Europa

Hai în Georgia, cu primul charter direct pentru Tbilisi!

Georgia e una dintre cele mai interesante destinații europene. Am tot auzit lucruri minunate despre vinurile și gastronomia ei, despre locurile istorice și mai ales despre oamenii ei. Nu am văzut însă până acum Georgia în topurile ofertelor agențiilor de turism din România. Deși această țară se află fix vizavi de România, dacă ne raportăm la Marea Neagră, iar capitala Tbilisi e la două ore și jumătate distanță cu avionul, tur-operatorii au cam ocolit-o.

Nu am fost în Georgia până acum, dar iată că s-a ivit ocazia ideală: primul zbor charter București – Tbilisi, operat de BlueAir, în data de 3 februarie, cu întoarcere în 10 februarie. Ce se întâmplă pe parcursul acestor 7 zile? Agenția de turism Level Tour organizează două programe super-interesante, pentru două categorii de turiști: iubitorii de schi și iubitorii de cultură/gastronomie/istorie. Cu alte cuvinte, poți alege să schiezi sau să vizitezi.

Capitala Tbilisi. Foto: @katarzynajavaheri0

Încep cu al doilea tur, organizat de reprezentanții Level Tour împreună cu Cezar Dumitru, pe care-l cunoști, probabil, drept Imperator Travel, cel mai bun blogger de travel din România. Cei implicați au gândit un itinerar ce include unele dintre cele mai frumoase locuri din Georgia, începând cu capitala Tbilisi, unde se va sta trei zile (cu tur de oraș, vizite-surpriză și, în final, cu vizitarea vechii capitale Mtskheta) și continuând cu câteva zile petrecute în Munții Caucaz, de la stațiunea Gudauri la castelul Ananuri, apoi spre granița de est, cu Azerbaidjanul, unde se vizitează Sighnaghi, orașul iubirii, și una dintre celebrele crame gruzine – Khareba (georgienii produc vin de peste 8000 de ani).

Prețul, care include absolut tot (avion, cu taxe, cazare, toate mesele, degustarea de vin, transferuri), este de numai 749 euro. Mai multe detalii despre acest program poți citi aici.

Celălalt program te trimite, practic, la schi în Georgia, mai precis în Gudauri, cea mai mare stațiune de schi din această țară. În Gudauri sunt 60 de kilometri de pârtii, pentru toate tipurile de schiori, altitudini maxime de până la 3279 m, posibilitatea de a face snow tubing, parapantă, schi nocturn, schi fond, heliski, etc la care se adaugă apres-schi-ul de calitate, gastronomia savuroasă și vinurile multipremiate. Sunt mai multe variante de hoteluri iar prețurile, în funcție de cazare, foarte bune și ele, le găsești aici.

Schi în Gudauri (Foto: advantour.com)

Abia aștept să mă întorc din Georgia și să povestim despre minunățiile ei. Până atunci, hai și tu cu noi! Mai sunt câteva locuri libere în acest prim charter direct către Sakartvelo, așa cum își numesc georgienii țara (de la Kartveli, locuitorii regiunii centrale Karli-Iberia), și m-aș bucura să ne însoțești. Poate cu această ocazie vom reuși să deschidem larg porțile către această destinație și să avem parte și în viitor de chartere pe ruta București – Tbilisi.

Detaliile complete despre prețuri și program le găsești pe pagina Level Tour.  

Booking.com

About the author

Eddie Tone

O experiență de peste 25 de ani în jurnalism, timp în care a fost la conducerea unor reviste de succes, precum FHM și Playboy, dar a activat și în presa de sport. O pasiune fără limite pentru călătorii și pentru descoperirea de locuri noi, despre care să povestească lumii. Mai nou, ghid licențiat, pentru a purta prietenii și cunoștințele spre zări îndepărtate. Șoferul de TukTuk te așteaptă să urci la bord!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!