Oferte travel

Circuit Cuba 2018 – mister și exotism

Cei care au vizitat deja Cuba sunt de acord în unanimitate cu faptul că această țară ar trebui vizitată cât mai degrabă. Deschiderea recentă a cubanezilor către America va duce în scurt timp către pierderea din farmecul caracteristic al insulei aflate în mijlocul Mării Caraibelor, care, din cauza (sau datorită, ia-o cum vrei) comunismului a reușit să și-l conserve perfect. Pentru a pune în aplicare acest „îndemn”, agenția de turism Agetur, una dintre cele mai bune din România atunci când vine vorba de circuite, propune pentru 22 februarie 2018 un program de aproape două săptămâni, un circuit în Cuba presărat cu o mulțime de momente care suntem siguri că vor fi de neuitat pentru tot restul vieții.

Zborul către Havana se face prin Paris. Primul contact cu capitala Cubei constă dintr-un tur în care urmează să descoperi frumusețea clădirilor coloniale din centrul vechi al orașului, cu popasuri în Piața Armelor (cea mai veche piață din Havana), în Piața Catedralei și în Piața Revoluției, la care se adaugă elegantul cartie Vedano și celebrul bulevard Avenida de los Presidentes. Clădirea Universității, Muzeul Napoleon, Hotelul Nacional (în care a fost găzduit, cândva, și fostul rege Carol al României) și elitistul cartier Miramar fac și ele parte din turul acestui oraș al contrastelor.

Havana

A doua zi este un bun prilej pentru a porni pe urmele lui Ernest Hemingway, una dintre marile personalități ale Cubei, scriitor ce a primit Premiul Nobel în anul 1954. Te vei opri în locuri ce poartă amprenta autorului romanului Bătrânul și marea: Muzeul Hemingway, de la Finca Vigia, casa în care acesta a locuit între 1939 și 1960, restaurantul La Terraza, din Cojimar, loc de întâlnire al pescarilor, aflat în localitatea dominată de statuia scriitorului. Revenirea în Havana e punctată de vizita la barul El Floridita, acolo unde Hemingway poposea deseori pentru a savura cocktailul Daiquiri. Ziua mai include o vizită la Muzeul Revoluției, o plimbare între Parcul Central și clădirea Capitoliului și, opțional, spectacolul de cabaret Tropicana.

Barul El Floridita

Urmează o excursie în Valea Vinales, din Munții Los Organos, prilej pentru a observa viața de zi cu zi a localnicilor, tehnicile agricole, arhitectura satelor și a fermelor cubaneze. Admiri peisajele provinciei Pinar del Rio, vizitezi Cueva del Indio (Peștera Indianului) și Mural de la Prehistoria – pictura realizată pe o stâncă reprezentând evoluția oamenilor și animalelor din această zonă.

Peștera Indianului

Traseul continuă cu un zbor către orașul Santiago de Cuba, al doilea ca mărime al țării, care păstrează parfumul și farmecul epocii coloniale, fiind, totodată, locul de naștere al Revoluției cubaneze. Faci un tur de oraș, vizitând punctele lui de atracție, între care cimitirul Santa Ifigenia, în care se odihnesc Jose Marti și Fidel Castro.

Santiago de Cuba, vechiul fort

După Santiago vin la rând alte două localități interesante: Bamayo și Camaguey. Bamayo e capitala provinciei Gramma – aici vei lua prânzul la un restaurant local – iar în Camaguey vei face un tur pietonal în centrul istoric, inclus în Patrimoniul UNESCO. Urmează Trinidad și o oprire la Sancti Spiritus, pentru un tur panoramic. Vei face și turul orașului Trinidad, unde un punct fierbinte este Palatul Cantero, în care sunt expuse colecții de artă decorativă și mobile de epocă. În Trinidad ai timp de plajă și alte activități, urmând a petrece două zile.

Camaguey

Circuitul continuă cu Cienfuegos, localitate considerată „perla sudului”, care îmbină relieful montan cu cel marin și care degajă un aer francez, păstrat de la vechii colonialiști, apoi cu Santa Clara, orașul în care a avut loc, în 1958, ultima bătălie a Revoluției Cubaneze. Aici vizitezi Plaza de la Revolucion, Mausoleul Che Guevara, Parcul Vidal, Taetrul La Caridad etc.

Cienfuegos

În cea de-a 11-a zi a circuitului ajungi la Varadero, probabil cea mai celebră stațiune cubaneză. Este momentul să te bucuri de plajele cu nisip alb ale Mării Caraibelor și de apele cristaline ale acesteia, în timp ce savurezi un mojito la umbra unui palmier. Ai 3 zile cu opțiuni diverse de petrecere a timpului liber, de la excursia în Cayo Blanco la înotul alături de delfini, de la snorkeling la experimentarea gastronomiei cubaneze. În ultima zi, transfer la Havana și retur la București, via Paris.

Varadero

Detaliilele complete legate de circuitul în Cuba, prețuri și alte opțiuni, le obții vizitând pagina Agetur, aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!