Europa

Dusseldorf: traditie si modernism

Dusseldorf este capitala Landului Renania de Nord-Westfalia, din Germania de Vest. Orasul are o pozitionare strategica, de-a lungul malurilor Rinului si este un loc cu o viata de noapte electrizanta, unde posibilitatile de a face cumparaturi sunt nesfarsite si care beneficiaza si de o mostenire culturala impresionanta. Aceasta metropola prospera este cu siguranta locul celor in pas cu moda, carora le place sa se distreze si sa se simta bine.

dusseldorf

A intra si a iesi din oras nu este o problema. Poti lua un zbor direct, in oricare parte a lumii te-ai afla, avionul aterizand pe Aeroportul International din Dusseldorf. Daca ai un buget restrans, exista companii low-cost ale caror curse opereaza pe Aeroportul Weeze, aflat la aproximativ 80 kilometri de gara principala din Dusseldorf.  Daca vii din alte orase importante din Germania, profita de excelenta infrastructura feroviara si ia trenul; dar daca preferi sa conduci masina, poti inchiria una si nu-ti face griji ca te vei pierde, intrucat orasul are conexiuni foarte bune cu autostrazile importante.  Ia totusi cu tine o harta rutiera buna sau un gps.

Odata ajuns in Dusseldorf, opreste-te mai intai la biroul de informare turistica. Acesta se afla chiar vis-à-vis de gara, pe Immermann-Strasse 65b. Inarmat cu ghiduri turistice gratuite, itinerarii de urmat, rute turistice si un calendar ale evenimentelor din oras, esti acum gata sa pornesti in explorarea zonei.

Orasul Vechi sau Altstadt este locul perfect in care iti poti incepe calatoria. Desi orasul a fost distrus in timpul celui de-al doilea razboi mondial, el a fost reconstruit si fiecare colt al sau are ceva din specificul unei asezari istorice, datand de secole. Cladirile sale incantatoare sunt acum baruri, cafenele si berarii. Cele 260 de baruri din oras, fac din el cea mai mare aglomeratie de astfel de locatii din lume.

Altstadt, orasul vechi

In timp ce astepti ca barurile din Orasul Vechi sa te invioreze, poti face o plimbare pe malul Rinului, unde poti admira privelistea si trecatorii. In capatul sudic se afla Portul Media, loc impanzit de restaurante, baruri, discoteci si cafenele – alt loc unde petrecerea tine toata noaptea.

Mergi in Burgplatz sau Piata Castelului, la o aruncatura de bat de Alstadt. Din castel nu a mai ramas decat un turn, dar atractia principala este cafeneaua aflata in varful sau. De aici poti admira privelistea minunata a Rinului si a imprejurimilor sale. Meniul nu e tocmai ieftin, dar peisajele merita toti banii.

Lambertus Burgplatz

In orasul Dusseldorf se afla multe monumente si sculpturi interesante. Aici exista Fantana rotilor de caruta, reprezentand imaginea a doi baieti aflati intr-o pozitie acrobatica. Alta sculptura notabila este cea cunoscuta sub numele de Monumentul orasului, care zugraveste scene istorice importante. In zona se afla si Coloana sfintilor – care nu sunt chiar sfinti, ci reprezinta fete de oameni obisnuiti, considerate de catre sculptor a fi demne sa fie supuse atentiei.

Rinul ofera un farmec aparte orasului Dusseldorf

Alte atractii interesante ale orasului includ turnul Bazilicii St. Lambertus, a carui legenda este tot la fel de interesanta precum forma sa, fatada incantatoare a Stiffsplatz, minunatele case vechi in stil baroc si magazinele de arta din Carlstadt si gradinile verzi din North-Park. Desigur, pasionatii de cumparaturi trebuie sa se indrepte catre artera comerciala Konigsallee, sau Ko, unde se pot pierde in multitudinea de magazine si boutique-uri, aliniate de-a lungul acestei strazi faimoase.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!