In aer

10 lucruri pe care sa nu le spui niciodata unei insotitoare de bord

Pentru multa lume, job-ul insotitoarelor de zbor e unul perfect. Acestea se trezesc in fiecare dimineata in alt oras, apoi merg la slujba unde au de-a face cu o multime de persoane. Si totusi, slava Domnului!, aceste persoane nu sunt toate la fel. Dimpotriva. Daca de cele mai multe ori pasagerii unei nave aeriene sunt simpatici si draguti, politicosi si manierati – lucru care face ca munca insotitoarei de zbor sa fie placuta – se intampla sa dea si peste o multime de ticalosi care ii pot strica acesteia ziua, aducand-o pana in pragul lacrimilor. Sau dincolo de el.

Sydney Pearl, insotitoare de zbor aflata in activitate, autoare a cartii Jurnalul unei insotitoare de zbor aflate la capatul nervilor, a trecut succint in revista ceea ce nu trebuie sa spui niciodata celei care doreste sa-ti faca un zbor cat mai placut, in avion.

1. “Zambeste!!!”

Cine naiba te crezi ca sa-mi spui mie ca e momentul sa-ti zambesc? Doar pentru ca nu am pe fata un zambet fals asta nu inseamna ca e ceva in neregula cu avionul. Sunt 100% sigura ca nu ma cunosti iar daca am o problema personala, cu siguranta ca asta nu e treaba ta. Bucura-te ca-mi vezi fundul la treaba si ca acesta se deplaseaza cu folos din punctul A in punctul B.

2. “Arati adormita”

Iar tu arati ca un ****

3. “Insotitoarele de zbor sunt niste chelnerite promovate”

Asta iti spui si tie insuti pentru a-ti justifica pozitia in viata? Baby, afla ca noi nu muncim ca sa primim bacsisuri care sa ne faca sa supravietuim. Lasa la poarta aeroportului condescendenta asta stupida!

4. “E ziua mea, as vrea ceva gratis de baut!”

Incerc si eu smecheria asta in magazinele ieftine de haine iar aia se uita la mine si-mi zic “Cui ii pasa?”. Ma bucur ca e aniversarea ta insa asta nu inseamna ca esti indreptatit sa capeti ceva moca. Lasa-ma pe mine sa decid daca-ti ofer o bautura – in mod normal, as face-o, dar acum, ca ai intrebat, raspunsul este NU!

5. “Am diaree!”

Deja e prea multa informatie, doamna. Sincer, nu-mi pasa de ce nu esti mai aproape de toaleta si ca, prin urmare, ai facut in pantaloni. Nu-mi pasa de problemele tale personale. Nu te cunosc. Fa-mi o favoare: du-te la baie cat mai repede si ar fi bine sa-ti pui un pampers sau macar sa ai niste pantaloni de schimb. Pentru ca noi nu avem.

6. “Poti sa-mi arunci si mie scutecele?”

Arat cumva ca o asistenta? Sunt insotitoare de bord si sunt instruita sa gestionez evacuarile in cazul situatiilor de urgenta, nu sa-ti arunc tie scutecele folosite. In plus, n-am chef sa ma pricopsesc cu vreo hepatita.

7. “Esti insotitoarea de zbor de cel mai putin ajutor!”

Ah, imi pare rau ca nu te pot ajuta sa-ti inzecesti milele de pe cardul companiei aeriene. Sunt insotitoare de zbor iar job-ul meu este in avion, nu in birourile IT-istilor sau mai stiu eu pe unde.

8. “Ne-ai intarziat!”

Ai dreptate! Am decis eu insami ca nu-mi place de tine si, pentru ca eu sunt cea care controleaza direct aeroporturile, avioanele si traficul aerian, am puterea sa intarzii aeronava doar asa, ca sa-ti stric tie planurile. Stii ceva? Nu doar tu ai un program cand ajungem la destinatie asa ca abia asteptam sa scap de tine.

9. “Imi pare rau ca te plictisesc…”

Atunci de ce-o faci? Daca iti pare rau ca ma plictisesti, atunci nu ma mai chema pentru toate prostiile ca sa-ti simt rasuflarea cu damf de cafea. Intreaba ce ai de intrebat si gata.

10. “Pot sa te sun?”

La naiba, nu! De fapt, chiar te rog s-o faci, ca sa vad de unde suni si sa-i zic si nevesti-tii, idiotule! Scuze ca-ti distrug visul preluat din Up in the air dar n-am de gand sa am o relatie care sa se desfasoare intre avioane.

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!