tanzania
Africa

Atractii turistice in Tanzania

Tanzania este una dintre cele mai populare destinatii din Africa. Aceasta tara ofera lucruri care vor fi indragite de toti turistii care o viziteaza: peisaje fantastice, excursii de tip safari care iti taie rasuflarea si captivante aventuri in aer liber.

Atractiile sunt pentru toate buzunarele. Intrucat aceasta tara este una dintre cele mai mari de pe continentul african, e foarte posibil ca dorinta de a explora tot ceea ce ea are de oferit, sa nu poata fi indeplinita – mai ales in cazul celor presati de timp. Ca sa ai parte de o excursie reusita, poti sa te rezumi la atractiile principale din Tanzania sau sa le alegi pe cele care te intereseaza mai mult.

tanzania
Daca ajungi in Tanzania, muntele Kilimanjaro e… obligatoriu!

O plimbare pe Muntele Kilimanjaro este una dintre activitatile obligatorii din Tanzania. Fie ca esti un excursionist experimentat sau unul incepator, vei gasi cu siguranta traseul perfect care sa se potriveasca aptitudinilor tale si care sa-ti ofere unele dintre cele mai minunate privelisti pe care le-ai putea vedea vreodata.

Exista si carari bine marcate, la poalele muntelui, pentru trasee mai usoare, dar daca te bate gandul sa ajungi in varf, nu poti face asta fara a apela la un ghid experimentat. Planifica-ti ascensiunea spre varf la rasaritul soarelui, pentru avea parte de o excursie de neuitat.

kilimanjaro tanzania

Daca nu esti pasionat de o astfel de plimbare extenuanta, dar iti surade ideea de a trai o stare de beatitudine intr-un paradis tropical, atunci o vizita in insula Zanzibar este obligatorie. Poti sa trandavesti pe plajele cu nisip de un alb stralucitor, unde te poti bronza sau poti inota in apele caldute ale Oceanului Indian.

Poti aranja chiar o excursie in care ai sansa de a te zbengui in valuri alaturi de delfini. Explorarea gradinilor subacvatice, de o frumusete rara, nu trebuie nici ea ratata. Ca alternativa, hoinareste in jurul Orasului din piatra, obiectiv inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, unde nici nu simti cand trece timpul.

zanzibar tanzania
Zanzibar, insula semi-independenta, aflata sub administratie tanzaniana

Pentru o priveliste extrema, asista de sus la marea migratie anuala, de la bordul unui balon cu aer cald si vei fi vrajit de acest spectacol incredibil al naturii. Nimic nu se compara cu el si cuvintele vor fi prea sarace pentru a descrie aceasta experienta magica si aproape neverosimila.

Petrece cateva zile la Dar es Salaam, unul dintre cele mai mari orase din Tanzania. Este locul potrivit in care poti trai experienta culturii vibrante din zona. Exploreaza pietele pline de culoare ale orasului, daca esti in cautarea cadoului perfect sau daca vrei doar sa faci o plimbare intr-o dupa-amiaza.

Dar es Salaam
Dar es Salaam, o capitala interesanta

Tanzania este locul in care se afla unele dintre cele mai impresionante situri arheologice din lume, datand inca din Epoca de piatra. Descopera Defileul Isimila si locatia preistorica de langa Kolo. Cerceteaza picturile realizate pe stanci si vei ramane uimit la vederea unora dintre cele mai timpurii marturii ale artei omenirii. Nu trece mai departe fara sa vizitezi Defileul Olduvai si muzeul de aici, unde poti afla istoria straveche a regiunii, gratie eforturilor de pionierat depuse de catre familia Leakey la inceputurile anilor ’30.

tanzania
Situl arheologic de la Isimila

Pentru a trai una dintre cele mai bune experiente ale unei excursii safari, sari peste circuitele turistice oferite de imblanzitorii de animale, in nordul Tanzaniei. O alternativa mai plina de adrenalina si mai salbatica, iti este oferita in partea de sud a regiunii, in parcul National Ruaha. Iringa este locul perfect de unde poti porni in aventura ta salbatica, pentru ca aici gasesti mai multe animale salbatice decat turisti, totul alcatuind cadrul perfect pentru o aventura de neuitat. Nu uita sa ai aparatul foto la indemana!

Citeste si despre Kenya – optiunea perfecta pentru un safari

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!