Grand Canyon
Grand Canyon / Foto: Kamchatka
America de Nord

Top 25 cele mai frumoase atractii turistice din Statele Unite (2)

Enumerarea de fata nu uita de cascada Niagara, dar nici de nebuniile din parcul de distractii Disneyland, cu ai lui Pirati din Caraibe. Sapte dintre cele 25 atractii turistice sunt parcuri de distractii; Regatul magic al lui Disney din Lake Buena Vista, Florida ramane in topul parcurilor tematice din intreaga lume. Turistii apreciaza deopotriva colectiile de arta faimoasa, dar si plajele insorite. Multi turisti straini sunt interesati de atractiile naturale incantatoare, cum ar fi Marele Canion si Parcurile Nationale Yosemite si Yellowstone. Hai sa trecem in revista 25 dintre cele mai frumoase atractii turistice din Statele Unite, avand in minte, desigur, ca aici ar putea intra si altele, in functie de preferintele si gusturile fiecaruia.

(citește prima parte AICI)

11. Zona de agrement Lake Mead National, Arizona, Nevada

Lake Mead
Lake Mead / Foto: Aneese

La aproape 50 kilometri sud-est de Las Vegas, se afla cel mai mare lac si rezervatie din SUA, create de om, o adevarata Mecca a recrearii pentru pasionatii de ambarcatiuni, inotatori, pescari si naturalisti. Locul atrage 7,6 milioane turisti. Lake Mead a inundat o mare parte din desert, acoperind multe canioane, cateva mici orasele si ramasitele unor asezari stravechi. Aici ai mai multe imagini cu Lake Mead.

12. Studiourile Universale din Orlando / Insula aventurilor, Orlando, Florida

Orlando Universal
Orlando Universal / Foto: Mikhail Nilov

Ca si rivalul sau Disney, Studiourile Universal gazduiesc ceea ce Christian Aaen de la Asociatia de Cercetare Economica (ERA) numeste ‘un complex de destinatii din Orlando’, unde doua parcuri tematice, Studiourile Universale Orlando si Insula Aventurilor isi disputa suprematia printre cei 6,2 milioane de turisti dornici de aventura.

13. Sea World din Orlando, Florida

orlando sea world
Orlando Sea World / Foto: seaworld.com

Prezenta in acest parc tematic acvatic a inregistrat cu un procent mai mult fata de anul trecut. Raportul TEA/ERA a estimat numarul vizitatorilor la Sea World, in anul 2007, la 5,8 milioane persoane.

14. San Antonio River Walk, San Antonio, Texas

San Antonio River Walk
San Antonio River Walk / Foto: Denis Tangney Jr

Locul de promenada de pe maul raului este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Texas si cea mai incantatoare zona din San Antonio, plina de distractie si lucruri uimitoare de facut si vazut. Parcul San Antonio River Walk (cunoscut si ca Paseo del Río) este o retea de pasarele de-a lungul raului San Antonio, care face legatura intre atractiile majore si orasul San Antonio din Texas. Totul ‘captusit’ cu baruri, magazine si restaurante. Aceasta locatie se proclama ea insasi drept destinatia numarul 1 in Texas, cu 5,1 milioane vizitatori pe an.

15. Temple Square, Salt Lake City, Utah

Temple Square
Temple Square / Foto: NikonShutterman

Temple Square este cea mai populara atractie turistica din statul Utah, cu 5 milioane de vizitatori anual. Acest grup de cladiri cu o suprafata de peste 40000 m2, se afla in mijlocul orasului Salt Lake City si este principala atractie turistica din Utah. Aici se afla si sediile bisericilor mormonilor, dar Temple Square este mult mai mult decat o destinatie pentru adeptii sectei Latter Day Saints.

16. Zona de agrement Delaware Water Gap National, Pennsylvania, New Jersey

Delaware Water Gap
Delaware Water Gap / Foto: aoldman

Zona de agrement Delaware Water Gap National constituie o parte incantatoare a Muntilor Appalachian, in care gasesti toate felurile de distractii in aer liber. Acest parc este o zona protejata pe o lungime de 64 kilometri de-a lungul raului Delaware River si o suprafata de aproape 3 milioane m2 pe langa raul New Jersey si tarmurile din Pennsylvania. Distractiile concentrate in jurul apei sunt ceea ce atrage aproape 5 milioane de turisti in acest parc de la granita dintre New Jersey si Pennsylvania.

17. Studiourile Universal, Hollywood, California

Universal Studios
Universal Studios Hollywood / Foto: Deposit Photos

Reclama oficiala pe piata a acestei locatii este “Capitala distractiei din Los Angeles”, desi in timpul verii se face adesea referire la ea ca la “Cel mai racoros loc din Los Angeles”. Aproape 5 milioane de fani ai starurilor si cautatori de senzatii tari au venit aici anul trecut pentru a face un tur al platourilor unde s-au filmat “Neveste disperate”, “King Kong” si alte productii Universal.

