Stiri TukTuk

Sase zile in Londra, cel mai vizitat oras din Europa

Londra este fără doar și poate unul dintre cele mai fascinante orașe din lume, atât datorită îndelungatei sale istorii, cât și din punct de vedere al numeroaselor atracții turistice ce pur și simplu nu ai cum să le ratezi odată ajuns acolo.

Orașul de pe malul Tamisei este deopotrivă capitala Angliei și a Regatului Unit al Marii Britanii, iar numărul de turiști care-i calcă pragul crește de la an la an, în prezent fiind cel mai vizitat oraș din Europa, dar și unul dintrele cele mai vizitate la nivel mondial.

Acestea fiind spuse, considerăm a fi o idee excelentă să facem o incursiune de 6 zile în Londra, timp în care vom putea descoperi împreună, atât cele mai importante obiective turistice, cât și zonele mai puțin cunoscute ale orașului.

În prima zi vom pleca împreună spre Londra de pe Aeroportul Internațional Otopeni din București, fiind insoțiți de conducătorul de grup. Odată ajunși în capitala Regatului Unit, vom fi transferați în oraș și vom face un tur de oraș împreună cu un ghid local. Vom face un tur panoramic de oraș și vom cunoaște cele mai reprezentative obiective turistice, precum: Palatul Parlamentului, Orologiul Big Ben, Roata Mileniului – London Eye, Catedrala Westminster Abbey, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Buckingham Palace. Cazarea va fi la Hotelul Holiday Inn London West 4* (sau similar).

Știați că, celebrul Big Ben este de fapt numele clopotului imens care se află în „Elizabeth Tower”? Acest nume i-a fost dat în anul 2012 cu ocazia Jubileului de Diamant al Reginei, numele real al clopotului fiind „The Great Bell”, iar „Big Ben” doar o poreclă.

În dimineața celei de-a doua zile, după ce vom lua micul dejun, vom participă împreună cu însoțitorul de grup la ceremonia schimbării gărzii de la Palatul Buckingham. După amiază cei care doresc vor putea merge să viziteze (gratuit) British Museum tot împreună cu însoțitorul de grup (e bine de știut faptul că nu sunt permise explicațiile în interior, decât pentru ghizii locali autorizați). Seara, vom face o plimbare pe unele dintre cele mai cunoscute artere ale Londrei, Oxford Street și Regent Street, iar apoi o plimbare cu însoțitorul de grup în Leicester Square și Convent Garden ori în alte zone de interes ale orașului.

Știați că, Palatul Bukingham este folosit pentru evenimente de stat și pentru cazarea invitaților regali? Acesta a fost centrul social al poporului britanic în timpuri de bucurie sau … criză.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

În cea de-a treia zi, după ce vom lua micul dejun, veți avea zi liberă în care puteți face orice doriți.

Noi vă recomandăm o excursie opțională de o zi la Oxford și la Castelul Windsor, cu ghid local și autocar.

Știați că, Castelul Windsor este cel mai mare și cel mai vechi castel locuit din lume? Alături de Palatul Buckingham și Palatul Holyrood din Edinburgh, Castelul Windsor face parte din reședințele principale ale monarhilor britanici din Casa de Windsor.

În a patra zi, după micul dejun, ziua este liberă, iar noi vă propunem o excursie opțională la Bath și Stonehenge cu ghid local și autocar.

Știați că ansamblul Stonhenge este format din patru cercuri concentrice costruite din pietre? Cu toate că nu se cunoaște cu exactitate când a fost construit, cu siguranță este cel mai important monument preistoric din Anglia și merită cu desăvârșire a fi vizitat, fiind considerat chiar una dintre minunile lumii.

Tamisa, fluviul care străbate Londra. Foto: Shuterstock
Tamisa, fluviul care străbate Londra. Foto: Shuterstock

 

Cea de a cincea zi este dedicată cumpărăturilor! Sau vizitelor. 🙂 După bunul nostru plac, putem face ceea ce dorim. Noi vă recomandăm  să vizitați fie Muzeul Figurilor de Ceară Madame Tussauds, fie National Gallery, fie Victoria&Albert Museum. După amiază, opțional, putem face și o plimbare cu vaporașul pe Tamisa.

Știați că Madame Tussauds este un muzeu de ceară din Londra și are filiale în mai multe mari orașe din întreaga lume? Aici puteți vedea replici care seamănă extrem de mult cu realitatea ale unora dintre cele mai mari celebrități (oameni faimoși, sportivi, muzicieni, actori, etc.) precum: Angelina Jolie, Marilyn Monroe, Michael Jordan, Luciano Pavarotti, Michael Jackson și mulți, mulți alții.

În cea de-a șasea zi, după micul dejun, vom efectua transferul către aeroport și ne vom lua step by step rămas bun de la „cel mai vizitat oraș din Europa”, Londra.

Big Ben. Foto: Shutterstock
Big Ben. Foto: Shutterstock

 

Descoperiți Londra într-un minunat circuit de 6 zile pe

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • […] Londra ocupa un loc special in inimile multor vizitatori, datorita secolelor sale de istorie, culturii vibrante si vestitelor obiective turistice, care atrag mii de vizitatori in fiecare an. Cu nunta regala care abia a trecut si cu Jocurile Olimpice care se apropie vertiginos, capitala Marii Britanii continua sa fie in centrul atentiei. Dar daca locurile frecventate de turisti te epuizeaza si esti in cautarea unor comori ascunse si a unor vestigii culturale mai putin cunoscute ale orasului, tine seama de aceste sugestii care te ajuta sa te abati de la calea batatorita in vacanta ta londoneza. […]

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!