Europa

Europa: Cele mai frumoase locuri de pus pe Instagram vara aceasta

Cum se apropie sezonul estival și temperaturile sunt din ce în ce mai prietenoase în Europa, iată câteva locuri unde ai putea să-ți dai check in vara aceasta: Amsterdam, Paris, Viena, Barcelona, Istanbul, Roma, Viena sau Praga. De ce? Pentru că atunci când ajungi într-un city break vara parcă nu mai vrei să stai doar în încăperile întunecate din muzee, ci ai vrea să simți pulsul orașului altfel.

Paris

Poate că cea mai cunoscută priveliște din Paris e cea din Turnul Eiffel, cel mai înalt punct al orașului. Dar ai putea alege cel puțin două alte locuri de unde poți vedea cele mai importante clădiri din capitala Franței. Trebuie doar să prinzi o zi însorită în timpul unui city break in Paris, ca să vezi orașul de sus. Și tu ai putea să te oprești la Bazilica Sacre-Couer, din arondismentul 18, poate unul dintre cele mai frumoase cartiere unde ai putea să îți cauți cazare în Paris. Priveliștea panoramică de pe vârful dealului Montmartre e una dintre imaginile iconice din Paris. Se poate urca pe terasa Bazilicii Sacre-Couer. În depărtare, Turnul Eiffel pare că marchează centrul orașului.

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Dacă se întâmplă să mergi alături de perechea ta într-un sejur la Paris, cu siguranță o să-ți dorești să descoperi locuri atipice și mai puțin cunoscute din Paris, unde să vă puteți bucura de intimitate. În cazul acesta, ai putea alege arondismentul 19, un loc pitoresc cu aspect rural și nu urban, și nu neapărat cu un oraș cosmopolit. Iar dacă se întâmplă să zbori spre Paris în timpul sezonului estival, petrece-ți câteva ore la plajă, chiar pe malul Senei. Când vine vorba de preferințele localnicilor, plaja amenajată cu palmieri e unul dintre locurile lor preferate unde se relaxează în timpul verii. Lasă în urmă cozile de la Luvru.

Iar în cele din urmă, nu ai nici un motiv să nu te oprești la Versailles și să te lași surprins de frumoasele grădini romantice de acolo. Desigur, ai de ales dintre nenumărate parcuri din centrul orașului, dar la Versailles magia pariziană atinge cu totul alt nivel al eleganței și stilului. Descoperă mai multe activități pe care le poți face într-un city break in Paris aici.

Viena

Nu o să găsești nici un alt oraș din Europa unde să te simți și tu parte din grandoarea imperială vieneză, dar nici o capitală europeană unde să poți face nespus de multe activități în aer liber în timpul unui city break în Viena. Urcă în turnul bisericii Sf. Ștefan și bucură-te de priveliștea panoramică.

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Sau îndreaptă-te spre Prater, unul dintre parcurile Vienei care datează de la sfârșitul secolului 19. Cumpăra-ți un bilet și urcă-te în Roata gigant ca să admiri Viena de la înălțime. Poate că priveliștea panoramică nu se compară cu cea dintr-o clădire-turn din Dubai, dar nici nu ar avea de ce, pentru că Viena e un oraș cosmopolit care îți oferă încă nenumărate experiențe cu aer clasic. Și pentru că vara în Viena e fără sfârșit, pune pe lista city break-ului în Viena o a doua oprire obligatorie în mijlocul unuia dintre cele mai frumoase parcuri vieneze. Ce zici, e pentru tine? Descoperă mai multe activități pe care le poți face într-un city break in Viena aici.

Praga

Un oraș la fel de fascinant precum Viena e Praga, dar aici găsești în plus o atmosferă gotică demnă de un film thriller. Dacă alegi un city break la Praga în timpul sezonului estival trebuie numaidecât să găsești un loc de unde să admiri orașul de sus, ca să nu-l uiți niciodată. În majoritatea ghidurilor turistice locul sugerat ar fi, desigur, Castelul din Praga și Podul Carol, dar ce zici să ieși puțin din tipar și să îți pui pe listă câteva experiențe în aer liber diferite pentru un sejur în Praga care înseamnă mult mai mult decât Centrul istoric al orașului mai tot timpul aglomerat. Ai putea merge, în schimb, în districtul 7 al capitalei unde sunt nenumărate parcuri, cafenele și galerii de artă, dar și mai puțină aglomerație.

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Dacă te interesează locurile mai puțin turistice, poți să te aventurezi în podgoriile Wenceslas de unde ai o frumoasă vedere panoramică deasupra orașului. Se spune că uneori aici se dau și unele dintre cele mai cochete petreceri private sau mai puțin private din Praga, așa că poate vei avea ocazia să te amesteci și tu în mulțime. Un al doilea loc spre care te-ai putea îndrepta în timpul city break-ului în Praga ar fi Dealul Petrin. De pe vârfului dealului ai o vedere panoramică cu Centrul vechi al orașului și Catedrala Sf. Ștefan.

Dacă te afli în Praga alături de jumătatea ta, ai un motiv în plus să mergeți într-o plimbare aici pentru că sunt grădini care seamănă cu parcuri în miniatură. Și dacă tot nu ați ajuns la Turnul Eiffel din Paris, pe dealul Petrin o să descoperiți Turnul Petrin care e un fel de Turnul Eiffel în miniatură. Sunt și câteva restaurante în zonă care se bucură de aceleași priveliști panoramice, așa că ați putea să vă încheiați seara cu o cină romantică. Descoperă mai multe activități pe care le poți face într-un city break in Praga aici.

