Europa

Top 10 lucruri de făcut și văzut în Kefalonia

[nextpage title=”Pagina 1″ ]

Fiind cea mai mare insulă Ionică a Greciei, Kefalonia oferă turiștilor experiențe paradisiace ce includ mulți kilometri de plaje minunate. Dramaticele peisaje montane și pădurile de pini servesc drept fundal pentru satele de pescari, tavernele tradiționale și clădirile în nuanțe pastel, de tip venețian. După ce a apărut în blockbuster-ul hollywoodian Captain Corelli’s Mandolin, Kefalonia a avut parte de un plus în ceea ce privește turismul.  Uite ce poți să vezi și să faci în Kefalonia, poate cea mai frumoasă insulă din Marea Ionică.

1. Vezi țestoasele Loggerhead din Golful Argostoli

turtles

Argostoli este capitala Kefaloniei. Aici vei descoperi restaurante, baruri și magazine de suveniruri. Dar cel mai important lucru când vine vorba despre acest oraș sunt țestoasele Loggerhead! Dimineața, între orele nouă și unsprezece, țestoasele patrulează pe plajele golfului, așteptând ca pescarii să le lase peștele care nu a putut fi vândut. Să stai la câțiva centimetri de ele și să le poți admira în habitatul lor natural este o experiență ce nu poate fi trăită la nici o grădină zoologică.

2. Fă o plimbare cu gondola pe lacul Melissani

melissani

Acest lac subteran nu a fost descoperit până în 1951, când o explozie a făcut ca acoperișul să cedeze, lăsând o gaură masivă în tavanul peșterii. Urcă-te într-o barcă și lasă vâslașul să te poarte prin apele de o incredibilă nuanță albastru-electric. Îți poți alege chiar și o melodie care să te poarte mai aproape de specificul grecesc. Ce spui despre Just one Cornetto?

3. Explorează Peșterile Drogarati

Drogarati

Peșterile Drogarati se află la mai puțin de 40 de minute de mers de Arostoli și sunt incredibile. Ele se situează la 120 de metri deasupra nivelului mării și au o adâncime aproximativă de 95 de metri. Cavernele au mai mult de 150 de milioane de ani vechime și, având în vedere că dinozaurii au existat acum 65 de milioane de ani, vei fi impresionat. Coboară pe treptele de stâncă și intră într-o cavernă liniștită și bogat ornamentată de stalactite și stalagmite.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 2″ ]

4. Relaxează-te în Fiskardo în decursul unei după-amieze

fiskardo

Cunoscut ca un St Tropez al Greciei, Fiskardo a fost cândva cel mai bogat oraș pescăresc al țării. Cu timpul, pescarii și-au pierdut din importanță și autoritate, acela fiind momentul în care Fiskardo s-a reinventat, devenind o destinație de relaxare. Jon Bon Jovi și Demi Moore au fost surprinși de paparazzi în acest splendid oraș. Ce face din Fiskardo un loc atât de iubit de turiști? E simplu. Ieșirea la mare, specificul bogat, frumusețea arhitecturii, cu case în stil venețian colorate în nuanțe pastel, și istoria bogată a orașului.

Amănunt: în 2006, în Fiskardo a fost descoperită o încăpere plină de bijuterii din aur, pocale și veselă din bronz. Această încăpere s-a păstrat atât de bine în cei 2000 de ani în care a fost uitată, încât ușile au pivoții încă funcționali.

5. Mergi într-o croazieră sub cerul însorit

cruise

Există numeroase variante de bărci pe care le poți alege pentru a face o croazieră din Kefalonia, iar cele cu fund din sticlă sunt cele mai îndrăgite de către turiști. Printre facilitățile acestui tip de barcă se numără posibilitatea de a privi apele cristaline ale mării, șansa de a face câteva scufundări, săritul de pe punte, masa cu specific grecesc servită pe o altă insulă nisipoasă și sesiunea de karaoke de pe drumul de întoarcere.

6. Plimbă-te cu caiacul

kayak

Este șansa perfectă pentru a îmbina soarele cu marea și nisipul. Te vei bucura de o adevărată baie… de soare! Apele calme din jurul insulei sunt perfecte pentru plimbările cu caiacul. Vei avea parte de peisaje minunate și vei trece pe lângă peșteri și plaje accesibile doar pe apă. Dacă nu ești prea experimentat în acest domeniu, atunci ia-ți prietenul mai iscusit într-un caiac dublu.

[/nextpage] [nextpage title=”Pagina 3″ ]

7. Plimbă-te de pe o insulă pe alta

Cea mai neașteptată experiență din Kefalonia este să… părăsești insula! Să te plimbi de pe o insulă pe alta este și foarte rapid, și foarte ieftin. O plimbare cu feribotul între Argostoli și Lixouri costă 6 dolari de persoană, iar cursa pleacă din jumătate în jumătate de oră. Pe lângă insula Lixouri poți alege și: Ithaca, Lefkada și Zakynthos.

8. Prăjește-te pe plaja Myrtos

myrthos

Vei recunoaște această plajă de îndată ce o vei vedea. Plaja Myrtos este una dintre cele mai frumoase și mai fotografiate plaje din întreaga Europă. Localnicii îți vor aminti necontenit că este plaja care a avut o contribuție considerabilă în pelicula Captain Corelli’s Mandolin. Myrtos este acoperită în totalitate cu pietricele foarte fine, albe, ce se îmbină armonios cu apele cristaline ale mării. Stâncile din calcar înconjoară plaja, separând-o de restul insulei.

9. Mergi în Agia Efimia

Agia Efimia

Dacă dorești să te retragi într-un loc mai liniștit, asemănător cu Fiskardo, Agia Efimia este locul potrivit. Este un vechi oraș pescăresc din estul Kefaloniei, unde vei putea simți atmosfera demult uitată a insulei. Deși este mult mai puțin cunoscut decât Fiskardo, Agia Efimia e locul ideal unde poți să bei ceva sau să iei masa fără grija că un autobuz plin cu turiști îți va spulbera liniștea.

10. Mergi la o tavernă grecească

taverna

Probabil crezi că glumim și faptul că găsești acest îndemn banal în lista de față te poate surprinde. Cu toate acestea, există un motiv întemeiat, fiindcă din ce în ce mai mult, din cauza faptului că grecii au o economie bazată pe turism, vei observa tendința lor de a avea o paletă largă de preparate cu specific european, și nicidecum grecesc. Așa că îți sugerăm să vezi unde cinează localnicii și să le urmezi exemplul. Sunt multe taverne bune în Kefalonia.

[/nextpage]
Booking.com

About the author

Alexandra Gheorghias

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!