Stiri TukTuk

Sfaturi pentru ochii tăi în călătorii

Ți s-a întâmplat să pleci în vacanță, în țară sau în afară, și chiar atunci când te simțeai mai bine să te trezești cu ochii roșii și umflați sau privirea încețoșată? Foarte neplăcut, o astfel de situație îți poate distruge concediul. Pe lângă senzațiile de usturime la nivelul ochilor, nu mai vezi bine, nici nu te mai bucuri de lucrurile frumoase pe care doreai să le vezi cu ochii tăi, bolnavi acum.

25750415 Beautiful view of silhouette of airplane

Am întrebat specialiștii ce pericole sunt, cum putem preveni și ce măsuri trebuie luate. În primul rând, am înțeles că ochiul este un organ sensibil, care poate reacționa la schimbările de vreme, climă, la lipsa de somn, mediile cu mult fum, praf, la aerul condiționat – obiceiuri de care avem tendința de a abuza în vacanțe. Trebuie să păstrezi o igienă bună, să nu îți duci mâinile murdare la ochi, să te odhinești – doar câteva lucruri de bază, pe care oricum e bine să le respecți și acasă.

În al doilea rând, așa cum te pregătești pentru prevenirea sau tratarea altor boli care pot apărea în timpul călătoriilor, de la asigurare medicală și până la banalele pastile pentru dureri, trebuie să ai în ”trusa de prim ajutor” și un set prescris de medicul oftalmolog: picături cu antibiotic, picături cu antiinflamator, unguent oftalmic cu antibiotic și antiinflamator, lacrimi artificiale, șervețele sterile.

Cum faci rost de această trusă? Nu, nu te duci pur și simplu la farmacie și le cumperi, treci înainte de pe medicul oftalmolog, pentru consult și rețetă. Apoi le cumperi și ai grijă să le iei cu tine în vacanță. De asemenea, nu uita numărul și/sau e-mail-ul medicului care ți le-a prescris. Când te-ai trezit cu ochii roșii, nu treci direct la tratament, ci îl contactezi, îi explici simptomele și cu acordul lui aplici unul sau mai multe dintre medicamentele de mai sus, exact așa cum ți-a spus, nici mai mult, nici mai puțin. Un tratament necorespunzător îți poate face mai mult râu decât bine. Acest scenariu se întâmplă numai și numai în cazurile când nu poți ajunge la consult în localitatea sau țara în care ești, de aceea e bine să fii pregătit.

cairns

Aaa… și nu uita să pui în trusa de călătorie și o pereche de ochelari de soare de calitate. De ce? Pentru că razele ultraviolete sunt periculoase pentru ochii tăi și iarna, nu numai vara. Dar despre aceștia îți povestim într-un alt material.

Notă: informații medicale oferite de Clinica de oftalmologie Ama Optimex, www.amaoptimex.ro, www.scapadeochelari.ro

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!