Europa

Top 10 atractii turistice in Madrid

Verile însorite ale Spaniei fac din această țară locul perfect pentru turiștii care caută o destinație de vacanță pentru relaxare. Cu toate acestea, Madrid nu este deloc un loc liniștit. Fie că vizitezi muzeele de artă, că îți bei cafeaua cu lapte la o terasă în timp ce admiri arhitectura clădirilor, sau că te bucuri de viața de noapte oferită de multitudinea de cluburi, vei avea mereu agenda plină. Sunt prea multe obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi. Din fericire, cele mai multe atracții ale Madridului sunt grupate în centrul capitalei iar vizitatorii cu greu pot ocoli aceste 10 locații. Uite ce să faci și ce să vezi în Madrid.

Iar dacă ai în plan să ajungi în capitala Spaniei, ai aici cele mai bune hoteluri din Madrid!

10 Muzeul Reina Sofia

Muzeul Reina Maria, un important punct de reper artistic pentru Madrid. Foto: Steve Thompson
Muzeul Reina Maria, un important punct de reper artistic pentru Madrid. Foto: Steve Thompson

Muzeul National de Artă Reina Sofia a fost proiectat ca o clădire complementară arhitecturii Muzeului Prado. Reina Sofia a fost inaugurat oficial de Regina Sofia în anul 1992. Construit inițial pentru a deveni spital, muzeul s-a extins sub directivele arhitectului francez Jean Nouvel. Muzeul adăpostește mai multe capodopere aparținând pictorilor spanioli iar aici putem găsi inclusiv câteva lucrări semnate de Picasso și Dali. El Guernica, celebra capodoperă a lui Picasso, care întruchipează războiul civil spaniol, merită ea singură toți banii dați pe biletul de intrare. Care costă 8 euro.

9 Mercado de San Miguel

Mercado de San Miguel. Foto: Wikipedia
Mercado de San Miguel. Foto: Wikipedia

Mercado de San Miguel este un complex comercial foarte popular în Madrid, practic, o piață superbă unde găsești de la alimente de bază până la delicatese. Structura formată din schele de oțel și geamuri de sticlă ascunde un complexîn care furmanzii vor descoperi cele mai fine ingredient și preparate, de la pește uscat sau sărat la paste gătite cu cele mai diverse sosuri sau la torturi spectaculoase și delicioase. Datorită faptului că piața e deschisă până la 2 dimineața, acesta a ajuns să fie o atracție turistică pentru vizitatorii care vin să deguste băuturi fine și aperitive alese. Locul găzduiește chiar și concerte, cursuri de gătit și petreceri private.

8 Templul Debod

Templul Debod, din Madrid. Foto: Wikipedia
Templul Debod, din Madrid. Foto: Wikipedia

Templul Debod este cea mai populară atracție din zona Parcului Oeste, aflat în apropierea Palatului Regal din Madrid. Acest templu închinat zeiței Isis s-a aflat cândva pe cursul Nilului, apoi, împreună cu alte câteva monumente, a fost mutat pentru a preveni inundarea lui. Guvernul egiptean a hotărât în 1968 ca templul să fie dăruit Spaniei. Debod are o vechime de aproximativ 400 de ani și este ornat cu baso-reliefuri înfățișându-i pe Ammon și Isis.

7 Piața Cibeles

Cibeles, probabil cea mai frumoasă plaza a Madridului
Cibeles, probabil cea mai frumoasă plaza a Madridului

Una dintre cele mai frumoase piețe din Madrid este Plaza de Cibeles. Aceasta este înconjurată de clădiri construite în stil neo-clasic, una dintre acestea fiind însuși Palatul Cibeles, cunoscut și ca Palazo de Comunicaciones. Acest palat a fost construit de arhitectul Antonio Palacios. În mijlocul pieței se află o statuie foarte importantă pentru Madrid, și anume, Fuente de la Cibeles, parte dintr-o fântână magnifică. Ea o prezintă pe zeița Cibeles într-un car tras de lei. Sculptată în marmură purpurie de către Francisco Gutierez și Roberto Michel în 1780, fântâna a fost pentru mult timp sursa de apă a caselor din apropiere.

6 Puerta del Sol

Puerta del Sol
Puerta del Sol

Situată în centrul orașului, Puerta del Sol (Poarta Soarelui) este locul în care sute de oameni vin de Anul Nou pentru a petrece trecerea dintre ani. Recentele modificări din zonă au restricționat accesul mașinilor iar datorită acestei schimbări, turiștii se pot plimba în liniște și pot admira arhitectura. În centrul pieței se află un ceas care are o melodie specială pentru a sărbători Anul Nou acesta făcând parte din construcția Casei de Correos, clădire ce este sediul guvernului. În fața Casei de Correos se află kilometrul 0, o placă ce determină locul din care se calculează distanțele în Madrid. Statuia Ursului și a Copacului cu Căpșuni, care se află lângă poartă, este considerată un simbol al orașului.

