Asia

Top 10 locuri de vizitat în Thailanda

Thailanda este un ansamblu de locuri minunate, care cuprinde oraşe moderne, doldora de motociclete și tuk-tukuri, temple budiste vegheate de călugări cu robe portocalii, triburi ce populează dealuri și munţi și care vând obiecte artizanale, peisaje luxuriante, pigmentate cu ferme tradiționale, ruine antice și coaste uluitoare de-a lungul cărora se lăfăie plaje superbe și lagune albastre.

Peisajele de vis explică de ce Thailanda este cea mai vizitată regiune din sud-estul Asiei. În continuare faci cunoștință cu 10 dintre cele mai frumoase locuri ale Thailandei și descoperi ce să faci și ce să vezi în Thailanda:

10. Chiang Rai

Chiang Rai. Foto: saintlybags.com
Templul Wat Rong Khun din Chiang Rai. Foto: saintlybags.com

Chiang Rai este cel mai nordic oraş din Thailanda şi principalul  punct comercial din Triunghiul Galben, care este mărginit de graniţele Thailandei, Laosului si Myanmarului. Chiang Rai est un oraş aglomerat și variat, fiind ales de către vizitatori ca zonă intermediară pentru a explora ţinuturile învecinate. Localitatea este liniştită în timpul zilei, când majoritatea turiştilor sunt plecaţi în drumeţii, devenind animată noaptea, când magazinele de suveniruri și restaurantele prind viaţă.

9. Pai

Satul Pai. Foto: allpointseast.com
Satul Pai. Foto: allpointseast.com

Cândva un sat liniştit din nordul Thailandei, Pai este acum în plină expansiune, făcand parte din Mae Hong Son Loop, care se întinde până la Chang Mai şi Mae Hong Son. Cunoscut pentru văile pitoreşti şi atmosfera relaxantă, Pai este o destinaţie preferată atât de excursionişti cât şi de turiştii care îşi doresc să exploreze această regiune din Thailanda. Localizarea oraşului – la poalele munţilor – oferă numeroase posibilităţi de drumeţii și de vizitare a triburilor din zonă. De asemenea în afara oraşului se află tabere de elefanţi, izvoare termale şi cascade. În plus, te poți aventura cu barca pe apele învolburate ale râul Pai și de-a lungul canalelor acestuia.

8. Phanom Rung

Phanom Rung
Phanom Rung

Situat pe un vulcan stins, din nord-estul Thailandei, Phanom Rang este un templu hindu vestit pentru arhitectura sa exterioară. Localizat lângă satul Nang Rong, templul-sanctuar a fost construit de cultura Khmeră în secolele X-XIII, în cinstea zeului Hindu Shiva. Ridicat din pietre de nisip şi laterit, Phanom Rung a fost închinat muntelui Kailash, pământul sacru al zeului Shiva. Complexul este îndreptat spre est şi timp de patru ori pe an, soarele străluceşte concomitent prin cele 15 uşi ale sanctuarelor. Pe parcursul acestor evenimente programul de vizitare este mărit, localnicii sărbătorind festivalul Phanom Rung în jurul lunii aprilie, cu străvechi ceremonii Brahmin şi spectacole moderne.

7. Railay

Plaja Railay
Plaja Railay

Railay ste o mică peninsulă din Thailanda, accesibilă doar cu barca, din cauza stâncilor calcaroase care împiedică orice cale de acces terestră. Aceste stânci atrag alpinişti din întreaga lume, dar zona este, de asemenea, o atracţie populară în Thailanda datorită plajelor ei excepţionale şi a atmosferei liniştite. Aproape fiecare zonă construibilă care se află în părțile de est si vest a peninsulei, a fost ocupată de resorturi de tip bungalou, iar modernizarea începe să ia amploare până şi în păduri. E drept, nu există clădiri înalte, iar majoritatea construcţiilor sunt ascunse printre copaci sau sunt situate în mijlocul unor grădini extrem de frumoase.

6. Parcul Naţional

Parcul Național Khao Sok din Thailanda
Parcul Național Khao Sok din Thailanda

 

Considerat de mulţi drept una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Thailanda, Parcul Naţional Khao Sok cuprinde jungla, carsturile calcaroase, râurile și lacurile din provincia Surat Thani, din sudul Thailandei. Rezervaţia găzduieşte animale sălbatice precum elefanţi asiatici, muntiaci, mistreţi, urşi, tapiri malaiezieni şi variate specii de maimuţă precum gibonul, macacul cu coadă de porc şi languri. În parc există o varietate de rute, pe care  vizitatorii le pot explora mergând prin junglă și admirând viaţa salbatică, fotografiind minunatele cascade şi înotând în piscine naturale.

