Europa

10 voturi pentru viitoarea ta destinație: Austria (1)

TukTuk îți oglindește 10 ipostaze prin care vacanța ta în Austria poate să capete dimensiunea unei experiențe de neuitat, chit că este vorba despre zăpada care se netezește sub pașii tăi, delicii culinare, revelații culturale sau momente pline de căldură alături de cei dragi.

1. Tânăr și neliniștitul Sölden

Sölden, Austria © Ötztal Tourismus
Sölden, Austria © Ötztal Tourismus

Cea mai tare telegondolă din lume te va duce prin împrejurimile Sölden: noua Giggijochbahn trimite 4500 persoane pe oră în regiunea cu 3 vârfuri de peste 3000 metri și après-ski-uri cu petreceri ademenitoare la tot pasul!  Fie că e vorba de cei 318 km de pârtii impecabile,  de AQUA DOME – cel mai cool wellness centre întins pe 50.000 m², sau de show-uri de neuitat, Sölden impresionează la fiecare pas. De pildă, Electric Mountain Festival (6-7.04.2017) adună o mulțime de concerte în zonă, iar Hannibal, spectacolul pe ghețar, oferă o experiență culturală de neuitat, fiind cel mai mare performance contemporan din lume. Show-ul însumează cca. 500 schiori și are loc pe 21.04.2017. Nu ratați restaurantul Ice-Q de pe vârful Gaislachkogl pentru arhitectura minunată și bucatele alese!

2. Salzburg, bogat în atmosfera de poveste

Café Tomaselli, Salzburg © Tourismus Salzburg GmbH
Café Tomaselli, Salzburg © Tourismus Salzburg GmbH

În inima orașului de poveste, pare că magia se plimbă pe stradă! Pornește pe Getreidegasse, străduța pe care s-a născut cel mai cunoscut fiu al Salzburgului, W. A. Mozart, și care astăzi este una dintre cele mai vizitate și mai cunoscute zone comerciale din lume.

Aici localnicii se întâlnesc cu plăcere într-una dintre cafenelele tradiționale pentru a bea un „Melange“ (cafea cu lapte și spumă de lapte sau frișcă) sau un „Großen Braunen“ (similar unui espresso lung) la cafeneaua Tomaselli. Nu uita de Kaffee Fürst, unde pot fi gustate originalele bomboane de ciocolată Mozartkugeln, făcute manual de către strănepotul creatorului lor.

Dacă ești mai degrabă pasionat de modern,  nu trebuie să ratezi sub nicio formă Hangar-7 de la Red Bull. Proiectat inițial ca să găzduiască colecția de peste 25 avioane de epocă, dar și mașini de Formula 1, Hangar-7 este astăzi un sinonim pentru arhitectură avangardistă, artă modernă și gastronomie de vârf, fiind gazda mai multor restaurante rafinate, printre care și a celebrului restaurant Michelin Ikarus, cunoscut pentru invitația lunară a câte unui Chef de top, o surpriză fascinantă mai ales pentru fanii fideli ai destinației.

3. Diversitatea este acasă în Erste Ferienregion Zillertal

Iarna în Erste Ferienregion Zillertal ©Wörgötter&friends
Iarna în Erste Ferienregion Zillertal ©Wörgötter&friends

Cunoscută pentru varietatea de activități pe care le pune la dispoziție pentru fiecare, valea Ziller este locul ideal pentru cei care se plictisesc repede! Mai specific, regiunea Fügen-Kaltenbach se întinde de-a lungul a douăsprezece sate diferite și idilice, de la Strass până la Aschau. Celor cărora le sună bine kilometri de pistă perfectă ce par să nu se mai termine, cele mai moderne 47 lifturi de schi, pante intacte pentru freeride, ski-loungebar şi parcuri de distracţii, să se arate neîntârziat în staţiunile de schi Hochfügen-Hochzillertal şi Spieljoch. Un loc perfect și pentru avansați, și pentru începători, și pentru copii, și pentru părinții lor, indiferent de buget.

4. Desigur, Viena. Nu se schiază, dar vrei să mai rămâi în Austria!

Atmosferă de Crăciun pe Graben, în Viena © Österreich Werbung, Foto: Bartl
Atmosferă de Crăciun pe Graben, în Viena © Österreich Werbung, Foto: Bartl

În Viena poți patina pe 40.000 mp în fața Primăriei sau la patinoarul cel mai vechi din lume, Engelmann, aflat pe un acoperiș. În Viena poți încerca curling sau poți aluneca în voie pe sanie. Este același oraș care găzduiește sute de baluri (inclusiv Balul la care muzica hip-hop se întâlnește cu cea clasică) și este cunoscut drept centru de interes frecventat de melomani. Dar tot Viena are parte și de cluburi foarte hip, târguri verzi ca Wilheminenberg și Türkenschanz, aproape secrete, sau expoziții inedite de artă contemporană. Fie că este vorba despre merele glazurate de la târgurile de Advent sau de grădina zoologică cu adevărat idilică de la Palatul Schönbrunn, Viena este plină de magie deopotrivă conservatoare, dar și contemporană. O simplă plimbare pe străzile de poveste ale Vienei impresionează chiar și pe cei mai sceptici dintre turiști.

5. Mayrhofen câștigă la capitolul distracție

Orășelul Mayrhofen din Tirol, playground pentru tineri © Österreich Werbung, Foto: Hruschka
Orășelul Mayrhofen din Tirol, playground pentru tineri © Österreich Werbung, Foto: Hruschka

Un orășel tradițional, care atrage un număr mare de snowboarderi și schiori datorită unuia dintre cele mai întinse și bine cotate parcuri de iarnă din Austria.

Mayrhofen abundă atât în pârtii bătătorite, cât și în zone de freeride acoperite de zăpadă proaspătă. Pe lângă multiplele telescaune și telegondole, zona a fost îmbogățită anul trecut cu noua telegondolă Penken, o instalație modernă cu cabine de 24 locuri, care reduce semnificativ așteptarea pentru urcare.

Pentru al 4-lea an consecutiv super-festivalul Snowbombing (snowbombing.com) se impune deasupra pitoreștilor Alpi. Festivalul este un fel de Glastonbury-on-snow, unde competițiile de iarnă  sunt însoțite de concerte live și DJi. Despre acest festival Fatboy Slim spunea ‘There is only one snow festival’. (citește continuarea aici)

Orașele și piscurile austriece te așteaptă să îți faci planurile pentru escapada de iarnă 2016/2017. Pe Austria.info găsești toate detaliile pentru destinațiile de neratat. 

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!