America de Sud Oferte travel

O aventură la capătul Pământului: circuit în America de Sud

Patagonia și Țara de Foc. Îți amintești serialul ”Toate pânzele sus”? Acolo trebuia să ajungă goeleta Speranța condusă de neînfricatul căpitan Anton Lupan, aflat în căutarea bunului său prieten Pierre Vaillant. La capătul Pământului. Ei bine, dacă ai visat vreodată să ajungi acolo, grăbește-te! Ai șansa de a lua parte la o ”expediție”, pe care o s-o numim, generic, ”circuit”, și care include câteva puncte ”fierbinți” aflate hăt, în emisfera sudică: Rio de Janeiro, Manaus, cascada Iguazu, Buenos Aires, Ushuaia (Țara de Foc), Patagonia… Agetur, una dintre cele mai bune agenții de turism din România, organizează acest circuit fantastic, de 23 de zile, care se va transforma în mod sigur într-o vacanță pe care nu o vei uita toată viața.

Dar să le luăm pe rând. Vei ajunge mai întâi, via Paris, în celebrul Rio de Janeiro, fără de care Brazilia ar fi doar o țară ceva mai palidă din America de Sud. Tur de oraș, repere istorice și, mai ales, celebrele plaje Ipanema și Copacabana. Trei zile de Rio care includ excursia prin pădurea tropicală ce duce la statuia lui Iisus (al cărui cap a fost proiectat de un arhitect român), telecabina către Muntele Urca (de unde se deschid alte panorame fantastice), shopping și o altă excursie, opțională, către vechea stațiune imperială Montanha dos Orgaos, aflată la 65 km de Rio. Plus Petropolis, o minune a minții umane, cu poduri de beton peste văi verzi dar și cu un farmec istoric indescriptibil, în care vei face cunoștință cu tradițiile și locuitorii acestei țări fabuloase.

Rio de Janeiro

Urmează o întâlnire cu exoticul Amazon, prin intermediul unui oraș situat în mijlocul său: Manaus. În fapt, o ciudățenie urbană, situată strategic și aflată în deplin contrast cu locul în care a fost ridicat. Vei petrece a doua zi ore de neuitat în mijlocul unui paradis tropical, cu excursie pe Rio Negro, cu prânz servit în mijlocul naturii, cu vizite la triburile de indigeni, cu momente de canoe, cu Rezervația de Maimuțe, cu aligatori și cu cazare în mijlocul junglei.

După întoarcerea la Manaus, și vizita orașului, vei fi transferat la Brasilia, capitala oficială a Braziliei, oraș proiectat în 1956 cu scopul de a fi centrul administrativ al țării, și care dispune de o arhitectură modernă, fiind inclus pe lista Patrimoniului UNESCO. Îl vei vizita pe parcursul unei zile, după care vei pleca să descoperi un alt oraș brazilian celebru. Sao Paulo, unde vei zăbovi o altă zi și jumătate pentru a vedea un oraș orientat către business dar cu o remarcabilă viață cultural-gastronomică, în care trăiesc un milion și jumătate de japonezi și al cărui bulevard Paulista a devenit celebru nu doar datorită unui serial ce a rulat și la noi în anii 80.

Nu poți pleca din Brazilia fără să vizitezi cascada Iguazu, aflată la granița cu Argentina, în Parcul Național Iguassu. Vei ”asorta” acest lucru cu Barajul Itaipu, de pe fluviul Parana, considerat una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, care asigură întregul necesar de energie electrică al Braziliei de Sud și al Paraguayului.

Cascada Iguazu

Faci astfel o trecere lină spre Argentina, în a cărei capitală, Buenos Aires, vei ajunge pe calea aerului. Un tur panoramic (cu Teatrul Colon, coloratul cartier Boca, Piața San Martin, Catedrala Metropolitană etc), înainte de a zbura către Ushuaia, oraș aflat în sudul extrem al Argentinei, cunoscut și sub numele Țara de Foc. Ushuaia este, de fapt, cel mai sudic oraș de pe Terra, aflat la numai 1190 km de Antarctica, locul din care pornesc expedițiile către Polul Sud. Din Ushuaia poți face o croazieră opțională pe Canalul Beagle, cu popasuri la Isla de Los Lobos, unde admiri coloniile de lei de mare și unde te bucuri de o liniște deplină, la Isla de Pajaros (Insula Păsărilor) – unde vezi cormorani imperiali, foci, pinguini, orci și alte păsări și mamifere fascinante. O altă excursie opțională este la Rezervația Tierra del Fuego, cu trenul cu aburi denumit Trenul de la Capătul Lumii, care se oprește la Cascada la Macarena, unde admiri colibele reconstruite ale indienilor Yamanas, care au populat locul vreme de mii de ani.

Trenul de la capătul lumii

Din Ushuaia ajungi la El Calafate, capitala națională a ghețarilor, acolo unde începi, practic, voiajul în Patagonia, o aventură excitantă în mirificul tărâm argentinian, cu peisaje fantastice în care se încadrează perfect Parcul Național Los Glaciers, cu al său ghețar Perito Moreno – o adevărată ”vedetă” printre ghețarii lumii. Opțional – un safari nautic iar la întoarcere – Muzeul Glaciarum. O altă rezervație foarte cunoscută, pe care nu ai cum s-o ocolești, este Torres del Paine, situată în sudul extrem, în provincia Ultima Esperanza de Chile.

Torres del Paine

Întoarcerea în Buenos Aires e urmată de o surpriză: traversarea cu feribotul către Montevideo, capitala Uruguayului, și cel mai ”european” oraș al Americii de Sud. Vei vizita Montevideo, savurându-i centrul vechi, cu ale lui Plaza de Independencia, Palacio Salvo, Catedrala și multe altele.

Montevideo

Ultima parte a circuitului se desfășoară fie în Buenos Aires, fie într-o excursie opțională în Delta El Tigre, prilej pentru a admira peisajele fascinante ale insulițelor ce formează un ecosistem extraordinar, marcat de confluența a trei râuri importante: Tigre, Lujan și Reconquista. Întoarcerea în București se face, ca la sosire, via Paris.

Pentru programul complet al acestui circuit de nota 10, oferit de Agetur, acceseaza link-ul, aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!