18. Muzeul Metropolitan, New York

Metropolitan Museum
Metropolitan Museum NY / Foto: Deposit Photos

Infiintat in anul 1870 (si mutat in actuala sa locatie din Central Park in 1880), capodopera Muzeului Metropolitan include mai mult de doua milioane de lucrari, intr-o cladire cu o suprafata de 1860000 m2. Muzeul are o colectie permanenta care contine mai mult de doua milioane de opera de arta, impartite in 19 departamente administrative. Muzeul Metropolitan adaposteste colectii enciclopedice de instrumente muzicale, costume si accesorii, arme antice si armuri din toata lumea. 4,5 milioane de vizitatori au venit pentru a vedea unele dintre cele mai mari colectii de arta ale lumii, de la cele americane si europene, pana la cele egiptene si recent reconditionatele galerii cu arta greaca si romana.

19. Plaja Waikiki, Oahu, Hawaii

Waikiki Beach
Waikiki Beach / Foto: 7maru

Plaja Waikiki este o legendara zona turistica aflata pe malul sudic al insulei Oahu din Arhipelagul Hawaii. Aceasta destinatie turistica, adevarat simbol Hawaiian, aflata in vecinatatea orasului Honolulu, ofera privelisti de vis ale conului vulcanic Diamond Head. Cu grupurile de turisti care vin aici nonstop, a fost inclusa in lista plajelor supra-aglomerate, de catre Forbes Traveler. Mai mult de 4,5 milioane de impatamiti ai soarelui vin sa se relaxeze pe nisipurile sale, in fiecare an.

20. Marele Canion, Arizona

Grand Canyon
Grand Canyon / Foto: Kamchatka

Canionul este una dintre cele mai vestite destinatii turistice din SUA si probabil din intreaga lume. Grand Canyon este un defileu abrupt, taiat in piatra de Fluviul Colorado, din statul american Arizona. Aici se afla Parcul National al Marelui Canion, unul dintre primele parcuri nationale din SUA. De cand canionul a primit statutul de parc national, in anul 1919, turistii au inceput sa vina aici in numar mult mai mare. Podul din sticla in forma de potcoava – Skywalk – inaugurat in anul 2007, permite unui numar de aproape 4,5 milioane vizitatori sa experimenteze efectul vertigo.

21. Gradinile Busch Africa, Tampa Bay, Florida

busch gardens
Busch Gardens / Foto: Deposit Photos

Busch Gardens reprezinta tot ce este mai nou in materie de parcuri de aventuri destinate familiilor, oferind numeroase atractii turistice, avand la baza intalnirile exotice cu continentul african. Acest parc cu tematica africana, care adaposteste peste 2700 specii de animale, impreuna cu oferta obisnuita de excursii, restaurante si spectacole, atrage in fiecare an 4,4 milioane vizitatori.

22. Zona litorală de la Cape Cod National, Massachusetts

Cape Cod National
Cape Cod National / Foto: Deposit Photos

Cape Cod National este alcatuit din numeroase plaje minunate. Este un taram al dunelor de nisip, al farurilor maritime datand din secolul 19, al epavelor si al calatoriilor. Vizitele turistice, plimbarile pe poteci si pe plaja, inotul, circuitele la cladirile istorice, pescuitul si mersul pe bicicleta sunt activitati la indemana oricui, de care te poti bucura aici. Toate acestea au atras mai mult de 4 milioane de vizitatori anul trecut.

23. Parcul acvatic Sea World, San Diego, California

Sea World, San Diego
Sea World, San Diego / Foto: Deposit Photos

SeaWorld San Diego este unul dintre primele parcuri acvatice din lume cu spectacole de clasa care se se desfasoara pe o suprafata de peste 810000 m2, calatorii palpitante si intalniri de neuitat cu animalele. Mai mult de 4 milioane de vizitatori exploreaza in fiecare an misterele din adancuri, interactionand indeaproape cu animalele si traind emotii unice in viata.

24. Muzeul American de Istorie Naturala, New York

Muzeul de Istorie Naturală
Muzeul de Istorie Naturală / Foto: Deposit Photos

Muzeul American de Istorie Naturala, care atrage 4 milioane de vizitatori, este una dintre institutiile de renume, stiintifice si de cercetare, din lume, renumita pentru colectiile sale si exponatele care elucideaza misterul a milioane de ani de evolutie a speciilor, de la la aparitia vietii pe pamant, pana in zilele noastre. Cele 45 de expozitii permanente din cadrul muzeului contin marturii vaste ale istoriei lumii, de la fosile de dinozauri, pana la primele forme de viata umana. Campusul, care se intinde pe o suprafata de 73000 m2, este situat in Parcul Theodore Roosevelt Park, in Manhattan’s Upper West Side, iar popularele sale programe nocturne ofera celor cu varste intre 8 si 12 ani, “emotia cufundarii in somn in salile intunecate ale unuia dintre cele mai vestite muzee din lume”.

25. Faleza din Atlantic City (Boardwalk), New Jersey

Atlantic City Boardwalk
Atlantic City Boardwalk / Foto: Deposit Photos

Boardwalk (imortalizat in tabla de joc Monopoly) se intinde de-a lungul plajei, pe o lungime de aproape 7 kilometri, fiind inconjurata de cazinouri, hoteluri si magazine si facand legatura cu Garden Pier, locul unde se afla Muzeul de Istorie din Atlantic City si Centrul de Arta din Atlantic City. Desi faleze pot fi intalnite in toata lumea, ele sunt ceva obisnuit de-a lungul Coastei de Est a SUA, in America de Nord, unde multe dintre ele functioneaza ca adevarate strazi si reprezinta ele insele atractii turistice. Cea din Atlantic City primeste anual 4 milioane de vizitatori.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!