Europa

Paris: Top 5 activitati romantice inedite intr-un city break vara

Un weekend romantic nu presupune doar vizitarea obiectivelor turistice sau poduri unde să închizi un lacăt în speranța că iubirea ta nu o să se destrame niciodată, ci poate fi o destinație romantică unde străzile, oamenii și fiecare zi de vacanță sunt acoperite cu o magie aparte. Iar poate cel mai fascinant oraș când vine vorba de romantism cum numai în filme mai găsești e Paris, capitala unde mergi ca să te îndrăgostești, sau să te re-îndrăgostești de jumătatea ta. Îți poți începe aventura pe Champs Elysee, ori în Grădinile romantice de la Palais Royal. Și pentru că ai auzit, cu siguranță, că Turnul Eiffel e unul dintre cele mai romantice locuri din Paris, poți să îți faci câteva selfie-uri în fața acestuia. Dar ai putea evita cozile care te poartă la sute de metri distanță de sol, ca să nu pierzi prea mult timp din sejurul în Paris.

Paris, orașul iubirii. Foto: Shutterstock
Paris, orașul iubirii. Foto: Shutterstock

Iar dacă se întâmplă să ajungi într-un city break in Paris alături de perechea ta în perioada estivală, care durează, de obicei, până la sfârșitul lunii septembrie, iată câteva ponturi de călătorie pentru o vacanță în Paris ieșită din tipare. Orice ai alege să faci, e bine să știi că în Paris poți să îți construiești propriul scenariu romantic, ba chiar să filmezi un filmuleț pe care să-l păstrezi în arhiva personală. Și pentru că, de obicei, pe lista celor mai vizitate obiective turistice de către cuplurile îndrăgostite se află Luvru, Grădinile Jardin de Luxembourg sau Podul Pont des Arts, ei bine, de data aceasta, sugestiile sunt cu totul altele. Află câteva locuri și lucruri pe care le poți vizita alături de jumătatea ta, care nu sunt neapărat printre cele mai populare atracții romantice din Paris, dar și care sunt locurile iubite de localnici unde trebuie numaidecât să te oprești.

Apus pe malul Senei

Cu siguranță, nu e niciun loc mai romantic într-o vacanță în Paris decât malul Senei, și asta nu pentru că la fel ca majoritatea metropolelor locurile de întâlnire ale cuplurilor sunt pe malul apei, ci pentru că malul Senei se umple de bucurie și de cupluri îndrăgostite în fiecare seară într-o atmosferă cu totul diferită de oricare alt oraș din Europa.

De vină sunt poate serile de tango improvizate pe malul apei, cupele de șampanie ciocnite de îndrăgostiți din toată lumea sau atmosfera relaxată a localnicilor, niște romantici incurabili cum nu mai vezi în altă parte a Europei. Așa că e posibil să te molipsești și tu de bucuria și vitalitatea francezilor. Înainte de a te îndrepta spre malul Senei, ai putea vizita Muzeul Rodin, unde nu o să dai peste sute de oameni care așteaptă la coadă, așa cum se întâmplă la Luvru ori Turnul Eiffel. În plus, muzeul Rodin e un loc îndrăgit de cupluri datorită sculpturilor lui Rodin. Și în felul acesta, o să te trezești petrecând minute bune în fața Sărutului lui Rodin și a altor sculpturi ale căror gesturi, apropiere și îmbrățișări sunt atât de reale.

Excursie la Templul Iubirii

Cunoscut și ca Templul Romantic, templul din mijlocul Parcului Bois de Vincennes e una dintre opririle minunate în mijlocul naturii pe care le poți face în Paris alături de iubitul sau iubita ta. Construit la sfârșitul secolului 19, templul Roccoco ascunde și o grotă de dimensiuni reduse unde ajungi chiar pe malul apei.
Pe lângă coloanele romantice, poți să te plimbi cu barca pe unul dintre cele patru lacuri, ori chiar pe Lac Daumesnil. Dacă nu vrei să vezi apusul de pe o colină din cartierul Montmartre sau de pe malul uneori aglomerat al Senei alături de alți turiști, poți urmări apusul de pe malul lacului.

Poți merge și dimineața devreme în Parcul Bois de Vincennes, cel mai mare parc din Paris, situat în partea estică a orașului pentru un mic-dejun pe iarbă. Iar dacă plănuiești să faci o declarație de dragoste sau o cerere în căsătorie în timpul unui city break in Paris , acesta e cu siguranță unul dintre locurile speciale din Paris pe care le-ai putea alege pentru a marca cum se cuvine momentul.

Fântâna Medicis din Grădinile Luxembourg

Fântâna Medici. Foto: Shutterstock
Fântâna Medici. Foto: Shutterstock

Poate că ai auzit de Fântâna Trevi din Roma și poate că ai aruncat deja o monedă acolo în speranța că dorințele ți se vor împlini sau că te vei întoarce într-o zi într-un alt sejur în Roma. Ei bine, dacă vrei să găsești o fântână la fel de impresionantă într-un sejur în Paris, trebuie să mergi în Grădinile Luxembourg din Paris.

