Niagara
Niagara / Foto: jotily
America de Nord

Top 25 cele mai frumoase atractii turistice din Statele Unite (1)

Enumerarea de fata nu uita de cascada Niagara, dar nici de nebuniile din parcul de distractii Disneyland, cu ai lui Pirati din Caraibe. Sapte dintre cele 25 atractii turistice sunt parcuri de distractii; Regatul magic al lui Disney din Lake Buena Vista, Florida ramane in topul parcurilor tematice din intreaga lume. Turistii apreciaza deopotriva colectiile de arta faimoasa, dar si plajele insorite. Multi turisti straini sunt interesati de atractiile naturale incantatoare, cum ar fi Marele Canion si Parcurile Nationale Yosemite si Yellowstone. Hai sa trecem in revista 25 dintre cele mai frumoase atractii turistice din Statele Unite, avand in minte, desigur, ca aici ar putea intra si altele, in functie de preferintele si gusturile fiecaruia.

1.Times Square, New York

Times Square atractii turistice din Statele Unite
Times Square / Foto: Kanzilyou

Times Square, cel mai plin de viata loc din New York este vestit pentru teatrele, cinematografele si fantasticele sale reclame. Times Square iti ofera toate distractiile posibile, circuite captivante si informative, care te ajuta sa explorezi si alte parti ale orasului. Poti alege intre a merge pe jos, cu bicicleta, cu autobuzul, sau cu limuzina, poti alege dintre zeci de feluri de mancare, canale de televiziune, obiective turistice, circuite in oras sau pe apa. Times Square Alliance estimeaza o medie de peste 2000 de pietoni care traverseaza o strada pe 7th Avenue in interval de 15 minute, in oricare zi a saptamanii.

2. Las Vegas Strip, Nevada

Las Vegas
Las Vegas Strip / Foto: Deposit Photos

Las Vegas este cea mai populara destinatie turistica din statul Nevada, regiunea in care se afla districtul Clark County si un oras cu faima internationala in ce priveste jocurile de noroc, cumparaturile si distractia. Reusind sa atraga peste 31 milioane de vizitatori, aproximativ 80% din numarul total (39,2 milioane) al celor care vin anual in Las Vegas, cu zambetul sau larg de milioane de gigawati si atractiile de tot felul, Las Vegas Strip este mult mai mult decat stralucire si jocuri de noroc (Sursa: Programul National Scenic Byways)

3. National Mall & Memorial Parks, Washington, D.C.

National Mall & Memorial Parks

National Mall & Memorial Parks adapostesc unele dintre cele mai vechi parcuri protejate in cadrul Departamentului Parcurilor Nationale. Multe dintre obiectivele de interes public, adevarate simboluri ale natiunii americane, se afla in cei peste 1000 de acri ai National Mall & Memorial Parks, printre ele numarandu-se Washington, Memorialele Lincoln si Jefferson, Memorialele Veteranilor Razboaielor din Coreea si Vietnam.

4. Faneuil Hall Marketplace, Boston, MA

Faneuil Hall Marketplace

Faneuil Hall Marketplace, una dintre cele mai populare destinatii turistice, care aduna 20 milioane de vizitatori, cuprinde patru locuri istorice intr-o singura locatie — Faneuil Hall, Quincy Market, North Market si South Market, toate aflate in jurul unui loc de promenada reprezentat de o artera pietruita, unde jongleri, magicieni si muzicieni ii distreaza pe vizitatori. In aceasta locatie istorica exista peste 100 de locuri unde poti manca, face cumparaturi sau te poti delecta cu un pahar de bautura.

5. Regatul magic al lui Disney, Lake Buena Vista, Florida

disneyland

Cea mai populara dintre atractiile cu tematica Disney din Florida a cunoscut o crestere cu 2,5% (17,1 milioane) a numarului de vizitatori, comparativ cu anul 2006, potrivit Raportului TEA/ERA Theme Park Attendance. Cum a reusit Regatul magic sa-si mentina farmecul si atractia, este o lectie de simplitate. A ramas fidel viziunii originale si este un loc in care familiile se pot aduna intr-un mediu curat si sigur, pentru a se bucura de timpul petrecut impreuna.

6. Parcul Disneyland, Anaheim, California

Parcul original Walt Disney are opt zone tematice cu personaje clasice Disney, nenumarate atractii, distractii live si parade. Cu aproape 15 milioane vizitatori anul trecut, parcul Disney original a avut un sezon record, potrivit TEA/ERA. De la deschiderea sa, parcul a fost vizitat de mai mult de 515 milioane oaspeti, printre care presedinti, membri ai familiilor legale si alti sefi de stat.

7. Zona de agrement Fisherman’s Wharf/Golden Gate National, San Francisco, California

Fisherman’s Wharf

Zona de agrement Golden Gate National (GGNRA) este o zona inclusa in Patrimoniul National al SUA, administrata de Departamentul Parcurilor Nationale, care supravegheaza zona San Francisco Bay. Zona de agrement Golden Gate National, una dintre destinatiile turistice de top, unde se afla si vestitul pod portocaliu, impreuna cu alte numeroase locatii raspandite in Bay Area, atrage anual 14,3 milioane vizitatori.

8. Cascada Niagara

Niagara
Niagara / Foto: jotily

Cascada care “incaleca” granita dintre SUA si Canada, a reprezentat o Mecca a turismului inca de la mijlocul secolului 19. Potrivit statisticilor Biroului de turism al Cascadei Niagara si a Comisiei Podurilor de la Cascada Niagara, numarul vizitatorilor se ridica la aproximativ 12 milioane pe an.

9. Parcul National Great Smoky Mountains, Tennessee

Great Smoky Mountains

Cel mai vizitat parc national din America nu este nici Marele Canion, nici Yosemite. Frumusetea naturala, diferita in cele patru anotimpuri, din Parcul National Great Smoky Mountains nu se compara cu nimic! Cu mai mult de 1200 kilometri de poteci protejate, aceasta minune naturala a atras anul trecut aproape 10 milioane de excursionisti, turisti pasionati de pasari si soferi.

10. Navy Pier, Chicago, Illinois

Navy Pier

Inaugurat in anul 1916, acest punct de atractie din Chicago, aflat pe tarmul Lacului Michigan a servit drept facilitate de campus si pentru instruire militara. Cu 8.6 milioane de vizitatori, punand la dispozitia turistilor restaurante, expozitii, distractie, cumparaturi, cine pe vase de croaziera si circuite cu ambarcatiuni, Navy Pier le are pe toate – intr-o locatie cum nu mai exista alta! (Vezi următoarele 15 atracții)

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

1 Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!