mykonos
Foto: Martin M303
Europa

Ce să vezi în Mykonos, insula distracției din Grecia

Mykonos este o destinatie vestita pentru trepidanta viata de noapte, alte elemente ce fac insula recognoscibila in fotografii fiind morile de vant si Mica Venetie. Mascota insulei din ultimii 50 de ani este pelicanul Petros, deja o vedeta a portului.

Mykonos este, de asemenea, o insula recunoscuta ca fiind locul de intalnire a comunitatilor gay, cu zone speciale in timpul verii in care se afla cateva cluburi pentru acestia. Asta in timp ce multe staruri internationale dar si locale au cate o resedinta de vara pe insula.

Situata langa Paros si Santorini, Mykonos face parte din arhipelagul Cicladelor, din Marea Egee. Sa trecem in revista, pe scurt, cateva informatii despre ce sa vizitezi si ce sa faci in Mykonos.

Cum sa ajungi in Mykonos

strada mykonos
Stradă în Mykonos / Foto: mulla

Pe insula Mykonos se ajunge foarte usor cu avionul, dar si pe apa. Pe calea aerului, exista zboruri zilnice din Atena – zborul dureaza aproximativ 50 de minute – si cateva din Creta, Rhodos si Santorini (cata vreme nu alegi o vacanta cu un charter, din Romania). Pe apa, exista conexiuni zilnice cu feribotul din Atena (Portul Pireu) – calatoria dureaza intre 4 si 5 ore – Andros, Ios, Naxos, Paros, Santorini, Syros, Rafina si Tinos, precum si legaturi frecvente catre Creta si Rhodos. Oricum, Mykonos este mai putin legata pe apa de Salonic. Din Romania ajungi, asadar, fie cu un charter de vacanta, fie cu masina, apoi cu feribotul din Atena (portul Pireu).

Vremea in Mykonos

Vremea in toate Insulele Cyclade – inclusiv Mykonos – este tipic mediteraneana: ierni blande, veri uscate si calduroase, pe scurt: soare si vant. Ploi cad in lunile februarie si martie, dar in timpul sezonului turistic, acestea sunt foarte restranse.

Morile de vant din Mykonos

mori de vant mykonos
Morile de vânt din Mykonos / Foto: rabbit75_cav

Punct de reper al insulei inca din secolul 16, morile de vant pot fi vazute din aproape orice loc al Mykonosului. In trecut, ele erau folosite pentru macinarea produselor agricole, in timp ce in prezent au fost restaurate, devenind muzee – cum ar fi moara Bonis – sau locuinte.

Petros, pelicanul simbol

Vedeta insulei este fara indoiala Petros, pelicanul. El este mascota insulei de mai bine de 50 de ani, pazind mereu portul Chora. Dupa o furtuna teribila, pelicanul a abandonat migratia si a devenit localnic. El are si o prietena si amandoi se plimba prin port, spre deliciul turistilor.

petros mykonos
Pelicanul Petros a intrat deja in legenda

Mica Venetie

mykonos venetian
Casele în stil venețian din Mykonos / Foto: rabbit75_ist

Alt punct de reper important al insulei Mykonos este “Mica Venetie” (asezarea Aleukantras). Mica Venetie este situata in partea de est a portului si se intinde intre plaja din Aleukantras si vechiul cartier al Castelului (Kastro). Multi artisti au fost inspirati de casele cu balcoane si terasele lor din lemn, sub care se sparg valurile, facand ca locul sa fie cu adevarat unic. Nimic nu se compara cu o noapte afara pe una dintre terase, savurand bucataria si muzica greceasca, in timp ce admiri magnificul apus de soare. Aceasta poate fi locatia perfecta pentru o evadare romantica de neuitat.

Plajele din Mykonos

gialos beach mykonos
Plaja Gialos, din Mykonos / Foto: stockstudiox

Vestite pentru nisipul auriu si apele limpezi precum cristalul, plajele din Mykonos ofera o multime de facilitati pentru practicarea sportului, pentru toti vizitatorii. Cele mai populare plaje sunt situate in sudul insulei. Plaje precum Paradise si Ornos au tendinta de a fi supra-aglomerate in sezonul de varf, in principal datorita locatiei lor. De asemenea, Paradise si Super Paradise sunt cunoscute ca plajele cu cele mai multe distractii, aici aflandu-se baruri excelente.

Viata de noapte in Mykonos

mykonos viata de noapte
Mykonos e cunoscută a fi insula distracției și a vieții de noapte / Foto: JNevitt

Viata de noapte aici este printre cele mai tari din Europa, Mykonos aflandu-se intre primele patru destinatii de top din Mediterana pentru cluburile sale, rivalizand cu Ibiza si Rimini. O multime de DJ de top sunt atrasi de cele mai tari cluburi si baruri de pe plajele din Mykonos, dintre care cele mai cunoscute sunt Paranga si Paradise.

Citește și despre 22 de insule grecești din care să-ți alegi viitoarea destinație în vacanța de vară

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

4 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!