comorile turciei
Oferte travel

Descoperă comorile Turciei, într-un circuit de 8 zile: Cappadocia, Ankara și Istanbul

Turcia este una dintre cele mai complexe destinații de vacanță, un tărâm care oferă o mare varietate de atracții, pentru fiecare călător, care va reveni mereu cu sufletul deschis pe aceste meleaguri. De la Istanbulul întins pe două continente, Europa și Asia, încărcat de vestigii istorice și religioase, la plajele spectaculoase ale Antalyei și toate stațiunile mediteraneene, comorile Turciei te surprind cu atracții unicat, orice zonă ai alege să vizitezi.

În plus, te poți bucura de o panoramă suprarealistă la explorarea unor regiuni precum Pamukkale sau Cappadocia. Toate acestea sunt completate de o cultură vibrantă și o gastronomie renumită, unde atât felurile principale de mâncare, cât și deserturile îți lasă gura apă.

Europa Travel a anticipat că o simplă excursie la Istanbul sau un sejur în Antalya ar fi prea puțin din ce are Turcia de oferit pentru călătorii care își doresc o vacanță de neuitat, astfel că vine cu o propunere de nerefuzat: circuitul de opt zile prin cele mai frumoase locuri ale vechiului Imperiu Otoman. Totul cu doar 279 euro/persoană.

Top 3 simboluri ale Turciei, în Istanbul

Una dintre cele mai impresionante metropole ale lumii, orașul Istanbul, te așteaptă să descoperi cele mai importante atracții ale sale, care te vor face să te întorci aici cu la fel de mare interes și cu altă ocazie. Hagia Sophia, una dintre cele mai impresionante construcții din lume, se mândrește cu o cupolă masivă și cu un interior somptuos. Construită inițial ca basilică, transformată apoi în moschee, în secolul XV, când otomanii cuceriseră orașul, Hagia Sophia este astăzi muzeu și simbol al orașului.

istanbul comorile turciei
Istanbul [Foto: 1963kafkas]
Moscheea Albastră, de asemenea, are puterea să te impresionează dinspre dinafară spre dinăuntru. Cu cele șase minarete și cu arhitectura strălucitoare, a fost construită între anii 1609 și 1616, și și-a luat denumirea de la cele peste 20.000 plăci ceramice de culoare albastră, cu diferite modele.

Palatul Topkapi din Istanbul are puterea de a te induce într-o stare de poveste, într-o lume fantastică și opulentă a sultanilor. Cu un interior decorat într-un mod extravagant, aici ai cea mai bună dovadă a puterii otomane și a luxului în care au trăit. Grădinile publice, de o frumusețe sublimă, schimbă puțin atmosfera și îți oferă ocazia să te liniștești și să te bucuri de oaza de verdeață care te înconjoară, departe de agitația orașului.

Palatul Topkapî [Foto: @falco]

Priveliști desprinse din povești

Europa Travel te îmbie să descoperi în Turcia și o parte total diferită de ce ai descoperit în Istanbul. Explorează așa-numitul „Castel de Bumbac” Pamukkale, un ținut ireal din vestul țării, care îți oferă o priveliște sublimă asupra teraselor de culoare albă. Oamenii s-au scăldat de mii de ani în apele minerale ale izvoarelor termale și astăzi acestea sunt atracția principală pentru turiști. În împrejurimi mai poți descoperi și ruinele unor temple și monumente grecești, care aduc puțină culoare tabloului de alb care te înconjoară.

pamukkale comorile turciei
Pamukkale [Foto: @LoggaWiggler]
O altă destinație din Turcia care îi cucerește de-a dreptul pe iubitorii de fotografii și pe care o vei vizita cu Europa Travel este Cappadocia. Printre cele mai populare imagini care îți apar în minte atunci când vine vorba despre aceste locuri sunt acelea cu baloanele de aer cald colorate ce zboară pe deasupra dealurilor și crestelor munților. Ei bine, aceasta este și una dintre cele mai frumoase experiențe de care te poți bucura aici. Totuși, pentru cei care nu sunt amatori ai înălțimilor, și explorarea „pe jos” se va dovedi a fi la fel de interesantă. Văile din zonă adăpostesc biserici bizantine din perioada creștinismului timpuriu, precum și temple și amfiteatre ale lumii antice.

cappadocia comorile turciei
Cappadocia [Foto: amlicht]
Surprinde partea modernă a statului turc printr-o vizită în capitala Ankara, centrul administrativ al țării, care, în ciuda dezvoltării acerbe, mai păstrează încă și elemente istorice în diferite cartiere. Descoperă și aici locuri fascinante precum Mausoleul lui Kemal Atatürk, precum și Muzeul Civilizației Vechi, care îți oferă o incursiune în trecut.

ankara comorile turciei
Ankara, Mausoleul Ataturk [Foto: schweinalp]
Iar după atâtea drumeții și explorări, gândul deja zboară spre relaxare, mare și plajă, astfel că Antalya este alegerea ideală pentru fiecare gust. Stațiunea are ceva de oferit pentru fiecare călător, de la coasta mediteraneană de vis la siturile istorice din orașul vechi Kaleici. Casele otomane, cu acoperișuri roșii, străzi pietruite și buticuri cu suvenire, galeriile de artă și restaurantele, toate completează o vacanță de poveste, în stilul oriental clasic pentru Turcia.


Circuit Turcia – Cappadocia, Ankara și IstanbulTarif 279 euro/persoană, 7 nopți de cazare cu mic dejun in hoteluri de 2*-3*, transport cu autocarul, tur by night Istanbul și ghid român. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!