Foto: Shutterstock
Stiri TukTuk

8 zile in Paris, orasul care nu doarme niciodata

Paris, orașul marilor iubiri, un loc în care trebuie să ajungem măcar o dată în viață pentru a trăi o poveste de iubire ca în filme. „Orașul Luminii”  rămâne orașul fantastic al grădinilor secrete, al bunătăților de tot felul, un oraș chic cu milioane de fani în întreaga lume. Descoperă Parisul într-un circuit de 8 zile în frumoasa capitală a Franței.

Ziua 1. București – Paris

Capitala Franței ascunde o multitudine de atracții turistice ce merită descoperite. După zborul București-Paris cu compania Air France și cazarea la hotel, vom face o plimbare pe renumitul bulevard Champs Elysees. Bulevardul se întinde pe aproximativ doi kilometri, începând din nord-vestul Parisului, din Piața Concordia și până la Piața Charles de Gaulle. Multe magazine ale unor branduri renumite sunt prezente aici, dar și parcuri și fântâni, toate frumos combinate pentru a crea imagini de neuitat.

Ziua 2. Tur de oraș în Paris și croazieră pe Sena

Astăzi, după micul dejun, avem programat un tur panoramic cu ghid local, trecând pe lista de călătorie cele mai importante obiective. De la deja celebrele Arcul de Triumf, Notre Dame, Primaria, Opera Garnier, Place de la Concorde, Turnul Eiffel, la altele mai puțin cunoscute, dar la fel de atrăgătoare, păstrând farmecul parizian pentru fiecare turist. Simbol al Parisului rămâne eternul Turn Eiffel. Măsoara 300 de metri înălțime și, atunci când a fost ridicat, la sfârșitul secolului al XIX-lea, era de două ori mai înalt decât Monumentul Washington, care la acea vreme deținea titlul de cea mai înaltă structură din lume. Turnul este vopsit la fiecare șapte ani și primește mai mulți turiști decât orice alt obiectiv turistic pentru a cărui vizitare se plătește. Se estimează că aproximativ 7 milioane de turiști vizitează Turnul Eiffel în fiecare an.

Paris, Arcul de Triumf. Foto: Shutterstock
Paris, Arcul de Triumf. Foto: Shutterstock

Ziua 3. Valea Loarei (optional)

După micul dejun, optional, vă propunem petrecerea unei zile frumoase de toamna pe Valea Loarei. Valea Loarei merită toate superlativele, iar confirmarea vine de la milioanele de turiști care aleg această destinație de vacanta în fiecare an. Valea Loarei este situată între localitățile Sully-sur-Loire și Saint-Florent-le-Vieil, pe o lungime de 280 de km și peste 800 de km pătrați și acoperă trei vechi provincii Orléans, Touraine și Anjou. Are cea mai mare densitate de castele din lume. În anul 2000, regiunea a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO. Climatul de aici este cel mai plăcut din partea nordică a Franței. Castelele au fost construite de arhitecti celebri începând din secolul XII, de-a lungul a șapte sute de ani de evoluție a stilurilor arhitecturale: cele din Angers, Chinon, Loches se înscriu în goticul tradițional, cele din Amboise, Blois, Chambord, Chenonceaux în stilul renascentist, iar Valençay și Cheverny aparțin clasicismului. Toate însă sunt construite în spiritul artei antice. Noi vom vizita castelele Chenonceau și Amboise. Castelul Amboise este construit pe un platou înalt pe malul Loarei. Povestea castelului începe în urmă cu zece secole, când un conte de Anjou a reconstruit o veche fortăreață în stâncă, cucerită apoi de puternicii conți de Amboise și confiscată mai târziu de regele Ludovic al VII-lea. Din 1840, castelul a fost înregistrat ca monument istoric de Ministerul Culturii, iar în prezent Contele de Paris, descendent al lui Louis-Philippe, se ocupă de întreținerea sa. Interiorul castelului e frumos mobilat și decorat, iar grădinile sunt ingrijite impecabil.  Castelul Chenonceau se poate spune ca este cel mai frumos. Chenonceau a fost construit pe locul unei mori fortificate în 1513, după planurile doamnei Catherine Briçonnet, soția unui cămătar, a fost vândut apoi lui Francisc I și a ajuns apoi în proprietatea regelui Henric al II-lea care l-a dăruit amantei sale Diane de Poitiers. În fața castelului sunt plasate simetric două grădini cu arhitectură peisagistică la fel de diferita ca și a doamnelor cărora le sunt dedicate: în stânga, parcul Dianei de Poitiers, iar în dreapta, grădina magnifică a Caterinei de Medici. Galeria peste râul Cher duce în pădurea de 70 de hectare. Castelul găzduiește colecții Tintoretto, Jordaens, Van Dyck, Veronese, piese de mobilier renascentist, tapiserii, șemineuri uriașe și buchete impresionante de flori proaspete în fiecare încăpere.

