orase pentru shopping
Destinatii Shopping

Cele mai bune 10 orase pentru shopping

Din ce in ce mai des auzi in jurul tau fraze de genul „am fost in weekend la Milano, sa fac shopping”. Turismul de shopping capata proportii nebanuite. Dar nu e musai sa-ti iei un bilet de avion doar pentru a face cumparaturi. Odata ce te afli, cu alte scopuri, in vreunul dintre cele 10 orase de mai jos, tine minte ca ele au, pe langa multe altele, o calitate in plus: o gama larga de magazine.

Dubai

Un paradis: Dubai Mall

Pentru multi dintre cei care vin in Dubai, shopping-ul reprezinta atractia principala si, cu siguranta, este inclusiv ocupatia favorita a locuitorilor orasului. Intr-o tara in care vremea este caniculara in cea mai mare parte a anului, mall-urile dotate cu aer conditionat au devenit – la fel ca si pietele traditionale din oras – un loc minunat pentru a socializa.

Vei dori sa faci un tur al celor cinci mari mall-uri din Dubai, printre care centrul comercial Deira (unul dintre primele construite aici si printre cele mai populare), Dubai Mall (o constructie  monumentala si plina de glamour, aflata la subsolul hotelului  Burj Khalifa) si colosalul si opulentul Mall al Emiratelor.

Hong Kong

Magazinele din Hong Kong au tendinta de a fi adunate la un loc in anumite zone. Cel mai popular de pe aceasta insula este probabil Stanley, aflat in partea de sud.

Piata de noapte de pe Strada Temple se afla la scurta distanta de Piata Jade. Aici gasesti tot ce nu stiai poate ca exista – suveniruri, gadget-uri, haine barbatesti – si, daca mergi pana la capatul strazii, vei intalni prezicatori si cantareti cantonezi de opera. Strada este impanzita si de standuri cu mancare.

Tentanta “nebunie” de Hong Kong

Paris

Orasul Paris este paradisul cumparaturilor. Pentru o singura oprire aici, ai la dispozitie marile centre comerciale Galeriile Lafayette si Printemps, aflate pe Bulevardul Haussmann, elegantul Bon Marché, pe malul stang al Senei, care sunt intr-o permanenta competitie, afisand etaje gigantice, marci consacrate, restaurante si multe altele.

Casele de moda de elita se afla concentrate pe Strada Montaigne, designerii consacrati pe Faubourg St-Honoré si in St-Germain-des-Prés, in timp ce Rue de Grenelle e obligatoriu de vizitat pentru pasionatii de incaltaminte.

Marrakesh

marrakech orase pentru shopping
Cumparaturi in stil arab in Marrakesh

Orasul Marrakesh este specializat in tot ceea ce este neasteptat. In Medina, hoinareste pe Rue Riad Zitoun el-Jedid, pentru tunici africane cu modele la moda; gaseste cosuri traditionale , decorate cu paiete, in Rahba Kedima, vechea piata de vechituri; probeaza palarii din fetru in culori tipatoare in Souk Sebbaghine.

Pentru decoratiuni interioare, insa la preturi destul de piperate, cauta magazinele elegante de pe Rue de la Liberté si Rue Vieux Marrakchis din Orasul Nou si ia taxiul pana la outlet-urile din Sidi Ghanem, aflate la marginea orasului.

New York

new york orase shopping

Fifth Avenue din New York, aflata intre strazile 50 si 59, reuneste majoritatea numelor celor mai vestite firme, printre care Saks Fifth Avenue, unde gasesti orice, de la pantofi Gucci pana la rochii de mireasa semnate Vera Wang. Tiffany, aflata pe Fifth Avenue, la numarul 727, nu mai are nevoie de nicio prezentare – imagineaza-ti ca esti Audrey Hepburn si porneste in cautare de ineluri cu diamante, la etajul 2.

Renumitul centru Bloomingdale’s, o cladire imensa in stil Art Deco, vinde parfumuri, cosmetice si haine de firma si se afla la numai trei strazi distanta, la intersectia 3rd Avenue cu Strada 59.

Bangkok

orase pentru shopping
Chatuchak: shoppingul thailandez la picioarele tale

Targul de weekend Chatuchak este una dintre cele mai mari piete in aer liber din lume, atat de mare, incat este nevoie de un tren (gratuit) care sa-i aduca pe vizitatori aici. In jur de 15000 de staluri vand mobila, plante, haine la moda, suveniruri, produse de medicina traditionala, carti, animale si multe altele.  Multimea de mici restaurante si standurile cu bauturi ii salveaza pe maratonistii cunmparaturilor de la epuizare.

Londra

Strada Bond si Strada Regent alcatuiesc Cartierul Luxury, care ofera adevarate circuite de cumparaturi. Strada Sloane este artera pe care se vand haine de ultima moda si care leaga Knightsbridge si Harvey Nichols de Piata Sloane si Peter Jones. Strada Oxford are la un capat “templul” Topshop, iar la celalalt, Selfridges.

Pentru produse ieftine, dragute si vintage, mergi in zilele de duminica  in imensa Piata Camden sau in Brick Lane si, desigur, pe Portobello Road, unde numeroase magazine si standuri cu antichitati sunt deschise in tot timpul saptamanii.

orase pentru shopping
Imensul magazin Selfridges, de pe Oxford Street

Los Angeles

Faimoasa Rodeo Drive din Los Angeles este vestita pentru articolele apartinand unor marci de renume, comercializate aici si moda  haute couture. Dar uita de Rodeo Drive, daca vrei sa te intalnesti cu celebritati. Mergi mai bine pe Melrose Avenue (care incepe la Melrose Place si tine pana la Fairfax). Pe Melrose Avenue gasesti unele dintre cela mai tari magazine din oras. West Third (intre La Cienega si Fairfax) este una dintre cele mai la moda strazi din Los Angeles si un paradis al cumparaturilor. In magazinele lipite unul de celalalt, mergi neaparat la OK, pentru piese de mobilier, la Cook’s Library pentru idei culinare si la Milk, daca esti pasionat de moda.

Roma

Aristocratia modei italiene sta la panda pe strazile aflate la picioarele Treptelor Spaniole. Via del Condotti este cea mai vestita strada din Roma in materie de moda. Dar in oras se afla si multe alte magazine in care poti trai o experienta total diferita in materie de cumparaturi, asa ca paseste dincolo de strazile principale si hoinareste si pe aleile serpuite din spatele lor.

orase pentru shopping
Via Condotti, shopping de clasa la Roma

Pentru ceva cu adevarat autentic, incearca targul din Piazza Testaccio, care are in plus si avantajul ca aici exista o abundenta de standuri care vand incaltaminte de calitate si genti la preturi fara concurenta.

Barcelona

barcelona orase pentru shopping
Shopping complet in Barcelona pe marele bulevard Passeig de Gracia

Barcelona e de multa vreme prinsa in stransoarea globalizarii. De-a lungul arterelor comerciale din oras vei intalni nume familiare precum Benetton, Diesel, Miss Sixty, Zara si multe altele. E destul de greu sa te gandesti la alta strada din lume, mai incantatoare decat Passeig de Gràcia, unde vei gasi toate marile lanturi comerciale.

Gràcia este locul unde vei decoperi tot ce vrei in materie de moda, bijuterii si suveniruri, Magazinele au tendinta de a fi mai luxoase decat in alte parti, dar cu toate astea preturile sunt accesibile si chiar ai ce vedea aici. Vei gasi si mancare si vinuri de calitate si magazine specializate in vanzarea de cafea, branza, ciocolata si biscuiti.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!