5. Ayuthaya

Ayuthaya
Ayuthaya

Fondat în 1350, oraşul Ayuthaya este situat pe valea râului Chao Praya din Thailanda. Este localizat pe o insulă înconjurată de trei râuri afluente ale golfului Sam King U Thong, și a  fost proclamat capitală a imperiului său, Regatul Ayuthya, mai cunoscut sub numele de Siam. Cândva declarat cel mai fascinant oraş de pe Pământ, Ayuthaya a fost o localitate  impresionantă, având trei palate, peste 400 de temple şi o populaţie estimată la aproape un milion de locuitori. În 1767 burmezii atacă şi cuceresc oraşul, dar capitala fusese deja mutată la Bangkok. Ruinele Ayuthayei sunt o atracţie turistică majoră pentru cei care vizitează Thailanda. Se află la doar 80 de km nord de Bangkok, fiind un loc în care se ajunge uşor cu trenul, barca, autobuzul sau camioneta.

4. Kanchanaburi

Podul din Kanchanaburi, podul peste râul Khwai. Foto: tripwow.tripadvisor.com
Podul din Kanchanaburi, podul peste râul Khwai. Foto: tripwow.tripadvisor.com

Localizat în vestul Thailandei şi remarcat pentru peisajele frumoase şi accesul în parcurile naturale si al cascadelor, Kanchanaburi este cunoscut pentru podul de peste râul Kwait care e legat de istoria ”căii ferate a morții”, ce duce spre Burma, în care sute de muncitori asiatici şi prizonieri de razboi au murit pe parcursul construcţiei din timpul celui de al Doilea Război Mondial sub ocupaţia japoneză. În fiecare dintre muzeele și cimitirele de război vei găsi informaţii despre oraş si despre podul său din anii ‘40. În afara oraşului sunt câteva parcuri naţionale, precum Erawan și Parcul Naţional Shrinakarind, care includ cascade şi peşteri.

3. Chiang Mai

Templu in Chiang May. Foto: goldenemperor.com
Templu in Chiang May. Foto: goldenemperor.com

Înconjurat de munţii din nordul Thailandei, Chiang Mai este un oraş prosper, des vizitat de către turiştii care doresc să vizioneze peisajele generoase, să facă cunoștință cu triburile din munți şi să aibă parte de diversele experienţe din regiune. Cu toate acestea, Chiang Mai este un important oraş cultural în care istoria şi arhitectura modernă Thai coexistă împreună cu tradițiile. O plimbare de jur imprejurul centrului istoric oferă privelişti către zidurile oraşului vechi şi posibilitatea de explorare a zeci de temple budiste. Totuşi, cel mai faimos dintre temple, Wat Phrathat Doi Suthep se află în afara Chiang Maiului, pe versantul muntelui, îndreptat către oraş.

2. Bangkok

Capitala Bangkok
Capitala Bangkok

Capitala Thailandei şi de departe cel mai mare oraş din ţară, Bangkok este un oraş aglomerat și cosmopolit, plin de clădiri înalte, palate magnifice, temple antice, cluburi de noapte luxoase, pieţe aglomerate şi străzi pline de vânzatori de suveniruri și mâncare stradală  irezistibilă. Deși uneori oraşul este descris ca fiind o junglă ticsită de zgomotele traficului și îmbâcsită de aerul poluat, Bangkokul își păstrează frumuseţea naturală care constă în canalele rămase, spaţiile verzi şi florile tropicale. Khao San este cea mai vizitată stradă, fiind un loc plin cu magazine, restaurante și cluburi, la prețuri accesibile. De asemenea, nu trebuie ratat templul sacru Wat Phra Kaew, unde se află statuia lui Buddha din Smarald.

1. Insulele Thailandei

Insula Ko Phi Phi, din Thailanda
Insula Ko Phi Phi, din Thailanda

Insulele din largul coastei thailandeze sunt faimoase în întreaga lume pentru plajele lor frumoase, pentru peisajele minunate, și, unele, pentru atmosfera generală. Principalele insule din Thailanda sunt grupate în trei zone. În estul Bangkokului sunt Ko Samet şi Ko Chang, în golful Ko Samui sunt Ko Pra Nyan şi Ko Tao, iar în Andaman sunt Phuket şi Ko Phi Phi. Phuket este cea mai mare şi cea mai dezvoltată insulă, fiind legată de continent prin intermediul a două poduri. Ko Phi Phi este cunoscută datorită filmului „The Beach”, în timp ce Ko Thao este un adevărat paradis pentru scufundători.

Booking.com

About the author

Andreea Rechitean

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!