5 Gran Via

Gran Via, maiestuosul bulevard al Madridului
Gran Via, maiestuosul bulevard al Madridului

Gran Via este considerat un Broadway al Madridului deoarece este „strada care nu doarme niciodată” . Marele bulevard străbate centrul orașului de la Plaza de Espana până la Calle de Acala. Cu toate că se integrează perfect în contextul arhitectural, Gran Via a fost integrat relativ recent. Artera ce datează din anul 1910 este presărată cu sute de magazine, restaurante și sedii de firme, cea mai cunoscută clădire fiind cea a companiei Telefónica, una care a fost cea mai înaltă construcție a Europei în momentul în care a fost ridicată, în 1929.

4 Parcul Retiro

Parcul Retiro. Foto: Wikipedia
Parcul Retiro. Foto: Wikipedia

Cunoscut sub denumirea de Parque del Buen Retiro or El Retiro, parcul are 140 de hectare pe care se întind grădini luxuriante, fântâni grandioase și clădiri aflate la periferia orașului. Parcul Retiro a fost la începuturile sale, mai exact în jurul anului 1500, locul pe care se afla o mănăstire. Mai târziu, în 1561, când Filip al II-lea și-a mutat curtea la Madrid, terenul mânăstirii s-a transformat în parc regal. Retiro face parte din domeniul public încă din 1868 și este o atracție atât pentru turiști, cât și pentru localnici. Aici descoperi un lac artificial pe care să te plimbi cu bărcuțele sau chiar poți închiria un caiac sau o canoe și să te bucuri de o plimbare liniștită. Paseo de la Argentina este decorat cu statui din Palatul Regal înfățișând toții regii care au domnit vreodată.

3 Muzeul Prado

Muzeul Prado, din Madrid, unul dintre cele mai mari și mai frumoase muzee ale lumii. Foto: Wikipedia
Muzeul Prado, din Madrid, unul dintre cele mai mari și mai frumoase muzee ale lumii. Foto: Wikipedia

Museo del Prado este una dintre cele mai populare atractii ale Madridului. Construcția detează din secolul al XVIII-lea și a fost proiectată de arhitectul Juan de Villanueva, fiind „casa” unor colecții de artă extrem de prețioase. Aici descoperi opere de artă din secolul al XII-lea până la începutul secolului al XIX-lea. Este imposibil să vezi tot muzeul într-o singură zi dar vizitatorii grăbiți ar trebui să se concentreze pe operele semnate de marii artiști Goya, El Greco da Ribera și Velázquez, deoarece acesția sunt considerați unii dintre cei mai mari pictori spanioli.

2 Plaza Mayor

Plaza Mayor. Foto: citytripplanner.com
Plaza Mayor. Foto: citytripplanner.com

Plaza Mayor este una dintre cele mai cunoscute piețe ale Madridului și se află la doar câteva minute de Puerta del Sol. Ea a fost construită în 1619, pe atunci aflându-se în afara orașului și fiind folosită ca loc pentru desfășurarea luptelor de tauri. În timpul Inchiziției Spaniole, mulți eretici au fost omorați în această piață. Trei dintre laturile formei rectangulare sunt înconjurate de clădiri de apartamente cu trei etaje. Decorațiunile constau în fresce, balcoane decorate cu balustrade din fier forjat și spirale elegante pe ziduri. O statuie reprezentându-l pe Filip al II-lea este amplasată în centrul pieței. Vizavi de Plaza Mayor se afla Casa de la Panaderia, locul în care turiștii pot cere informații legate de oraș.

1 Palacio Real

Palatul Regal din Madrid
Palatul Regal din Madrid

Dimensiunea impresionantă a Palatului Regal este caracteristica cea mai ușor de observat. Clădirea construită în anul 1764 are mai mult de 2.500 de camere bogat ornamentate și a fost reședința regilor spanioli, începând cu Carol al III-lea, ultima familie regală care a locuit în palat fiind cea a lui Alfonso al XIII-lea. Astăzi, clădirea este folosită pentru ceremonii, 50 de camere fiind deschise pentru turiști. Printre ele se numără sala armurilor, farmacia și sala tronului – Salón del Trono – care are tavanul pictat de Tiepolo. Fresca din sala de mese îl înfățișează pe Columb care le aducea daruri din lumea nouă regelui Ferdinand și soției sale, regina Isabela.

Booking.com

About the author

Alexandra Gheorghias

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!