WTF

Cele mai ciudate plaje din lume

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Dacă plajele cu nisip alb şi ape de culoarea turcoazului sunt minunate, ele sunt departe de ceea ce înseamnă neobişnuit. Cei care îşi doresc o experienţă de neuitat, trebuie să vină pe una dintre plajele prezentate în lista de mai jos. Nisip care latră, fosile în formă de stea sau izvoare termale subterane sunt numai câteva dintre experienţele pe care le poţi trăi în aceste locuri cu plaje ciudate.

12 Plaja Hoshizuna, Okinawa, Japonia

Plaja Hoshizuna

Plaja Hoshizuna este una dintre plajele unice în lume, unde nisipul este în formă de stea (celelalte două se află pe insula Taketomi din Okinawa – plajele Kaijihama şi Aiyaruhama). Micuţele stele sunt de fapt fosile formate de pe urma a mii de mici crustacee. Localnicii au o legendă care stă în spatele acestor plaje. Povestea spune că au fost odată o stea mamă şi o stea tată, care aveau o stea copil. În timp ce vorbeau cu Zeul cerului despre noul născut, Zeul oceanului, furios că nu a fost băgat şi el în seamă, a trimis un şarpe gigantic să omoare steaua copil. Fecalele acestuia au devenit fosilele pe care le vedem astăzi pe plajă. În plus, Zeul cerului a adus copilul stea în Rai şi se spune că de aceea vedem astăzi stele pe boltă cerească.

11 Plaja Gulpiyuri, Llanes, Spania 

Plaja Gulpiyuri

Dacă nu este nimic neobişnuit în privința unei plaje cu nisip auriu, ape limpezi şi valuri, atunci trebuie să ştii că ea se află în mijlocul unei pajişti. Ţărmul înalt de 40 de metri al plajei Gulpiyuri oferă o linişte aparte, întrucât aici te poţi bucura atât de nisip şi de apă, cât şi de dealurile din împrejurimi.

10 Parcul naţional Loango, Gabon, Africa

Plaja Loango

Cei care vor plaje neatinse şi viaţă sălbatică nu au decât să vină în Parcul Naţional Loango. Acesta se întinde până pe coasta cu nisip alb, unde poţi vedea hipopotami, gorile, bivoli, leoparzi, elefanţi şi porci sălbatici. Cu siguranţă, o astfel de zi nu implică construirea de castele de nisip sau volei pe plajă.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

9 Plaja pietroglifelor, Wrangell, Alaska

Plaja Wrangell

Plaja pietroglifelor îţi va oferi o întoarcere în timp. Nimeni nu ştie cum au ajuns aici peste 40 de gravuri săpate în stâncă, dar acestea fac locul să arate extrem de ciudat, pe măsură ce te întâlneşti cu feţe, păsări şi peşti, toate sculptate în stâncă acum peste 8000 de ani. Pentru un amestec bizar de mister, istorie şi cultură, plaja pietroglifelor este locaţia ideală.

8 Plaja nisipurilor care latră,  Kaua’i, Hawaii

Plaja Kauai

Aşa cum spune şi numele, nisipul de pe plaja de mai sus face un zgomot ciudat, asemănător lătratului de câine. Zgomotul te va urmări pe o distanţă de 27 de kilometri, cât se întinde linia de coastă. Ceea ce face ca acest loc să fie şi mai bizar este faptul că aici se află o rampă de lansare a rachetelor şi un centru de testare a proiectilelor de apărare.

7 Plaja nisipurilor roz, Harbour Island, Bahamas

Plaja roz din insula Harbour

Dacă plajele cu nisip alb sau auriu sunt la ordinea zilei, ce ai spune despre o plajă cu nisip roz? Ea se întinde pe mai bine de 5 kilometri şi are o lăţime între 80 şi 161 de kilometri.  Culoarea roz a nisipului este dată de Foraminifera, un coral care îşi lasă în urmă cochilia de culoare roz atunci când moare.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

6 Plaja apelor fierbinţi, Peninsula Coromandel, Noua Zeelandă

Plaja Coromandel

Graţie activităţii geotermale intense din Peninsula Coromandel, cei care vin pe această plajă pot săpa gropi în nisip, creând adevărate bazine naturale cu apă termală. Apa ajunge şi la temperaturi de  64°C, făcând din vizita pe această plajă, o experienţă unică.

5 Schooner Gulch, coasta Mendocino, California

Plaja Schooner Gulch

Cunoscută şi sub numele de Plaja mingiilor de bowling, aici există mii de bolovani de aceeaşi formă şi mărime, care stau aliniaţi aidoma unor soldaţi ce apară curenţii oceanici.  Ceea ce este cu adevărat uluitor este faptul că acest fenomen extrem de rar, este complet natural, fără intervenţia omului. Explicaţia geologică constă în aceea că aceste formaţiuni sunt create de pe urma mineralelor şi materialelor care au făcut faţă tuturor fenomenelor extreme din Oceanul Pacific şi au rezistat de-a lungul timpului. 

4 Trecerea uriaşilor, lângă Bushmills, Irlanda de Nord

Plaja Giant’s Causeway

Inclusă în Patrimoniul Mondial al UNESCO, plaja “Trecerea uriaşilor” găzduieşte 40000 de coloane de bazalt create în urma eruptiilor vulcanice. Aceste formaţiuni naturale au forme hexagonale aidoma unor faguri de miere, ce dispar în mare. Peisajul este atât de dramatic, încât a inspirat numeroase legende locale despre uriaşi ce mergeau pe apă către Scoţia.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 4″ ]

3 Plaja Chandipur, India

Plaja Chandipur

În timpul fluxului, plaja Chandipur arată ca o întindere de nisip obişnuită; la reflux însă, apa se retrage în jur de 5 kilometri de la ţărm, lăsând în urmă sa cochilii neobsinuite, material lemnos, crabi şi alte organisme pe care nu le vezi de obicei pe o plajă.

2 Plaja Genipabu, Natal, Brazilia

Plaja Genipabu

Plaja Genipabu oferă mult mai multe decât înot sau stat la soare, întrucât este un amestec de plajă şi deşert. Enormele dune de nisip permit practicarea sand boarding-ului şi a călăritului cămilelor, în timp ce Oceanul Atlantic oferă şansa practicării de sporturi nautice. Practic, aici poţi trăi două experienţe unice într-una singură.

1 Plaja Perissa, Santorini, Grecia

Plaja neagră Perissa

Plaja grecească Perissa este cu adevărat unică. Întinderea de nisip de aici este neagră, creând un peisaj magic, prin ciudăţenia sa. Granulele vulcanice sunt însă fine şi moi. Din Perissa poţi ajunge în anticul oraş Thira, despre care se crede că a fost cândva colonie spartană, în urma ascensiunii muntelui Mesa Vouno. Ai grijă că din cauza culorii sale, nisipul de aici se încălzeşte foarte repede, aşa că e bine să ai şlapi la tine.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!