Asia

Hanoi, exotism cu stil in capitala Vietnamului

Unul dintre cele mai interesante orase asiatice este capitala Vietnamului, Hanoi. Aici traiesc aproape 3,5 milioane de locuitori, dar cu toate astea fermecatorul Cartier Vechi, pastreaza intact spiritul vechiului mic orasel. In imprejurimi exista locatii minunate de explorat, cum ar fi Golful Halong si localitatea Sapa.

hanoi

In orasul Hanoi exista nenumarate lucruri de facut si de vazut. Printre cele mai populare si interesante este sa faci o plimbare prin Cartierul Vechi, incarcat de istorie. Multe dintre stradutele inguste de aici sunt pline de artizani si negustori, intre care se remarca cioplitorii de pietre de mormant, fabricantii de felinare si tinichigiii.

hanoi
O plimbare in orasul vechi

Tot in Cartierul Vechi se afla si Lacul Hoan Kiem, un loc ideal pentru a hoinari. Oricand te poti opri pe malul sau, pentru a savura o bautura rece sau o inghetata.

hanoi
…si o plimbare pe lacul Hoan Kiem

Daca vrei distractie, probabil te va fascina Teatrul municipal de marionete pe apa. Aici au loc cate doua spectacole in fiecare seara, in care actorii sunt papusi care plutesc pe  apa, reprezentatiile fiind urmate de focuri de artificii. Arta papusarilor este veche de sute de ani, iar spectacolele se desfasoara pe fondul muzicii traditionale vietnameze.

Acei interesati mai mult de cultura vor fi incantati sa viziteze Templul Literaturii, unde se afla cea mai veche universitate din tara, datand din anul 1070. Atat locatia cat si arhitectura sa sunt uluitoare.

Pasionatii de istorie vor fi interesati de Muzeul si de Mausoleul Ho Chi Minh, unde se poate vedea trupul sau, pastrat intr-un sicriu din sticla.

Pe Strada Hang Gai, aflata in Cartierul Vechi, exista nenumarate magazine de moda. Hainele si accesoriile de aici sunt printre cele mai renumite din Asia. Tot aici poti gasi antichitati si obiecte de artizanat. Galeriile de arta si muzeele din acest oras se numara printre cele de top de pe continent.

hanoi
Comerciala strada Hang Gai

Cand vine vremea mesei, vei descoperi ca orasul Hanoi este o incantare din punct de vedere gastronomic. Poti incerca delicioasele specialitati locale la chioscurile stradale, poti bea o bere rece intr-o cafenea din colt, precum si bauturi proaspat stoarse din trestie de zahar. Exista multe restaurante excelente din care poti alege, daca iti place sa mananci laolalta cu localnicii.

Daca vorbim despre viata de noapte, trebuie sa stii ca orasul Hanoi este un loc relativ linistit si pasnic, ceea ce il diferentiaza de alte orase mari din Asia. Forfota si galagia inceteaza ca prin farmec in majoritatea zonelor, in jurul orei 23. Orasul devine destul de linistit intre aceasta ora si dimineata urmatoare, cand strazile devin iarasi animate.

Hanoi este deservit de un aeroport international important, numit Noi Bai. Acesta se afla la aproximativ 32 de kilometri de nordul orasului si distanta poate fi parcursa in mai putin de o ora, cu autobuzul sau masina. Taxiurile sunt usor de gasit si exista si un microbuz operat de Liniile Aeriene Vietnameze, care duce pasagerii pana in Cartierul Vechi.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!