Amsterdam

Dacă ai ales o vacanță în Amsterdam înseamnă că ești o persoană non-conformistă sau poate doar ceva mai deschis către nou. Nu călători în Amsterdam doar pentru Districtul roșu sau muzee, s-ar putea să nu fie suficient. Mai degrabă, ai putea să te plimbi sau relaxezi în parcul Vondel sau să dai o tură prin Piața de flori.

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Ce-ai spune, în schimb, să îți petreci cât mai mult timp pe străzile și canalele din Amsterdam, și în locuri cu totul neconvenționale. În Amsterdam, vederile panoramice cele mai acaparatoare le poți vedea de pe terasele cafenelelor, dar poți să îți marchezi pe hartă un loc unde să te oprești. Hannekes Boom e un bar cu terasă chiar pe malul apei, amenajat exclusiv din materiale aruncate sau reîntrebuințate. E un loc cool unde ai putea ieși alături de gașcă , dar și un loc unde ți-ai putea face prieteni în timpul city break-ului la Amsterdam. E situat la doar 10 minute de Gara centrală, așa că nu îți va fi greu să-l găsești. Descoperă mai multe activități pe care le poți face într-un city break in Amsterdam aici.

Barcelona

Dacă alegi un city break în Barcelona vei ajunge cu siguranță în Parcul Guell unde poți admira lucrările lui Gaudi, dar ce spui să vezi Sagrada Familia din depărtare sau să profiți de priveliștile panoramice deasupra orașului, ori de locurile pe care nu le găsești în ghidurile turistice?

Chiar în centrul orașului, ai putea să urci pe terasa Palatului Național din Barcelona, unde te vei simți ca-n centrul orașului, dar deasupra tuturor. Iar dacă ai luat deja bilete de avion București-Barcelona în lunile care urmează, sunt două locuri în care trebuie numaidecât să ajungi. Primul dintre ele e Turo de la Rovira, de unde vezi marea în depărtarea, dar și orașul. Nu e foarte ușor de ajuns acolo, iar locul nu e foarte cunoscut în rândul turiștilor, așa că o să eviți aglomerația.

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Poți explora și buncărele construite în timpul Războiul civil și, de la distanță, muntele Tibidabo, Sagrada Familia, dar și marea. Nu sunt restaurante în zonă, așa că poți să îți iei câteva provizii cu tine când urci. Dacă vrei să ieși în afara orașului în timpul sejurului în Barcelona, dar ți-ar plăcea să pierzi câteva ore pe o terasă retrasă, atunci alege Muntele Motjuic. La Mirador del Migdia e și o terasă foarte apreciată de localnici. Descoperă mai multe activități pe care le poți face într-un city break in Barcelona aici.

Istanbul

Alege o croazieră pe Bosfor în apus ca să vezi turnurile luminate ale Moscheii albastre, Palatul Topkaki și pescărușii. E poate cea mai frumoasă vedere demnă de Instagram pe care o poți fotografia chiar tu în Istanbul. Dacă o postezi sau nu, depinde de tine. În asfințit, de pe apele Bosforului o să înțelegi de ce Istanbul e unul dintre cele mai spectaculare orașe din lume și care sunt locurile magice în care ai vrea să te aventurezi.

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Poate că o să te atragă Palatul Topkapi, moscheele, podurile Bosfor sau Galata, unde se adună zeci de pescari de parcă nu ar fi în centrul unei metropole, ci undeva într-un sat pescăresc. Sau ai putea să te relaxezi în Parcul Gülhane, de langa Palatul Topkapi sau în vreun restaurant micuț pe malul apei, unde toate luminile sunt aprinse și oaspeții par mai mult decât încântați. Dacă ajungi într-un city break în Istanbul vara, încearcă să îți faci un program care să te țină cât mai mult afară. Descoperă mai multe activități pe care le poți face într-un city break in Istanbul aici.

Roma

Poate că una dintre cele mai importante galerii de artă din Roma e Galeria Borghese, dar unul dintre cele mai frumoase locuri e Grădina Vilei Borghese, astăzi folosită ca parc de locuitorii Romei.

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Iar când vine vorba de vederi panoramice, dacă ajungi într-un city break în Roma în timpul verii, merită să urci dealul Gincolo pentru o vedere panoramică deasupra orașului sau să cauți locul secret de unde poți vedea orașul la apus. Și poate locul cel mai deosebit unde ai putea merge într-una din după-amieze sau seri din timpul sejurului în Roma e în Grădina de portocali de pe Dealul Aventine. Nu o să mai vezi pini, ci portocali ornamentali care dau locului un farmec aparte, în special pentru o plimbare romantică alături de jumătatea ta. Localnicii se adună seara aici cu o sticlă de vin și se relaxează. Așa că dacă nu vrei să rămâi în Piazza Navona sau într-un loc aglomerat, ai putea să te retragi și tu aici. Pe lângă decorul romantic, priveliștile panoramice deasupra orașului sunt de neuitat. Descoperă mai multe activități pe care le poți face într-un city break in Roma aici.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!