Europa

3 locuri romantice pe care le poti vizita in Budapesta

Daca esti un romantic incurabil si cauti un loc minunat in care sa iti iei si jumatatea, nu trebuie sa mergi mai departe de capitala Ungariei, Budapesta. Spre deosebire de Praga, alta capitala europeana care se bucura de popularitate, Budapesta a reusit sa se tina departe de petrecerile stropite cu bere din belsug si sa ramana, in cea mai mare parte a sa, un loc calm si relaxant, ideal pentru o evadare romantica.

Exista cateva restaurante in care te poti bucura de o cina intr-o atmosfera aparte, impreuna cu persoana iubita, precum si numeroase atractii istorice pentru momente ce vor ramane pentru totdeauna imortalizate pe pelicula. Iata doar trei dintre cele mai bune lucruri pe care acest oras are sa ti le ofere, care in aparenta nu par romantice dar unde putea lesne gasi fiorul iubirii.

1. Insula Margaret

margaret

O intindere de pamant seducatoare, lunga de 2 kilometri, aflata pe fluviul Dunarea, care separa Buda si Pesta – cele doua parti ale orasului – Insula Margaret este locul ideal pentru o plimbare printre copaci, un picnic pe una dintre pajistile incarcate de flori sau pentru un cocktail servit la unul dintre barurile din zona. Luandu-si numele dupa Sfanta Margareta, care a trait o viata linistita aici, de la varsta de 10 ani pana la moartea sa, in anul 1270, insula este o locatie populara printre turisti si localnici deopotriva, ultimii venind pe insula dupa orele de munca, pentru a practica joggingul.

Cea mai buna (si cea mai romantica) modalitate de a vedea insula este aceea de a inchiria una dintre multele trasuri cu pedale, disponibile, care iti ofera libertatea de a explora locurile dupa bunul plac. Un loc ideal pentru a bea ceva sau a manca este barul restaurant Holdudvar, care este deschis zi si noapte si unde mancarea este excelenta si cocktailurile preparate cu maiestrie.

2. Baile termale Széchenyi

Széchenyi

Budapesta este vestita pentru baile sale termale. Relaxarea in apele calde si limpezi este una dintre atractiile orasului. Baile Szechenyi sunt unele dintre cele mai vechi din oras si totodata, cele mai curate si mai ospitaliere. Pot sa te induca in eroare odata ajuns aici, dar tot ce trebuie sa faci este sa iti iei un prosop, sa inchiriezi un dulapior in care sa iti pui hainele si apoi sa ai grija sa nu pierzi cheia !

Exista aici trei bazine interioare, dintre care poti alege, in functie de cat de calda iti place sa fie apa. Tot aici se afla si sauna si alte facilitati psiho-terapeutice. Experienta pe care o vei trai nu se limiteaza numai la baia in sine, cladirea merita si ea vazuta pentru decorul sau impresionant. Terminata in anul 1913, este un exemplu magnific de arhitectura neo-clasica.

3. Labirintul de la Castelul Buda

labirint

Poate ca nu pare cel mai romantic loc din lume, dar nu te speria de minunatul si originalul Labirint de la Castelul Buda. Gratie apelor termale care curg pe sub oras, kilometri intregi de tunele si grote au fost sapate in stanca, sub picioarele ungurilor, iar Labirintul a deschis cateva dintre acestea, pentru ca tu sa poti hoinari prin ele, asta daca nu te temi de intuneric. Tunelele au in spate o istorie care dateaza de jumatate de milion de ani, lucru ilustrat de unele picturi rupestre care pot fi inca admirate pe peretii pesterilor.

Mai recent, tunelele au servit drept ascunzatoare in timpul celui de-al doilea razboi mondial, dar acum sunt impanzite de trepte abrupte, care duc in fiecare zi zeci de turisti in adancuri, in labirintul umed si sinistru de dedesubt. Tineti-va de mana in timp ce rataciti prin tunele. Nu va indepartati prea tare de sursele de lumina din zona si, daca aveti noroc, poate nu va veti intalni in intuneric cu vizitatori desprinsi din filme horror. In unele grote sunt amenajate expozitii ciudate, a caror istorie nu este foarte clara, dar daca esti in cautarea a ceva care sa iti starneasca fiori si care sa va tina aproape (la propriu, in multe ocazii), atunci Labirintul este locatia cea mai potrivita.

Citeste si: Turism medical pe insula Margareta din Budapesta

Booking.com

About the author

TukTuk driver

Urcă în TukTuk! Oriunde te duc!

2 Comments

Click here to post a comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Am fost de cateva ori in Budapesta si-mi place la nebunie; e un oras de care nu ma plictisesc si-l iau la pas de cate ori am ocazia. Singurul dezavantaj e ca maghiarii nu prea stiu engleza dar, asta-i alta “mancare de peste” care compenseaza prin gulasul foarte bun – de-ti bati copii, daca-i ai. 🙂
    Pe insula e si o fantana arteziana ce-si arunca apa spre cer pe acorduri muzicale, iar noaptea e luminata foarte frumos.
    Labirintul e “de groaza” si e o experienta care trebuie traita macar o data. Eu l-am vizitat de 3 ori si de fiecare data am descoperit cate ceva in plus fata de datile anterioare.
    Gradina zoologica e superba si merita sa-ti pierzi aproape o zi intreaga vizitand-o.
    Muzeele sunt si ele o atractie mai ales daca prinzi niste expozitii temporare; in vizitele mele prin capitala Ungariei am prins Van Gogh, Titanic si Bodies.

ella icon
ella icon



Booking.com




Urmărește-ne pe Facebook!

Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!


Newsletter

Newsletter Form (#1)

Abonează-te la Newsletter-ul TukTuk!

Lumea e a ta!

Fii la curent cu cele mai recente noutăți și informații din zona de turism și călătorie!