Europa

7 locuri de văzut în Cordoba

Situat în centrul regiunii Andaluzia, din Spania, orașul Cordoba a fost pe vremuri capitala Spaniei islamice. Un oraș vechi și o destinație perfectă pentru a fi explorată pe jos sau cu bicicleta. O moștenire maură incredibilă care poate fi descoperită de-a lungul râului Guadalquivir, care străbate Andaluzia, și, totodată, o destinație de excepție pentru cei care iubesc gastronomia sau pentru căutătorii de experiențe istorice. Hai să vedem, pe scurt, care ar fi principalele obiective turistice ale orașului sau ce să faci și ce să vezi în Cordoba.

Catedrala Mezquita

Mezquita

Catedrala Mezquita (catedrala-moschee) este, fără discuție, cea mai vizitată clădire din Cordoba, și principala ei atracție turistică. A fost construită între secolele 8-10 și, de-a lungul vremii, s-a constituit în ”casa” musulmanilor, a evreilor și a creștinilor. Pe măsură ce te apropii de Puerta de Las Palmas (Poarta Palmierilor), 850 de coloane de marmură și granit te ghidează pe drumul către moschee. Nu uita să vezi mihrab-ul, bijuteria cea mai frumoasă a Mezquitei, care se află în camera din partea opusă intrării. Moscheea e deschisă de la 8.30 la 19.00, de luni până sâmbătă și de la 8.30 la 11.30 și 15 – 19, duminica. Biletul de intrare costă 8 euro. Dacă vizitezi moscheea între orele 8.30 – 9.30, intrarea e gratuită.

Alcazar de los Reyes Cristianos

Alcazar de los Reyes Cristianos, din Cordoba

Alcazar de los Reyes Cristianos sau Palatul Creștinilor Monarhi se află lângă catedrala Mezquita, în Centrul Vechi al Cordobei. Un palat fantastic, care include o baie regală maură și 55.000 metri pătrați de grădini. Cel mai bun anotimp pentru a vizita grădinile e primăvara, atunci când poți vedea palmieri, portocali și lămâi plus o mare varietate de plante. Urcă-te în turnul circular, care oferă o încântătoare priveliște asupra fluviului Guadalquivir. Intrarea costă 4,5 euro (de la 8.30 la 9.30 poți intra gratis) iar palatul e deschis de la 8.30 la 20.45 pe timp de vară și de la 8.30 la 15, iarna.

Madinat Al-Zahra

Madinat Al-Zahra

Madinat Al-Zahra sau Medina Azahara e localizat la opt kilometri vest de Cordoba și cândva era un palat magnific, construit la poalele munților Sierra Morena. Orașul-palat era împărțit în trei terase, castelul regal fiind situat în partea centrală, și cea mai înaltă. Celelalte două terase au fost construite pentru a susține grăfinile islamice. Biletele costă 1,5 euro (gratuit pentru cetățenii din Uniunea Europeană) iar palatul e deschis de la 9 la 18.30, de marți până duminică.

Podul roman

Podul roman

O vizită în Cordoba nu ar fi completă fără să treci peste Podul Roman (Puente Romano), de unde ai priveliște superbă asupra catedralei Mezquita, bucurându-te în același timp de răcoarea oferit de fluviul Guadalquivir. Podul a fost inițial construit în secolul 1, dar apoi a fost refăcut de mai multe ori. Cel mai bun moment pentru a merge pe pod este la apusul  soarelui, când razele acestuia cad pe pietrele, luminându-le într-un roșu auriu.

Palacio de La Merced

Palacio de La Merced

Palacio de La Merced a fost cândva casa călugărilor Mercedarieni iar în prezent aici se află sediul Provinciei Guvernamentale Cordoba, care găzduiește diverse expoziții naționale și internaționale. Construit în secolul 18, palatul are două părți distincte, fiecare afișând lucrări decorative remarcabile. Palacio e deschis publicului de luni până vineri, de la 7 la 15, intrarea fiind gratuită.

Plaza del Potro

Plaza del Potro

Plaza del Potro se află la doar câteva minute distanță de mers pe jos față de catedrala Mezquita. Piața este numită după o fântână construită în secolul 16 (1577), o structură octogonală care e completată de statuia unui cal aflat în echilibru. Imediat în vecinătatea pieței poți vizita Muzeul de Arte Frumoase și Muzeul Julio Romero de Torres (celebrul pictor al Cordobei). Biletul de intrare pentru acest din urmă muzeu costă 4,5 euro iar ambele muzee sunt deschise de la 8.30 la 20.45.

Plaza de la Corredera

Plaza de la Corredera

Dacă ești în căutarea unui loc magnific în care să te relaxezi în fața unui pahar de vin bun, du-te în Plaza de la Corredera. Această piață rectangulară era folosită pe vremuri drept arenă pentru luptele de tauri, înainte de a fi înconjurată de clădiri de apartamente, cafenele și restaurante. Dacă vizitezi Cordoba în ianuarie, te vei bucura de o piață medievală ce se organizează aici la început de an.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!