Ziua 4: Paris

Dimineața, după micul dejun, vom face o excursie optională la Muzeul Louvre, iar după-amiaza vom admira biserica Saint Chapelle, Conciergerie și Catedrala Notre Dame, chintesența orașului. Între 1163 și 1375, armate de meșteri au lucrat pentru a crea capodopera arhitecturii gotice. Catedrala a devenit punctul de întâlnire al breslelor de mesteșugari și un loc de educație renumit în toată Europa. Astăzi, Notre-Dame rămâne o capodoperă a stilului gotic francez, arătând în mare parte așa cum a fost concepută inițial. Spre seară, vom face o plimbare pe boemele străduțe ale Cartierului Latin cu restaurante, cafenele și muzică live. Vom admira Panteonul, biserica Germain du Pres și Universitatea Sorbona, cea mai cunoscută universitate din lume, construită în 1253.

Ziua 5: Fontainbleau și Versailles (opțional)

Astăzi după micul dejun avem programate două excursii opționale – la Castelul Fontainbleau (reședința de vânătoare a regilor Franței) și la Palatul Versailles. Castelul Fontainebleau a fost reședința regală timp de peste opt secole. Toți monarhii ce au locuit aici au făcut tot posibilul să reamenejeze continuu acest castel deosebit, în jurul construcției inițiale. Prima atestare documentară a Castelului Fontainebleau a fost făcută într-un document ce datează din anul 1137, document semnat de monarhul Ludovic al VII-lea cunoscut drept Ludovic cel Tânăr. Arhitectura Castelului Fontainebleau este în stil renascentist, dar și arhitectură tipic franțuzească a secolelor XII – XIX.

Ziua 6. Paris

Astăzi vom vizita cartierul Montmartre pentru a admira frumoasa biserică Sacre Coeur și PietaTertre. Cu această ocazie, puteți obține o frumoasă amintire din Paris: un portret pictat de renumiții artiști parizieni. După o scurtă pauză de cafea la una dintre cochetele cafenele, puteți urca în Turnul Eiffel pentru a admira Parisul de la înălțime. Ziua continuă cu vizita la Muzeul Parfumului Fragonard unde vom afla informații interesante de la un specialist despre fabricarea parfumurilor de-a lungul timpului.

Ziua 7. Paris

Ziua o vom începe cu vizitarea Domului Invalizilor – compus dintr-un muzeu al armatei împreună cu locurile de veci ale soldaților francezi, cel mai cunoscut fiind Napoleon. Un muzeu bine organizat și plin de istorie, vă așteaptă să îl vizitați atunci când ajungeți la Paris. În 1670, regele Louis al XIV-lea decide sa creeze Hotel Invalides, spital pentru primirea soldaților răniți în lupte. În 1677 se construiește Biserica soldaților numită Dom Invalides, care devine Pantheon militar în timpul lui Napoleon. În 1840 este adus și înmormântat și corpul lui Napoleon, iar în 1861 este amplasat monumentul său funerar. Muzeul de arme conține 3 colecții mondiale de armuri și arme vechi: sala regală (sală thematică), sala medievală (armele și armurile din sec XIII – XV), sala Louis XII (arme din războiul cu Italia din sec XV), galerie tematică de arsenal, sală tematică (arme și armuri din lume Orientul Mijlociu, civilizatii otomane, persane, mongole, chinezești și japoneze), sala Europa (Franta, Italia și Germania), sala Alsace. Ziua poate continua cu vizita altor muzee celebre din Paris sau cu plimbări prin frumoasele parcuri. Optional, putem face o excursie de o jumătate de zi la Chartres, oraș situat la 80 km de Paris. Atracția principală a excursiei este vestita catedrală cu același nume, unul dintre cele mai reușite modele de arhitectură gotică din Franta.

Ziua 8. Paris – București

Astăzi, până la ora 11, vom elibera camerele, apoi avem timp liber pentru ultimele cumpărături. Transfer la aeroport pentru îmbarcare pe cursa Air France cu destinația București.

Dacă te-am convins și vrei să descoperi alături de noi Parisul toamna aceasta, rezervă aici

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Călător cu firimituri de talent la scris și la ocolit gropile. Pasionat de călătorii, dar și de povești care îți fac bagajele să sară singure în portbagaj, TukTuk Driver are o misiune simplă: să-ți arate lumea cu un strop de umor și multă inspirație. Când nu e la volanul TukTuk-ului, visează la următoarea destinație... sau la o cafea aromată. 🚗🌍 Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!