Fântâna Medicis se află în partea estică a Parcului și are în fața sa un mic lac. A fost construită în stil baroc și e de-a dreptul impunătoare, așa că ar putea fi cu ușurință un alt loc în aer liber unde ai putea să îți petreci o dimineață sau o după-amiază în Paris alături de cel drag. La fel de mult precum Grădinile Versailles, Grădinile Luxembourg au fost proiectate într-un stil francez pur și o să simți grandoarea și romantismul la fiecare pas. Grădinile se află în arondismentul 6 din Paris, în apropierea Universității Sorbona, de care cu siguranță ai auzit.

O plimbare romantică în Montmarte

De zeci de ani, Montmartre nu mai e un cartier liniștit așa cum se întâmpla în urmă cu mai bine de o sută de ani când Montmartre era doar o zonă rurală din apropierea Parisului. Chiar dacă arondismentul Montmartre e destul de aglomerat, poți sta departe de obiective vizitate și fotografiate de turiști cum sunt Zidul îndrăgostiților cu declarații de dragoste în zeci de limbi și Bazilica Sacre-Couer.

Montmartre
Montmartre

Petrece câteva ore în Montmartre pentru aura romantică inconfundabilă și câteva priveliști panoramice care o să-ți taie răsuflarea. Unde poți merge? La Funicularul de pe vârful dealului.

Iar dacă ai văzut filmul Amelie, află că mare parte din filmul celebru a fost filmat în Montmartre. Te-ai putea aventura alături de perechea ta pe urmele lui Amelie sau ai putea alege un traseu rătăcitor pe străzi necunoscute, în timpul căruia să vă imaginați cum în urmă cu mulți ani i-ați fi văzut pe Picasso, Dali sau alți artiști boemi ai Parisului, rătăcind prin Montmartre sau căutându-ți inspirația. Și dacă îți plac experiențele diferite, ai putea să încerci să te dai o tură într-un carusel, după ce copiii își vor fi luat porția de distracție. Ce zici, îndrăznești să propui ceva diferit pentru o seară romantică în Paris?

Musee de la Vie Romantique

Și mai pune pe listă încă un loc pe care l-ai putea vedea alături de jumătatea ta într-un city break in Paris . În apropierea districtului Montmartre se află cartierul Nouvelle Athenes, un district cu o aură clasică și clădiri neoclasice. Dincolo de străzile pe care vă puteți plimba împreună, ați putea vizita şi una dintre grădinile de vară de la Muzeul la Vie Romantique.

Deschis în secolul 19, casa era locul unde se adunau scriitorii romantici și artiștii boemi ai Parisului, dar și compozitori celebri precum Chopin, Turgheniev, Dickens sau Liszt. Pe lângă suvenirurile și atmosfera neschimbată de vreo 200 de ani, muzeul are o frumoasă grădină de vară unde poți servi ceai și te poți deconecta. Casa construită în stil romantic e locul unde au locuit George Sand și Art Scheffer care organizau petreceri în fiecare săptămână.

Deși e un muzeu, nu o să te simți nicidecum ca într-un muzeu rece și întunecat, ci ca într-o casă primitoare. În funcție de perioada din an în timpul căreia ai ales un sejur in Paris , la muzeu poți participa la seri muzicale, lecturi sau expoziții temporare, așa că e un loc de pe lista celor calde și primitoare pe care să nu îl ratezi în Paris.

Ce să nu faci într-un weekend romantic la Paris

Dacă nu îți plac grupurile organizate, atunci te sfătuim să nu te înscrii într-un tur organizat în timpul city break-ului în Paris alături de perechea ta. Pentru că veți fi doar voi doi, încearcă să nu planifici prea multe ieșiri în oraș și să nu îți faci o listă lungă de obiective turistice pe care trebuie să le vizitați. Chiar si asa, ata nu inseamna ca trebuie sa stati tot timpul intr-un hotel in Paris . În schimb, ai putea petrece mai mult timp în aer liber. Dacă vrei să iei cina la un restaurant de top vei avea nevoie, cu siguranță, de rezervări cu multe zile înainte, uneori va trebui să faci rezervarea chiar cu o lună înainte. Verifică site-ul restaurantelor unde plănuiești cina romantică și asigură-te că sunt deschise în zilele de week-end, în special sâmbăta, când unele dintre ele sunt închise.

Iar dacă nu vrei să cheltuiești câteva sute de euro pe un meniu a la carte într-un restaurant din Turnul Eiffel, reorientează-te și ia cina pe malul Senei sau într-un restaurant din Montmartre. Cauți câteva locuri secrete de care prea puțini turiști să fi auzit? Pune pe listă Le Jardin Alpin sau Square des Peupliers. E un loc potrivit și pentru a filma câteva scene din filmul vostru de dragoste, pe care să-l revedeți peste ani.

Ce alte locuri secrete ai descoperit în timpul unei vacanțe în Paris, și ce activități sau locuri recomanzi pentru un sejur romantic inedit?

Cumpără online bilete pentru diverse atracții din Paris, ca să nu mai stai la coadă:

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!