Aventura

Intalnire cu fantomele orasului Edinburgh

Cu un ghid turistic in mana poti face intotdeauna pe cont propriu o cercetare istorica a Orasului Vechi din Edinburgh. Oricum, daca vrei sa experimentezi o perspectiva noua si interesanta, ia in considerare participarea la unul dintre multele circuite in care te vei intalni cu fantomele din capitala Scotiei.

Nu rata un tur al fantomelor, daca vizitezi Edinburgh

Exista cateva agentii care ofera astfel de excursii si unde, alaturi de ghizii inspaimantatori care te vor purta in atmosfera orasului, vei incepe sa privesti cu alti ochi cladirile vechi de secole si strazile inguste din Edinburgh.

Exista doua tipuri de circuite fantoma: cele istorice si cele dramatice. Primele se concentreaza asupra evenimentelor istorice, asa cum s-au petrecut ele. Ghidul tau este un istoric specializat care iti va oferi niste mostre interesante ale vietii in Orasul Vechi, din secolul 17, cu povesti ale unor personaje sinistre precum Deacon Brodie – sursa de inspiratie pentru romanul “Jekyll and Hyde” si alte basme in care apar torturi greu de imaginat, spanzuratori, crime si tragedii. Vei afla multe lucruri despre aparitiile inexplicabile si locurile bantuite din zona. Cine stie, poate ai sansa sa vezi o fantoma sau doua cat timp te afli acolo.

Ghizii nu ezita sa se costumeze in fantome

Daca te numeri printre cei care nu sunt neaparat interesati de istorie, dar preferi mai mult drama si sa traiesti fiorul povestilor cu fantome, atunci participa la un astfel de tur al orasului. Ghidul costumat in fantoma poate parea stupid la prima vedere, dar odata ce ii auzi vocea prevestitoare de rele povestindu-ti despre rafuieli pline de sange, vei stii ca totul poate fi cat se poate de real. Despre asta e vorba, daca nu esti slab de inima.

In cadrul unui circuit dramatic, nu va trebui sa apelezi prea mult la imaginatie, pentru ca toate povestile de groaza vor fi aduse la viata chiar in fata ochilor tai. Daca nu esti atent, vei ramane socat in clipa in care o aparitie imbracata in fantoma ti se va infatisa inaintea ochilor, reusind sa te sperie de moarte.

Royal Mile, o zona plina de cladiri fantomatice

Aceste circuite te vor duce langa Royal Mile, o succesiune de strazi inguste pe care se afla cladiri vechi fantomatice. Cripta subterana aflata sub South Bridge este unul dintre cele mai inspaimantatoare locuri din Orasul Vechi si trebuie obligatoriu vizitata de catre vanatorii de fantome. Este un loc intunecat, mucegait – aici s-au raportat cele mai multe aparitii de strigoi din zona. Vei dori poate sa vezi si complexul de catacombe. Si, in final, cimitirele Canongate si Greyfriars fac obiectul unor excursii interesante, intregind atmosfera sinistra.

Tururile includ o vizita la Mary King’s Close. Si, in final, cimitirele Canongate si Greyfriars fac obiectul unor excursii interesante, intregind atmosfera sinistra.

Daca vrei sa experimentezi totul la cote maxime, alatura-te unui circuit al orasului Edinburgh, organizat noaptea. Vei intra total in atmosfera. Aceste circuite te poarta timp de 1-2 ore pe strazile pietruite ale Orasului Vechi. Asa ca ai grija sa fii echipat cum trebuie pentru o lunga plimbare. In plus pregateste intre 7 si 10 euro pentru experienta terifianta pe care o vei trai aici. Savureaza o astfel de excursie, pana la urma nu e vorba decat de o noapte mai… diferita de altele!

Citește și Edinburgh – mini ghid pentru turiștii grăbiți

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!