Arta & Aventura

5 muzee pentru fanaticii modei

[dropcap size=small]I[/dropcap]ubitorii modei, ai bunului gust si ai stilului, nu vor rata cu siguranta un obiectiv turistic pe masura gusturilor lor, si anume un muzeu al fashion-ului. Acestea se pot intalni in cateva dintre marile orase ale lumii iar cele mai frumoase sunt descrise in cele ce urmeaza:

1. Muzeul Institutului de Moda si Tehnologie din New York

fitStudentii dornici sa obtina o diploma in domeniul modei, vin la Institutul De Moda si Tehnologie (FIT) pentru a beneficia de cea mai buna educatie in domeniu; cei carora le plac muzeele, vin aici pentru a admira cele mai frumoase exponate care au legatura cu moda. Muzeul de la FIT se auto-intituleaza “cel mai la moda muzeu din New York”; colectia sa permanenta include nu mai putin de 50000 de exponate (curentul avangardist este foarte bine reprezentat) si a castigat numeroase premii pentru creatiile de aici, care reflecta extrem de bine tendintele culturale si evenimentele curente. Muzeul institutului este deschis publicului, iar intrarea este libera. Ai grija sa verifici calendarul evenimentelor organizate aici, pentru a putea beneficia de lecturi, lansari de carte si tururi cu ghid, programate in fiecare luna.

2. Muzeul gentilor si posetelor din Amsterdam

muzeul gentilor

Acest muzeu se mandreste cu cea mai mare colectie de genti din lume: 4000 de exemplare, care descriu 500 de ani de istorie occidentala. Printre atractiile muzeului se numara poseta plic din piele de pe Normandia, un portofel care a fost oferit pasagerilor de la clasa I a faimoasei nave. Intrarea la muzeu este libera, daca ai permis iAmsterdam city pass, Museumcard sau HollandPass; altfel, platesti 8,50 euro. Te atrage ideea de a-ti crea propria geanta? Inscrie-te la niste cursuri DIY (Do It Yourself) sau fa-ti rezervare pentru o petrecere a creatorilor de posete, care va avea drept amfitrion un membru al personalului muzeului.

3. Muzeul Modei, Bath & North East Somerset

bath

Bath, Muzeul Modei din Anglia (anterior Muzeul Costumelor) a fost inaugurat in anul 1963, la dorinta designerului Doris Langley Moore; colectia sa particulara a stat la baza alcatuirii colectiei permanente muzeului. In prezent, muzeul este cunoscut pentru exponatele sale de actualitate. Doua exemple? “Jubileu: Vestimentatia monarhiei pe scena si pe ecran” si “Sport si Moda,” care include costume din trecutul Jocurilor Olimpice. Ti-a venit si tie pofta sa te imbraci? Muzeul Modei are o colectie care include replici ale unor articole de imbracaminte, pe care le poti incerca si tu. Exista aici o rochie datand din epoca victoriana, dar si corsete, crinoline si costume speciale care reflecta tematica expozitiilor curente.

4. Muzeul Bata al Pantofilor din Toronto

bata museum

10000 de pantofi reprezentand 4500 de ani de istorie, sunt expusi intr-o cladire cu patru etaje. Toate aceste cifre iti ofera o imagine despre cat de vasta este colectia Muzeului Pantofilor. In anii ’40, fondatoarea muzeului, Sonja Bata, a inceput sa colectioneze pantofi din intreaga lume, manifestand un interes aparte pentru aceasta industrie a modei, dupa ce s-a casatorit cu fiul unui producator de pantofi. In prezent, colectia expusa in incinta muzeului iti prezinta pantofi din toata lumea: de la pantofii chinezesti din matase, pana la sabotii olandezi din lemn si de la pantofii purtati pe post de armura pana la tocurile purtate de femeile tinere.

5. Muzeul mondial al bijuteriilor, Seoul

jewelry seoul

Avem haine, genti si pantofi… acum avem nevoie de ceva cu care sa ne impopotanam: bijuterii. Muzeul mondial al bijuteriilor din Seoul, satisface si cele mai sofisticate gusturi, prin colectia sa de chihlimbare, metale pretioase, pietre pretioase si perle. Prin colectia sa, muzeul isi propune sa isi indeplineasca misiunea sa de a “pastra, aduna si expune bijuterii si de a facilita intelegerea istoriei, societatii, artei si a spiritului diverselor natii si triburi.”

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

Add Comment

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!