Europa

Cele mai frumoase trasee cu mașina prin Franța

Când spunem Franța, ne gândim la brânzeturi, croissante, turnul Eiffel și vinuri de excepție. Într-adevăr, țara lui Molière are multe de oferit: de la atmosfera boemă, până la peisajele de vis din sud, dar și din nord. Nu veți regreta dacă veți închiria o mașină și veți face un tur dintr-o parte în alta a țării, ca să descoperiți o altă latură a Franței.

Champagne. Foto: Rob & Lisa Meehan

Franța rămâne una dintre cele mai populare destinații din lume. Parisul este un oraș al iubirii ce trebuie vizitat măcar o dată în viață. Mâncarea este faimoasă în întreaga lume, iar femeile de origine franceză sunt cunoscute pentru viața boemă pe care o duc. Brânzeturile au dus faima țării peste tot, iar vinurile cu tradiție de sute de ani se regăsesc în fiecare colț al lumii. Tot de aici a pornit faimoasa ruletă, care a apărut prima oară în 1655. Celebrul Blaise Pascal a inventat-o atunci când încerca să găsească o mașină care să fie într-o mișcare continuă. De atunci și până acum, țara s-a schimbat în nenumărate feluri, însă și-a păstrat aceeași eleganță, iar frumusețea locurilor te cucerește la fiecare pas.

Marsilia. Foto: Tobi 87

Ce-i drept, Coasta de Azur este ireal de frumoasă și, dacă o vizitezi primăvara sau toamna, parcă are un aer aparte și o eleganță ieșită din comun. Fie că te decizi să pleci cu mașina personală din țară, fie că dorești să închiriezi acolo un automobil, Coasta de Azur, de la Nisa până la Cannes, chiar și Monaco, sunt de bifat. Promenade des Anglais te va cuceri pe loc, iar priveliștea de pe faleză sau de pe colinele din Monaco, cu vedere către porturile pline de iahturi de milioane de dolari, îți va bucura sufletul.

Dar Franța este mai mult decât Coasta de Azur! Tot în sud, există zona Provence, care îți va oferi un road-trip de vis prin satele tipic franțuzești, pline de podgorii. Da, arată exact ca în filme! Pe acestea, le găsești mai precis dacă urmezi triunghiul Arles, Avignon și Salon-de-Provence. Între Arles și Avignon, e musai să te oprești în Les-Baux-de-Provence, un sat de o frumusețe rară, localizat pe un deal.

După, poți să virezi spre sud-vestul țării, spre Toulouse, Bordeaux, ca într-un final să ajungi pe plaja din Biarritz. Și aici vei găsi podgorii impresionante, poți opri și în orașul Lourdes, o destinație cu însemnătate religioasă, iar dacă te atrage surfingul, Cote d’Argent, plaja cea mai lungă din Europa, te așteaptă fix după Lourdes.

Plaja din Biarritz. Foto: @carobo

Dacă ne mutăm mai spre nord, poți începe chiar cu Parisul, iar apoi cu mașina o poți lua spre Versailles, unde grădinile ce se întind pe kilometri întregi te lasă fără grai. Ar fi păcat să nu conduci fix pe traseul Grand Prix-ului francez, care este în Le Mans și se numește Circuit de la Sarthe. Clădirile și casele din lemn din Rennes sunt de un stil aparte, iar Le Mont St Michel, o insulă care pare desprinsă din altă lume unde se găsește o mănăstire medievală, este obligatorie ca destinație. Bineînțeles, pentru a vizita acest loc va trebui să îți lași mașina.

De asemenea, mai există și “drumul lui Napoleon”, o hartă făcută de însuși Napoleon atunci când a pornit din zona Alpilor spre Riviera franceză.

Fie că preferi satele cu aer franțuzesc, unde poți opri să savurezi un vin fin, fie că preferi orașele cu iz istoric și eleganță sau fie că te vor impresiona porturile cu iahturi și luxul din Nisa și Cannes, Franța rămâne una dintre destinațiile preferate a multor turiști. Și cu așa priveliști spectaculoase, e și păcat să mergem cu avionul tot timpul.

Cumpără anvelope de iarnă

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!