budapesta
Stiri TukTuk

Circuit în Praga, Viena și Budapesta. 7 zile de poveste

Orașele europene sunt la tot mai mare căutare printre iubitorii de călătorii dornici să exploreze ținuturi fascinante, încărcate de istorie și pline de atracții. Descoperă într-un circuit al castelelor și legendelor propus de touroperatorul Europa Travel cele mai importante orașe din Slovacia, Praga, Austria și Ungaria, cu tot ce au mai spectaculos de oferit. Pornește într-o aventură magică în șapte zile pline de vizite impresionante și rămășițe ale istoriei, de care te poți bucura la un tarif special pentru plecarea în 29 iulie.

Descoperă în Slovacia pitorescul oraș Bratislava, capitală de basm, unde castelul cu același nume veghează de la înălțimea unei stânci asupra împrejurimilor și a Dunării. Vizitează catedrala Sf. Martin, un alt simbol de seamă al orașului, monument ridicat în stil gotic între secolele XIII și XVI, devenită populară ca fiind Biserica Încoronării Mariei Tereza.

Bratislava
Bratislava

În Cehia te așteaptă încă și mai multe oportunități de a explora localități idilice, pline de încărcătură istorică. Brno, capitala regiunii Moravia și al doilea oraș ca mărime din Cehia, te va surprinde cu legenda dragonului, care a devenit un simbol al său. Poveștile spun că în vremuri îndepărtate exista o creatură teribilă care teroriza cetățenii din Brno. Pentru că oamenii nu mai văzuseră o astfel de bestie, l-au numit dragon, de teama căruia tremurau, asta până când un om curajos a decis să îi întindă o capcană. Vei putea observa, fiind afișat la intrarea în Primăria Veche, că acest balaur era de fapt un crocodil. De altfel, vei regăsi motivul crocodilul și cu alte ocazii în Brno, de la feluri de mâncare la suvenire.

Brno
Brno

Capitala Cehiei, Praga, nu se lasă mai prejos în materie de atracții turistice și experiențe inedite. Orașul situat pe râul Vltava, din Boemia Centrală, este cunoscut și ca „Orașul celor o sută de clopotnițe”, pe care le vei descoperi la fiecare pas. De altfel, centrul istoric al orașului, împreună cu tot ce adăpostește el, a fost inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Descoperă și tu Castelul Praga, Podul Carol, Ceasul Astronomic, Catedrala Sf. Vit și Mănăstirea Loreta sau Cartierul Evreiesc. Pentru o experiență și mai interesantă, te poți bucura de o croazieră pe râul Vltava by night, care îți va oferi ocazia să admiri Praga în luminile calde ale orașului.

praga
Praga

Circuitul propus de Europa Travel îți oferă oportunitatea să vizitezi și impresionantul Palatul Zwinger din Dresda, ridicat în stil baroc, care se mândrește cu o colecție prețioasă de obiecte de artă, precum și cu grădinile pline de culoare decorate cu fântâni arteziene. În apropiere de orașul Benesov din Cehia, la aproximativ 50 km de Praga, vei vizita un alt castel spectaculos, Konopiste. Ultima reședință a arhiducelui Franz Ferdinand al Austriei adăpostește o colecție impresionantă cu armele și armurile sale.

Dresda
Dresda

Acest trio al castelelor și palatelor deosebite este completat cu Schönbrunn din Viena, fostă reședință imperială construită în stil rococo și unul dintre cele mai importante atracții ale Austriei, care te cucerește de la prima vedere cu grădinile sale pline de culoare.

Schönbrunn
Palatul Schönbrunn din Viena

Vizitează în capitala Austriei și alte obiective turistice populare precum Turnul Dunării, Palatul Hofburg, Catedrala Sf. Ștefan, Parlamentul, Opera sau Sediul ONU. Spre finalul circuitului mai poți păstra încă un oraș plin de atracții, așa cum este Budapesta, capitala Ungariei. Cetatea Buda, Bastionul Pescarilor, Podul cu Lanțuri și Parlamentul pot fi descoperite atât la pas, pe malurile Dunării, cât și printr-o croazieră spectaculoasă ce îți descoperă cele mai importante clădiri istorice, de-o parte și de alta a navei.

Circuit Slovacia, Cehia, Austria, Ungaria – Tarif 249 euro/persoană, 6 nopți de cazare în hoteluri de 2*, 3* și 4*, transport cu autocarul, ghid și croazieră pe Dunăre, la Budapesta. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!