10 la 15. Adresa: Carrer del Comerç, 36.

Parcul tematic Port Aventura

portaventura barcelona
PortAventura Barcelona / Foto: clubvillamar.com

Port Aventura este unul dintre cele mai mari parcuri tematice de aventură din Europa și îi așteaptă pe cei mici cu trasee și activități de tot felul, de la ride-uri pe strada Sesame pentru cei de 3 ani la încercările pline de adrenalină destinate adolescenților. De asemenea, aici se află cel mai rapid și mai înalt rollercoaster din Europa – desigur, pentru cei care se încumetă și iubesc senzațiile tari.

Prețurile biletelor încep de la 56 euro / adult și 49 euro / junior sau senior. În același loc cu Port Aventura se află alte două parcuri de distracții: Ferrari Land și Caribe Aquatic Park. Parcul nu se află chiar în Barcelona, ci în Tarragona, pe Costa Dorada, la o oră distanță.

Parc del Laberint d’Horta

parcul labirint barcelona
Parcul Labirint, din Barcelona / Foto: Twitter

Parcul Labirintului propune clasica provocare a oricărui labirint: să găsești ieșirea, împreună cu copiii. E o atracție mai puțin cunoscută a Barcelonei – un parc istoric din cartierul Horta-Guinardo, cel mai vechi de acest fel din oraș, împărțit în două zone în egală măsură de frumoase: o grădină în stil neoclasic, de secol 18 și una în stil romantic, de secol 19.

În afară de frumosul labirint verde, parcul mai găzduiește o superbă casă construită în secolul 14, o cascadă și multe alei pe care copiii pot alerga în voie. Prețul biletului de intrare este de 2,23 euro (1,42 euro pentru minorii sub 14 ani și gratis pentru copiii mai mici de 5 ani). Adresa: Passeig dels Castanyers, 1

Telefericul de pe Montjuic

teleferic montjuic
Telefericul de pe Montjuic / Foto: Iakov Filimonov

În fiecare dimineață la ora 10, până la apusul soarelui, cabinele telefericului Montjuic (inaugurat în 1970) își fac traseul pe cablu, oferind vizitatorilor panorame fabuloase asupra Barcelonei și a Mării Mediterane.

În mod cert, copiii se vor bucura să ajungă pe dealul Montjuic, acolo unde pot vizita frumosul castel și pot afla lucruri interesante despre istoria orașului (intrarea – 5 euro / adulți, gratis pentru copiii sub 16 ani). Telefericul are 3 stații, poți coborî/urca în oricare, pentru a vizita atracțiile din zonă: Parc de Montjuic, Mirador și Castell de Montjuic.

Adresa telefericului este Avinguda Miramar, 30.

Catalunya en Miniatura

catalunya en miniatura
Catalonia în miniatură / Foto: countrysidebcn.com

Un parc tematic în miniatură, în care copiii se vor simți ca niște giganți ce se preumblă printre obiecivele turistice ale Cataloniei. Se vor putea cățăra în casele de turtă dulce din Parcul Guell, vor putea atinge turlele Sagradei Familia și vor dori să se pozeze cu modelele miniaturale ale cunoscutelor clădiri din Barcelona, Girona, Tarragona etc.

Alături de parcul în miniatură, în același loc se află și un Aventura Park, la fel de incitant pentru cei mici, care vor dori să străbată traseele prin copaci și să-și demonstreze calitățile de aventurieri.

Biletele de intrare au diverse prețuri, în funcție de zona în care vrei să ajungi, însă cele pentru parcul cu miniaturi costă 11,90 euro / adult și 8,50 euro / copil 3-12 ani. Adresa: Can Balasch de Baix, Torrelles de Llobregat.

Muzeul de Știință CosmoCaixa

cosmo caixa barcelona
Muzeul de știință CosmoCaixa / Foto: barcelona-home.com

În cazul în care copiii tăi au o aplecare specială către știință, CosmoCaixa Barcelona e locul perfect în care să-i aduci. Un muzeu de știință făcut pentru a stimula apropierea de știință și de cunoaștere. Un muzeu cu expoziții interactive și activități distractive, în care copiii nu trebuie să rateze Pădurea Inundată, Zidul Geologic, Camera Materiei și Planetariul.

Biletul de intrare costă 4 euro / adult, iar copiii sub 16 ani intră liber. Se recomandă rezervarea în prealabil. Adresa: Carrer d’Isaac Newton, 26.

Citește și: Top 10 lucruri de văzut în Barcelona

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!