circuit israel
Oferte travel

Idei pentru vacanța de primăvară. Pe urmele Mântuitorului, în Țara Sfântă

Israel este o destinație greu de ignorat mai ales când vine vorba despre istoria sa fulminată sau despre siturile religioase pe care le adăpostește. Țara Sfântă a omenirii te întâmpină cu orașe asemuite adesea unor muzee în aer liber, însă vei găsi aici și locuri cosmopolite, cu plaje idilice și o atmosferă vibrantă.

Clima blândă pe toată perioada anului este un alt atu al acestei țări. Dacă încă nu știi unde să petreci vacanța de primăvară, poți lua în calcul o escapadă în Israel: portocalii și lămâii sunt plini de fructe, florile de hibiscus și bougainvillea te hipnotizează cu nuanțele lor pastelate, iar temperaturile sunt perfecte chiar și pentru relaxare la plajă. Europa Travel te invită să calci pe urmele Mântuitorului în Țara Sfântă într-un circuit complex de 5 zile, în luna martie, prilej excelent să vizitezi cele mai de seamă obiective religioase din orașele sacre ale creștinătății.

Pelerinaj în cele mai sfinte locuri de pe pământ

Tel Aviv
Tel Aviv

Israel are câte ceva de oferit pentru fiecare turist, indiferent de pasiuni și dorințe. Orașele sale principale Ierusalim și Tel Aviv sunt total diferite, chiar dacă se află la numai câteva ore distanță unul de celălalt. Dacă în Tel Aviv ești întâmpinat de o atmosferă mult mai relaxantă, o promenadă înțesată de palmieri și portocali, plaje idilice, orașul vechi Jaffa parte din UNESCO și cartierele cochete realizate în stilul unic bauhaus, în Ierusalim atmosfera este atât de tihnită încât ai impresia că ai călătorit cumva în timp.

Explorează Capitala Păcii!

Ierusalim depășește orice așteptare odată ce ai ajuns aici. Pornește într-o călătorie spirituală în acest circuit ce îți scoate în cale așezăminte religioase din piatră galbenă ce domină aleile antice ale cartierului istoric, parte din UNESCO. Urcă pe Muntele Măslinilor pentru o priveliște spectaculoasă asupra cetății vechi, aici se află și Mănăstirea Tatăl Nostru, unde ucenicii lui Hristos au învățat pentru prima dată cea mai puternică rugăciune creștină. Te poți regăsi spiritual în Grădina Ghetsimani, unde conform scrierilor sfinte, sub măslinii de lângă Biserica Tuturor Națiunilor, s-a rugat Mântuitorul înainte de a fi vândut.

ierusalim zidul plangerii
Zidul Plângerii, din Ierusalim

Pășește în cetatea Ierusalimului, un loc captivant unde se întâlnesc cele trei mari religii monoteiste ale lumii. Pentru creștini, Tărâmul Făgăduinței este locul unde trebuie să ajungă măcar o dată în viață. Străbate Via DolorosaDrumul Crucii cu cele 14 opriri ale lui Hristos ce traversează Cartierul Evreiesc până la Mormântul Sfânt. În apropiere vei găsi și Zidul Plângerii unde vei zări o mulțime de evrei ce îndeasă dorințe sau rugăciuni între crăpăturile fortificației din calcar.

În acest pelerinaj impresionant vei descoperi și alte locuri strâns legate de nașterea și viața Mântuitorului. Explorează Bethleem, principalele obiective istorice sunt concentrate în centrul orașului, dintre care Piața Ieslei și Biserica Nativității.

Excursii opționale memorabile în Israel

Europa Travel îți propune să faci un tur opțional pe ruta Yardenit – Capernaum – Nazaret. La locul unde Iordanul părăsește Marea Galileii te poți scufunda în apele sfinte unde Isus și-a primit botezul, iar dacă ești dornic de drumeții urcă pe Muntele Fericirilor.

Printre locurile de neratat în Israel, pe care le poți descoperi tot opțional, se numără și Cana Galileii strâns legată de prima minune a Mântuitorului, transformarea apei în vin, săvârșită în Casa Nunții. Nu departe de aici se întinde orașul copilăriei lui Hristos, Nazaret dominat de Biserica Buna Vestire clădită pe locul izvorului sfânt al Fecioarei.

Urcă cu telecabina la fortăreața antică Masada renumită pentru puternicul asediu al romanilor asupra evreilor care au rezistat cu stoicism până în ultima clipă – fiind un simbol al credinței și libertății. După ce traversezi Qumran – ținutul deșertic unde au fost descoperite enigmaticele manuscrise, te vei opri la Marea Moartă pentru a pluti la propriu în cele mai sărate ape de pe pământ.

bahai gardens
Grădinile Baha’i, din Haifa

Finalul circuitului îți aduce o altă excursie opțională spre Cezareea, vechiul centru politic în vremurile romane și reședința lui Pilat, aflat destul de aproape de Haifa. Considerat unul dintre cele mai exotice și libertine orașe din Țara Sfântă, Haifa este cunoscut mai ales pentru Grădinile Baha`i de pe Muntele Carmel și pentru centrul-port Acre, cu a sa istorie de până la 4000 de ani.


Circuit avion 2019: Pe urmele Mantuitorului in Israel – Tara Sfanta – tarif: 359 euro/persoana, 4 nopti cazare cu demipensiune in Bethleem, la hotel de  4*, transport avion, transferuri, tur panoramic Tel Aviv si Jaffa, tur Ierusalim, ghid local. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!